CrazyJohn Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 warto ?? 2MB vs 4MB dla 2-4% raczej nie, nawet niech to bedzie 5% to jaka roznica w cenie? ja chyba jak pol tego forum poluje na 6400 (wydaje mis ie, ze nie wiele drozszy od 6300 bedzie ~100zl) i do tego jakas w miare tania MB... i chlodzenie AC i fsb w gore... albo mam 2 opcje 6400 + dobra mobo i zostawic WC i jechac... ale znowu w extreme o/c nie chce isc, bo potrzebuje stabilnego kompa do pracy... heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 NIestety ale tanie płyty do fajnych należeć nie będą, napewno nie z wykonania AsRocka -> ConroeXFire kończy się na 300Mhtach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 warto ?? 2MB vs 4MB imo warto, bo roznica w wydajnosci jest jeszcze wieksza niz Venice <-> San Diego (przepraszam ze piszeo amd :P ), wiec e6600 jest chyba najodpowiedniejszy, bo w miare dobry mnoznik i 4mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) pojawiła się recka Weelkoo :] na frazpc, zobaczymy czy chłopak się postarał http://www.frazpc.pl/artykuly/467/INTEL/CO...miar/wydajnosci Edit. przeczytałem :) może być, ale szkoda, że Weelkoo nie miał procka z 2MB i jakoś brak wykresu z temp IDLE/STRESS, Waty też by się przydały ps. a kiedy będzie recka na purepc.pl ;) edit focus i DaRoN uaktualnili swoją recenzję :) http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=...&action=all Edytowane 15 Lipca 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 I po raz kolejny widze tego dupiatego Gigabyte. Co za pajac wymyslil taki system chlodzenia na nim :blink: Przeciez aby zamontowac na nim blok z wc, czy rure do di/parownik od fc to trzeba sie bedzie tak nameczyc, ze szkoda gadac. Identycznie bylo na AA8XE - ten szmelc mial znowu swoj OTES, ktory skutecznie zawadzal w montazu czegos lepszego na proca. Recka, jak kazda inna. Przydalaby sie recka oc z prawdziwego zdarzenia, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 warto ?? 2MB vs 4MB Było by warto jakby cena e6600 była troche mniejsza (o jakies 200-300 zł). W takim przypadku nie warto bo e6600 jest prawie dwukrotnie droższy od 6300. Jak mieszkasz tam gdzie ceny beda takie jak z tabeliki na 1 stronie to warto, jak mieszkasz w pl nie warto na bata xd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Zalezy do czego. Jesli interesuje cie tylko wydajnosc procka to warto , do gier bez sensu bo za ta kase mozna miec znacznie lepsza grafe w kazdym razie dla mnie o wiele berdziej by przemawial 7900gt+6400 niz 7600gt+6600 :D No ale do tego dochodzi jeszcze plyta glowna mozliwe ,ze przy mnozniku x9 da sie na niej oszczedzic 100-200 zeta bo nie bedzie potrzebne az takie fsb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, testy nowego procka wykonywane w obudowie :D no dobra, to że płyta jest w budzie to jestem w stanie przeboleć, ale bez przesady - co tam robi ta katoda :lol: Ja czekam na normlane testy oc prockow "seryjnych". Mam nadzieje ze na pure jakbedzie test to będzie dużo o oc, a nie wyniki z DUZEJ liczby benchamrkow na jakims tam ustawieniu i wszystko. Edytowane 15 Lipca 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 kszonek obrazek nie działa :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 kszonek obrazek nie działa :-| dziwne, bo mi dziala... w kazdym razie jest to zdjecie kompa z recki na frazpc..... Wy też powinniescie dostac mała zdziebke za te screeny 200 kb ;) nie dosc ze nie moge kliknąc ich srodkowym przyciskiem zeby sie w nowym panelu wczytywały, to jeszcze moge otworzyc w popupie tylko jednego, bo jak dam drugi to sie wczytuje w mijsce pierwszego.......... nie wszyscy maja megabitowe łacza ;) ale jak na razie to bardzo dobrze sie czyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Działą Ci bo twoja przeglądarka ma go w cache. Jeżeli ma działąć to musisz go skopiować i umieścić gdzieś indziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 http://www.allegro.pl/item112945294_intel_...ghz_64_bit.html LoL ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 ? Przeciez ta aukcja już była podawana z 10x tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Teraz jakoś mi wpadła przez przypadek ;) A co do ceny conroe to przedpremierowa niecałe 1500zł, po premierze jak będzie w sklepach do 20% taniej, takie moje zdanie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) Teraz jakoś mi wpadła przez przypadek ;) A co do ceny conroe to przedpremierowa niecałe 1500zł, po premierze jak będzie w sklepach do 20% taniej, takie moje zdanie :P ej, Ty sie dopiero obudziłes czy co? Nie dosc ze ta aukcja była wszedzie podawana, nie raz, to jeszcze aktualne cena w komp[utroniku jest 900 zł za e6300, wiec? Edytowane 15 Lipca 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Przespał widocznie :lol:. Komputronik z tymi cenami 1400 zł sie tak ośmieszył ze aż szok :lol:. Dobrze ze "wrócili" na w miare normlane 900 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 W miarę to dobre okreslenie ... w sumie można się było spodziewac gorszych rzeczy po polskich dystrybutorach ale teraz chyba zmienię zdanie :D .... hmmmmm możliwe że dam zarobić któremuś z plskich sklepików jednak :D ... .Niemiec ??? Wy macie stronkę online waszego sklepu ?? i czy będziecie oferowali conroe ?? jak tak to podaj mi namiar na PW to sobie dodam do zakładek :D ... ja trochę kupuję przez internet i powiem ze głównie nie przez allegro bo po prostu się nieco boję ostatnio :D ... Pozdrawiam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 OKE ;] panowei decyzja zapadła naprawdopodbniej zagosci u mnie duet gigabyte DS3 + E6300 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 jak patrze na cene komputronika, to nie warto kupowac e6300,a od razu e6400.... cena 100zl nie jest zabojcza... no ale mnoznik duzo przyjemniejszy :) ten ds3 tez sie zastanawiac bede ale niech zrobia jakas recenzje? wiadomo jakie fsb mozna na niej w normalnych warunkach osiagnac? tak wiem ktos zamiescil juz wczesniej linka megaduzego fsb.. ale czy to bedzie norma czy zaleznie od sztuki? [wiem wrozbiarskie pytanie) bo ja sklanialbym sie ku e6400 plus ten gb ds3... 300 zl z plyty ktora mialem kupic (asusa) bym przeznaczyl na lepsza grafe 7950gtx2 pojdzie? cos czytalem ze wcale niepotrzebna jest obsluga sli na plycie zeby dzialala... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) Jeden link wiosny nie czyni. Pzrydałoby się jakies potwierdzenie osiągów tego GB. A jak się sprawuje Asus P5B? Cena podobna do GB.... Edytowane 15 Lipca 2006 przez Hanu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) Jeden link wiosny nie czyni. Pzrydałoby się jakies potwierdzenie osiągów tego GB. A jak się sprawuje Asus P5B? Cena podobna do GB.... mam pytanko... jakie pamieci najlepiej kupic pod conroe? 800mhz czy 1000mhz? czy moze 900mhz? bo chce kupic 2x1gb, ale tez nie chce za slabych kupic lub takich ktorych potencjalu nie wykorzystam. pytam bo cos slyszalem tutaj na forum ze pamieci pod conroe nie musza byc jakies topowe, bo nie maja zby tduzego wplywu na wydajnosc calego zestawu... w przeciwienstwie do amd. ale tak tylko slyszalem pozdro Edytowane 15 Lipca 2006 przez p0rNfLaKe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 lepiej 1000 jakies bo nawet z dupiatymi timingami ale zrobia a jak wezmiesz 800/900 to moga dojsc 30mhz wiecej i sie skonczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Tyle, że DDR 1000 kosztują bajońskie pieniądze... Ja bym zaryzykował GoodRAM'y DDR800. Za te pieniądze imho warto. Wewnątrz Microny D9, choć nie fatbody to jednak robią łądne zegarki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Tyle, że DDR 1000 kosztują bajońskie pieniądze... Ja bym zaryzykował GoodRAM'y DDR800. Za te pieniądze imho warto. Wewnątrz Microny D9, choć nie fatbody to jednak robią łądne zegarki. poleccie mi jakis sklep internetowy w ktorym najlepiej i najtaniej kupowac. preferowany odbior osobisty w wawie ... [skazany na tego komputronika jestem? :() GoodRAM PRO DDRII 1GB/800 (2 x 512MB) CL5 Cena brutto 411 zł z VAT o takich pamiatkach mowicie? bo 1000 faktycznie drogawe a chcialbym sie zmiescic z finansami ponizej 4k :) 1000zl za pamieci 1050 za procka 650 za plyte 1300 gdzies za grafe (7900gt) preferowalbym aczkolwiek 7950gtx... a zeby nie bylo ze zbaczam z tematu, czy faktycznie ten gigabyte to dobry wybor ? moze jednak lepiej doplacic do asusa 300zl i zamiast tego kupic 2x512mb ramu...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 To raczej temacik o Conroe.... Za 725 masz 2x1GB GR 800... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 i ktos mowil ze po 14 nie bedzie offtopa :P ten gigus to jakis selekt, nie chce m isie wierzyc zeby taka płyta robiła takie fsb.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellon Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 A czy na podkręconym Conroe można dalej korzystać z EIST? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 A jak się sprawuje Asus P5B? Cena podobna do GB....Chyba nikt nie wie, bo nikt nie mial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, testy nowego procka wykonywane w obudowie :D no dobra, to że płyta jest w budzie to jestem w stanie przeboleć, ale bez przesady - co tam robi ta katoda :lol: Ja czekam na normlane testy oc prockow "seryjnych". Mam nadzieje ze na pure jakbedzie test to będzie dużo o oc, a nie wyniki z DUZEJ liczby benchamrkow na jakims tam ustawieniu i wszystko. testy każdego sprzętu robię w budzie z bardzo prostego względu - półtoraroczny synek i platforma na biurku to tragiczne połączenie :D A co do katody - to też rozwiązania "praktyczne" - większość czasu przy kompie a więc i przy testach robię w nocy (praca od 9 do 19 :P ) kiedy syn i żona śpią - jak trzeba cos pogrzebać, podpiąć, ClearCMOS zrobić itp. to katoda wtedy się przydaje :D no i do fotek, które też w nocy są robione :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Takie mam małe pytko. W necie nie moge znaleźć testów e6300 w super pi 1M. Chodzi mi ile e6300 wyciaga w 1M bez oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...