kszonek Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) http://cgi.ebay.it/ASROCK-775Twins-HDTV-R2...6QQcmdZViewItem od 1 juro..... http://www.twotop.co.jp/simple/product.asp?sku=002032551 ..... http://www.idealo.de/suchen/3018-mainboard...-hdtv-r2-0.html 50 juro, czyli ~200 zł Edytowane 6 Czerwca 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Skad zescie wytrzasneli 400 zeta za tego asrocka ? Ja za swojego R1 placilem 240 a teraz spadly do 220 , wiec nawet jak r2 bedzie drozszy o te 20-30$ to i tak powinno byc ponizej 350. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 przecież kszonek zażartował sam pomyśl 50 euro = 400zł? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 przecież kszonek zażartował sam pomyśl 50 euro = 400zł? :lol: nie zartowałem ;) ybło mi sie 50 x 4 = 400 :D i kurde byłem drugi w wojewodztwie z matmy...... eh...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 @demek: Wrzuc tego linka do pierwszego postu i po sprawie.(n/t dodania kompatybilnych z Conroe mobo) :) done Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Mam pytanie czy moja płyta główna Asus P5LD2 Deluxe mogłaby obsłużyć Conroe ?? Od czego to zależy ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) NIE! A dlaczego nie to sobie poszukaj. Bo bylo tysiacpiecsetrazy o tym pisane. Edytowane 6 Czerwca 2006 przez Lancer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 OMFG!!! tutaj macie i koniec gadki !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 PC_Speaker powiem Ci że chyba tez nie czytasz tematu bo demek umieścił to WCZEŚNIEJ na pierwszej stronie tematu :) omfg idealnie pasuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) to był reply do postu nr760 :P ... i do innych które i tak się pojawią :((((((((( a będą dotyczyły tylko tego samego : "jaka płyta obsłyży konroł???" Ja P...ole ... ile mozna znosić takich którzy nie mają w zwyczaju chociaż wyrywkowo przelecieć wcześniejszych postów ?? przecież każdy topic się bedzie rozrastał do ogromnych rozmiarów w ten sposób :(((.. koniec OT!!! btw ( po edicie) ten temat akurat bardzo uważnie śledzę i widzę niepełnosprytnych użyszkodników, których działania powodują rozrastanie się OT tutaj .. ale chyba właśnie sam to zrobiłem ... bez prowokacji proszę >:D Edytowane 6 Czerwca 2006 przez PC_Speaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 http://tomshardware.co.uk/2006/06/05/first...2_uk/page8.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 http://tomshardware.co.uk/2006/06/05/first...2_uk/page8.html Ciekawy art. Szkoda, że Intel dostał takie kiepskie memki. Jedno jest ciekawe, w kilku pierwszych testach AMD przy ustawieniach high quality wygrywało a przy low quality sromotnie przegrywało, nasuwa się tu pytanie: czy to jakiś dziwny objaw czy tylko wina sterowników? Bo patrząc na pozostałe testy w których conroe 2,66GHz zjada FX 62 (zestawionego zresztą z dużo lepszymi pamięciami i @ do 3GHz), to powinien wygrywać we wszystkich. Najfajniej wygląda ten test jak się spojrzy na pamięci dobrane dla conroe i dla FX-a... A kiedyś ludzie mówili, że jak się ma Intela to nie dość, że trzenba kupić porządną=drogą płytę to jeszcze do tego drogie pamięci...A tu nagle taka odmiana, no cóż wszystko się zmienia. W końcu powstał " Intel dla biedaków" i nie jest to cfeleron... Pozdrawiam Zszokowany posiadacz AMD :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 http://www.firingsquad.com/hardware/intel_...roe_benchmarks/ też coś piszą, fajnie wyglądają wykresy z sandry :blink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Fajne mobo: Klick On Me Szkoda ze nie powiedzieli o mozliwosciach OC. Samo wyposazenie wyglada fajnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 No fajne, szkoga, że Gigabyte.... A tak poza tym to trochę mnie śmieszy polityka Intele względem złącz PATA, przecież powinni pamiętać, że większość ludzi ma napędy optyczne na PATA (na SATA jest i bardzo mało), już nie wspominając o dyskach...Ehhh ten marketing i pogoń za zyskami. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 A co w niej takiego fajnego? Pamieci oficjalnie tylko do 800 obsluguje, jedno PATA, drugie pci-express z tego co pamietam tylko x4 i pozbawione oficjalnej obslugi SLI/CF(chociaz pewnie da sie uruchomic). Ten heatpipe na mostkach niby ciekawy , ale na zdjeciu wyglada na umieszczony zdecydowanie za blisko procesora (tzn teoretycznie ma go chlodzic powietrze wydmuchiwane przez cooler na cpu, ale z drugiej strony wiecej ciepla kolo procesora to nie jet do konca to co bysmy chcieli) Ja tam czzekam az dfi pokaze plyte na chipsecie ATI ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=102009 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 zrobiłem w drugim poscie swego rodzaju FAQ czy jak to nazywac. poprostu przeleciałem temat od poczatku i zebrałem to w kupe. Jakbyście mieli jakies linki, jakbym sie gdzies pomylił, czy wogóle cos byscie chcieli to PM. pozdrawiam kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) A tak poza tym to trochę mnie śmieszy polityka Intele względem złącz PATA, przecież powinni pamiętać, że większość ludzi ma napędy optyczne na PATA (na SATA jest i bardzo mało), już nie wspominając o dyskach...Ehhh ten marketing i pogoń za zyskami. Pozdr No nie dokońca polityka intela tylko normalna kolej rzezczy, (1 pata i tak jest, malo kto uzywa wiecej niz 2 napedow optycznych), większość płyt pod AM2 też bedzie posiadała 1x pata, wiec nie jest to ich polityka :wink: Edit: Hmm no nie wiem ja sie juz nie mieszcze w 2 PATA ;) 2 dyski ata 100 nagrywarka cd-rw nagrwarka dvd i czytnik dvd a kurcze szkoda wyrzucic mojego tdk-cyclona za ktorego kiedys dalem 600 zeta , a na allegro nie wrzuce bo z 10 zeta dostane to juz wole zeby w domu lezal :D Zreszta przypuszczam , ze sporo osob ma conajmniej 1-2 dyski ata100 + 2 napedy.Czas kupić nowe dyski :P Edytowane 7 Czerwca 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 No nie dokońca polityka intela tylko normalna kolej rzezczy, (1 pata i tak jest, malo kto uzywa wiecej niz 2 napedow optycznych), większość płyt pod AM2 też bedzie posiadała 1x pata, wiec nie jest to ich polityka :wink: kolejna sprawa to to, ze hdd "normlane" nie sa tansze od sata, wiec wiekszosc osob kupuje dyski na sata. dodatkowe IDe tylko niepotrzebnie zajmuje miejsce na plycie ;) dzwi mnie to ze nie robia jeszcze napedow optycznych na sata, po co komu wielgachne tasmy w kompie jak mogłyby byc gustowne kabelki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Hmm no nie wiem ja sie juz nie mieszcze w 2 PATA ;) 2 dyski ata 100 nagrywarka cd-rw nagrwarka dvd i czytnik dvd a kurcze szkoda wyrzucic mojego tdk-cyclona za ktorego kiedys dalem 600 zeta , a na allegro nie wrzuce bo z 10 zeta dostane to juz wole zeby w domu lezal :D Zreszta przypuszczam , ze sporo osob ma conajmniej 1-2 dyski ata100 + 2 napedy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostromo Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Chyba troche dyskusja zboczyła z kursu :wink: Ciekawe, który z Core2 będzie miał najlepszy stosunek ceny do wydajności. E6600 może? to chyba najtańszy z 4mb cache'u, a w tym tescie (nawet traktujac go z przymruzeniem oka:) ) wypadł całkiem nieźle TEST FX-62 vs. E6600. Zapowiadana cena to $316, więc strzelam że ~1200-1300 będzie stał w Polsce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 ja tam celuje w najtańszego (1,86) lub 2,13 zależy ile będą kosztowały ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 dokladnie ;] najtanszy bedzie najlpszy, no chyba ze beda problemy z fsb, wtedy wyzszy mnoznik moze sie przydac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 No chyba że wersja rynkowa conroe okaże się niepodkręcalnym gniotem :lol: Joke... (raczej tak się nie stanie mi sie wydaje :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Etam najtańszy :P Przy extreme oc będą się liczyć tylko wersje z mnożnikiem 10x :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Chyba troche dyskusja zboczyła z kursu :wink: Ciekawe, który z Core2 będzie miał najlepszy stosunek ceny do wydajności. E6600 może? to chyba najtańszy z 4mb cache'u...Nie do końca - 6400 też ma 4MB (patrz załączony obrazek). I jak dla mnie to to właśnie będzie optymalny wybór. Bo z jednej strony, ta dodatkowa kasza wydaje robić się całkiem niezłą robotę, a z drugiej mnożnik jest tu już w miarę przyzwoity (mówię o zabawach na dobrym AC / przyzwoitym WC, a nie subzero). No i cena w sumie niewiele wyższa od najsłabszego. Więc mój typ dla przeciętnego "krętacza" :wink: to właśnie 6400... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Etam najtańszy :P Przy extreme oc będą się liczyć tylko wersje z mnożnikiem 10x :P raczej 12 w góre ... już dolecieli do 5GHz Mobo wyrabiają do ok 430-450Mhz (Fsb) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 raczej 12 w góre ... już dolecieli do 5GHz Mobo wyrabiają do ok 430-450Mhz (Fsb) ... No to trzeba będzie się postarać o wersje E6700 lub X6800 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Niby tak , ale powiedzmy sobie szczerze nawet ten z mnoznikiem x7 wykrecony na 2.8 bedzie wystarczajacy do kazdego zastosowania (no chyba , ze ktos zajmuje sie czyms wykorzystujacym taki potencjal do pracy, ale wtedy lyknie extreme edition i nawet nie bedzie sie specjalnie w jakies oc bawil :D ). Do grania tez spokojnie wystarczy by przesunac waskie gardlo w strone karty graficznej no chyba, ze ktos zauwaza roznice miedzy quakiem w 640x480 z 400fps a 600 fps :D Do normalnego uzytku wersje x7 lub x8 w zupelnosci wystarcza wyzsze dla profesjonalistow lub ekstremalnych podkrecaczy. W sumie to zastanawiam sie czy na poczatek nie wziac dobrej plyty i ktoregos z tanich D 9x5 czekajac az conroe stanieja Edytowane 7 Czerwca 2006 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...