Balu Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) Tego drugiego kolor identyczny jak w p5ld2 ;) Mam nadzieje, że będą stały po ~450 zł... będzie dobrze :) Edit: drugiego, nie pierwszego ;] Edytowane 30 Maja 2006 przez Balu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Ten pierwszy Asus jest przepastny i chojnie wyposażony. Cena zapewne oscylować będzie w granicach 800-900zł Ogromny plus za brak wentylatorków. Oby tylko standardowe chłodzonko wystarczyło do mocarnego OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 a obecne p5wd2 i p5wd2-e co maja? zwykly radioator :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 O kutwa... P5B ma tylko jedno IDE... :( czyli albo dodatkowy kontroler, albo zmiana dysków na SATA :/ A tego sporo mam niestety... BTW demek, jak robiliście WRy to chipset był wciąż passive? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Są przejściówki sata->pata, ale nie zawsze to skutkuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 podoba mi sie ten pierwszy asus, ale znajac jego cena pewnie bedzie malo sympatyczna. tak >1000 i <1500 - ale imo i tak za droga, co nie zmienia faktu, ze to pewnie moja nastepna plyta......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Ten pierwszy Asus jest przepastny i chojnie wyposażony. Cena zapewne oscylować będzie w granicach 800-900zł Ogromny plus za brak wentylatorków. Oby tylko standardowe chłodzonko wystarczyło do mocarnego OC. pewnikiem z 300$ na starcie ... mobo dostępne za jakieś 2 tygodnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) @Balu ten sam radiator caly czas + wentyl tylko niewiadomo po co :D tak profilaktycznie w zasadzie Edytowane 30 Maja 2006 przez demek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 OT: demek, mój nick pisze się z dużej litery :P wiem, upierdliwy jestem ;) nawet pasty nie zmienialiście? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellon Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 No i narobił ten Conroe. AMD aż u Niemców się zapożyczyło, aby doinwestować swoje fabryki: http://www.idg.pl/news/93967.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) OT: demek, mój nick pisze się z dużej litery :P wiem, upierdliwy jestem ;) hmmmm ryba swiruje ze zmałej, to jest rudne do zapamietania! ;) ciekawe jak bedzie z max fsb dla tych "gorszych" asuskow..... i ile mniej $... No i narobił ten Conroe. AMD aż u Niemców się zapożyczyło, aby doinwestować swoje fabryki: http://www.idg.pl/news/93967.html idg zawsze pisze nie o tym co trzeba :D Edytowane 30 Maja 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) nawet pasty nie zmienialiście?zmienialismy bo sciagalismy ten radiator zeby zobaczyc jak duzy jest chipset a potem zeby mobo wysuszyc Edytowane 30 Maja 2006 przez demek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Juz zaczynam zbierac fundusze na to cacko. Pierwszy Asus - moja nastepna plyta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 2158214[/snapback] Juz zaczynam zbierac fundusze na to cacko. Pierwszy Asus - moja nastepna plyta :) Też już raczej wiem, co mi znajomi jadący do Stanów na Work&Travel po wakacjach przywiozą... Ze 3 procki - do potestowania OC i zostawienia najlepszego, reszta na handel + RAM porządny siakiś, też x3 dla pewności :D... Bo jednak mobo/grafa to kawał pudła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 ja az tak szalec nie bede z plyta i chyba wezme p5b deluxe z racji mozliwosci zabawy z CF ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa_0304 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Może na tych wakacjach stane się szczęśliwym posiadaczem conroe :) Piątego lipca jadeo do Stanów i mam zamiar zakupić procesor wraz z płytą asusa :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 A ja poczekam do listopada opadną emocje i ceny no i większy wybór płytek będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Ja będe udeżał w tą pierwszą, a że na wakacje jadę na wielką wyspę do pracy to cosik przywiozę, może nawet jakiegoś XE :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Hehe, dopóki nie będą przebrane? :D Mi siłą rzeczy zostaje czekać do października, jak się powroty zaczną... No ale cena też do tego czasu raczej nieco inna będzie... Kurde, aż trochę szkoda teraz, że znowu do Hameryki nie jadę... w ubiegłym roku to w dużej właśnie na sprzęcie zarobiłem... No i dla siebie zabawki też zawsze jakieś były :D. Chyba że w wakacje dadzą mi w Toyocie nowe Lexusy potestować, to przestanę narzekać B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 http://babelfish.altavista.com/babelfish/t...5%2f791941.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) Ja cię kręcę, taki conrone już przy @3,7 ghz byłby z moich obliczeń 2 razu szybszy od tego, co mam. Edytowane 30 Maja 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) Zapowiada sie super core duo to bedzie moj nastepny procek :D kiedy ogolnie maja wejsc te procki, jakas przyblizona data? Edytowane 30 Maja 2006 przez binek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Było pisane gdzieś wcześniej. Około połowy lipca ma być premiera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Cukiereczki, po prostu cukiereczki (piszę o bohaterze tego tematu i o mobaskach asus'a) :D Już Pentium M przywrócił mi w pełni wiarę w niebieskich, ale Conroe dosłownie jest 8cudem krzemowego świata ;) Dawno nie było premiery cpu, który by tak znacząco wyprzedzał rywali na rynku (a64 vs axp/p4 też mocno górował, ale nie aż tak jak core duo vs. reszta świata na chwilę obecną). Już wiem, że czeka mnie wiele nieprzespanych nocy pod koniec roku- nowe vga z dx10 plus ten intelek o to zadbają. I pysk mi uśmiecha na samą myśl o tym :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 czyli znajac zycie w polsce gdzies w sierpniu :> do tamtej pory itak nie kupie plyty, bo nie mam procka na 775 (a na 478). a do tamtego czasu na pewno wieeele plyt wyjdzie ;) osobiscie jestem fanem abita (pierwsza moja plyta ktora byla bezawaryjna i nadal zajebiscie dziala...)... no ale wszystko zalezy od opinii i recenzji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 http://babelfish.altavista.com/babelfish/t...5%2f791941.htmlJak do tej pory, najważniejszy dla mnie link w tym temacie - wiadomo, czego spodziewać się po "prockach dla ludu" (czyt. tańszych). Core@~2G = FX60@2.6G. O ile nie wyjdzie, że test jakiś lewy, to ja już nie mam wątpliwości, co na wymienić Pentium D. Dzięki demek! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Cukiereczki, po prostu cukiereczki (piszę o bohaterze tego tematu i o mobaskach asus'a) :D Już Pentium M przywrócił mi w pełni wiarę w niebieskich, ale Conroe dosłownie jest 8cudem krzemowego świata ;) Dawno nie było premiery cpu, który by tak znacząco wyprzedzał rywali na rynku (a64 vs axp/p4 też mocno górował, ale nie aż tak jak core duo vs. reszta świata na chwilę obecną). Już wiem, że czeka mnie wiele nieprzespanych nocy pod koniec roku- nowe vga z dx10 plus ten intelek o to zadbają. I pysk mi uśmiecha na samą myśl o tym :D ooo ja zapomnialem o kartach dx10... ale w sumie, to zanim gry zaczna w praktyce uzywac dx10 to moj 7900gtx ktorego planuje kupic chyba przetrwa te poltora roku (po pol roku planuje drugie 7900gtx, jak ceny jego spadna....). jak myslicie? a moze kupic 7900GT (spora oszczednosc) i poczekac na dx10? albo w ogole po pol roku kupic 7900gt SLI? :) a dopiero pozniej na odchodne dx10 karte? eh czemu jakies "przelomy" sa caly czas ze trzeba nonstop zmieniac sprzet zeby byc "na czasie"... chyba odpuscic mozna sobie dx10... za 2 lata po prostu wymienie cala platforme i bede happy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 No to musze isc do roboty zeby zarobic przez dwa miechy troche sianka :rolleyes: w miedzyczasie pozbyc sie swojego sprzetu. ciekawy jestem czy bedzie loteria z tymi prockami, jeden pojdzie wyzej drugi nizej... ten najtanszy model 1.83GHz chyba bedzie calkiem oplacalny i krecliwy ;-) choc 2.13 moze lepszy ze wzg. na wyzszy mnoznik dwa jaja @ 3GHz i wiecej to bedzie to :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 ooo ja zapomnialem o kartach dx10... ale w sumie, to zanim gry zaczna w praktyce uzywac dx10 to moj 7900gtx ktorego planuje kupic chyba przetrwa te poltora roku (po pol roku planuje drugie 7900gtx, jak ceny jego spadna....). jak myslicie? a moze kupic 7900GT (spora oszczednosc) i poczekac na dx10? albo w ogole po pol roku kupic 7900gt SLI? :) a dopiero pozniej na odchodne dx10 karte? eh czemu jakies "przelomy" sa caly czas ze trzeba nonstop zmieniac sprzet zeby byc "na czasie"... chyba odpuscic mozna sobie dx10... za 2 lata po prostu wymienie cala platforme i bede happy ;) 7900gt po o/c jest ciekawza propozycja od gtxa@oc, bo poleca pewnie podobnie, a cena inna..... EOT Jestem ciekaw jak bedzie wygladac premiera: tn po jakim czasie proce pojawia sie u nas, no i jak bedzie z plytami, bo yonahy przyszly szybko, ale plyt ani widu ani slychu..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 ciekawy test conroe http://babelfish.altavista.com/babelfish/t...5%2f791941.html porówanie MHz robi wrażenie :D Conroe is MUCH too powerful for stupid people. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...