demek Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 2,4 prawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Nie wiem sam co powiedzieć, czyżby intel nie szedł już w megaherce?? Jakie jest standardowe taktowanie tego proca??To jest standart :lol: edit: demek byłeś szybszy :) bo coś mi się strasnie strona wolno ładowala :P :lol: Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 na ostatnim screenie widac ze VCore proca to 1.2V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Nie wiem sam co powiedzieć, czyżby intel nie szedł już w megaherce?? Jakie jest standardowe taktowanie tego proca?? czytaj i patrz na screeny chyba, ze musisz norme postow wyrobic i nie masz gdzie :lol: masz juz 16 lat wiec powinienes wykazywac sie samodzielnoscia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 może chodzi o tą mobilną wersje s478 w której jeden pin jest przestawiony nie tak i zwykłe proce nie pasują? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 AFAIK yonah jest na 479 a nie 478 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podstavsky Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Nie wiem sam co powiedzieć, czyżby intel nie szedł już w megaherce??Standard to właśnie 2400MHz :] Natomiast Conroe nie jest przedstawicielem gwardii net burst o długim potoku wykonawczym a co za tym idzie wysokich MHz ;) Procek jak widać świetny... A poczekajmy jeszcze na wersję EE3.33 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Wyniki zachecajace. Chyba poczekam z zakupami do jesieni... ;) Bedzie zastoj na rynku cpu bo wszyscy na conore beda czekali hehe Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez Errorx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Ja bym prosił mniej gdybania więcej konkretów bo po raz pierwszy w życiu dobrowolnie zastanawiam się nad zmianą obozu ;) Ja zmieniłem i jestem niesamowicie dumny i zadowolony :) a tak od K6 po K7 i K8 mialem AMD... AFAIK yonah jest na 479 a nie 478 afaik2 - na całkiem inne 479 niz np. dothan.. http://www.oc.com.tw/article/0507/imgs/yonahmobile-v004.jpg i źle i dobrze... źle - bo więcej rzeczy bedzie trzeba zmienić dobrze - dojdą ddr2/sli/cf i inne... Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez Soker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) cinebench 9,5 cienbench9.5=398/768 co daje czas w okolicach 29 sek.....czyli porownywalne z 955XE 3,43 :) cpu score 2 3d 05 955EE @ 300*14, with 78gtx 512m, 3Dmark05_cputest=8197 E6600 @ 266*9, with 6600LE, 3Dmark05_cputest=8320 (conroe :D ) dual pi 1mb Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez demek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr Smith Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Powoli zaczynam lubić intela :D . Jeśli AMD nie popisze się nową podstawką AM2 to czuje że poniesie klęskę. Ostatnie testy tej podstawki dobrze jej nie zapowiadają. Po tym jak intel wypuścił Dothan'a to było ciekawie i stwierdziłem że jeszcze robi dobre proce ale teraz to po prostu powaliło mnie z nóg. Czekamy na dalsze testy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podstavsky Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 AM2 to będzie powrót do korzeni :D 940 pinów ale przy modułach DDR2 (bądź DDR3) a nie przy drogich ECC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 AMD nic nie pokazuje nowego ciekawego, a Intela i tak nie lubie :D Czyli jakbym mial za dużo pieniędzy w niedalekiej przyszlosci to i tak powyżej 939 nie wyskocze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 ej przestancie co? tutaj tylko demek dba o porzadek, taki doplyw konkretow :lol: btw, zmiana nazwy usera, nareszcie ;) ja tam sobie spokojnie poczekam na wyniki o/c ....... btw ciekawe czy bedzie mial coldbuga, jak tak to bedzie nieciekawie :( ale intel jeszcze takim czyms nie zaskoczyl ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 poczekajcie az amd pokaze k8l..... wtedy dopiero zacznie sie wojna :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 pozyjemy zobaczymy narazie intel cos pokazuje i szczerze mowiac jest sie czym podniecac ;) amd cos cicho narazie a zawsze wszystko wczesniej mowili, ciekawe dlaczego tym razem jest inaczej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 no ładnie... teraz tylko pytanie 1. Ruszy on na p5wd2? 2. Jak on się kręci 3. I jaks ię grzeje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 1. jesli procka poprawia to pewnie ruszy 2. wyjdzie normalna plyta to sie dowiemy 3. malo sie grzeje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Ja już widzę co takie cudo będzie potrafiło na froenowym ;] Niezłego kopa wszystko dostanie, już się nie mogę doczekaćn aż wpadnie w moje ręce ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) xfx 78gtx 512m on stock. 580_1730, LOD=0 3Dmark05=10517 CPUmark=8621 622_1880 3Dmark05= 11225 only 256m*2 4-4-4-12 3d06 super pi 16m - ~2400 2x256 533 4-4-4 .......... 10m 22s !!!!!!!!! Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez demek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Yonah wow Conroe http://vic.expreview.com/read.php?3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 No poczytałem troche (wcześniej też ale nie rozumiełem), no to może być ciekawie, no to czekać na wyniki w oc na freonie ;] A sie okaże że am2 zje tego intela ;] » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Albo odwrotnie :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 nie licz, ze am2 bedzie wydajniesze od 939 o wiecej niz 5% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Grzechu_w_moim_wieku... To poczytaj se pierwsze testy AM2 :lol: jakie ono "wydajne i innowacyjne" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr Smith Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Jeszcze nie wiadomo jak to będzie z AM2 ale licze na to że wydajność będzie podobna do intela. Jak jest konkurencja to ceny spadają :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) Jak ja lubie AMD tak obawiam się że nie (z tą wydajnością) :/ Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podstavsky Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 AM2? Nic szczególnego nie będzie prezentowało zapewne... Chyba że zrobią nowy chipset. Pojawiły się już MoBo'a Asrocka na ULi 1697 (czy jak tam). Właśnie one posiadają dodatkowy slot, gdzie można wpiąć specjalną kartę z socketem AM2 i do niej procka. Nie wydaje mi się żeby była to rewelka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skaziu Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 No to jak w końcu z tym jest-jaka mobo pasuje do yohana bo np.tutaj piszą że współpracuje z tymi i z tymi ale w jednym z powyższych screenów z oc była płyta z s479 a raczej nie był to procesor wlutowany, tak jak by wychodziło z wcześniej podanego linku,w mobo :unsure: Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Mobo które obsługuje Yonaha - 426zł brutto - Klik Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 aż strach pomyśleć co będzie potrafiła ver. EE. Ale pewnie na nią będzie trzeba trochę poczekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...