Ricci Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Znajdź se program do temperatury Core Temp 0.9.0.91 , on ci pokaże jakie masz temperatury , bo chyba coś za mało masz jak na boxa , u mnie pokazuje średnio 14 stopni wjęcej niż speedfanConfig do MBM5 mam do seri P5A,B Asusa(orginalnego brak) ,jednak Everest,Probe i Boster Asusa pokazują taką samą temp,nie sądze więc by program który poleciłeś korzystał z innych czujników. :) Screen Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Test 2mb vs 4mb - teraz to już napewno biore E6600, ~400zł różnicy w TEJ CHWILI, bez OC jest wypas, co dopiero po oc, potrzebuje silny procek do COunter-Strike:Source, dla mnie to najlepsze wyjście. Wole dać 400zł więcej i mieć na dłużej peceta.No tak, 6300/6400 to zdecydowanie za mało do CS:S :D A co dopiero w jakieś amd się pakować :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Raczej wole E6600 - nie będe zmieniał pc przynajmniej 3lata - a napewno nie procka i mobo. Do css im lepszy proc tym lepiej. Naturalnie E6300/6400 by starczył, ale 400zł teraz zamiast kupowania procka za rok to niebardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Test 2mb vs 4mb - teraz to już napewno biore E6600, ~400zł różnicy w TEJ CHWILI, bez OC jest wypas, co dopiero po oc, potrzebuje silny procek do COunter-Strike:Source, dla mnie to najlepsze wyjście. Wole dać 400zł więcej i mieć na dłużej peceta. No tak, 6300/6400 to zdecydowanie za mało do CS:S :D A co dopiero w jakieś amd się pakować :lol2: tak tak, ja num nawet X6800 brał i bał bym sie że za mało bedzie :unsure: :unsure: a tak w ogole - opek 144 2600MHz a 2700MHz to w CSS na 6800GS jakies 2 klatki różnicy było jak u brata (gra w css) robiłem testy na moim starym opku. jak dla mnie bomba, stary to na tym 6600 bedziesz miał z 5 klatek wiecej!!!! ps nie argumentuj w ten sposób jak możesz bo ktoś moze copś niemilego ci kiedys powiedziec ... Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Yyyy nie stać mnie na X6800, argument - po co mi na 3 lata E6400 jak mam możliwość kupić E6600? Nie chodzi może o samą ilość klatek, ale bardziej o jej spadek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Yyyy nie stać mnie na X6800, argument - po co mi na 3 lata E6400 jak mam możliwość kupić E6600? Nie chodzi może o samą ilość klatek, ale bardziej o jej spadek.rozumiem ze zakup bardziej przyszłościowy bo procek lepszy ale tez o wiele bardziej nieoplacalny niz taksze mopdele biorac pod uwage same gry ... spadku klatek juz na opku 2700 nie uswiadczysz ... kumam zaleznosc CSS od procka ale ludzie to wyolbrzymiaja, tesowalem i jest ale MAŁA (ale większa niz w wielu grach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swt Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 @lechu1777 za te 400zł różnicy za 2 lata kupisz procka znacznie przewyższającego tego E6600 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Za 2 lata ;) Nie potrzebuje lepszego, gram tylko w CSS. Oprocz tego www,muza,programy. Wiec nie starczy mi E6600 + 7900GT ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 starczy ci i 6300 podkrecone do 3.5GHz.. 6600 pewnie i tak duzo wiecej nie podkrecisz... wiec te 4mb cache za prawie 2 razy drozszego procka jest malo oplacalne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 starczy ci i 6300 podkrecone do 3.5GHz.. 6600 pewnie i tak duzo wiecej nie podkrecisz... wiec te 4mb cache za prawie 2 razy drozszego procka jest malo oplacalne :) do 3.5ghz stabilnie jest w tej chwili malo realne wykrecenie 6300 -> zobaczmoje wyniki na dość dobrej DS3 - 3460 do 16m a tu do stabilności brakuje :D ps jutro nowe ramki beda, okaze sie mam nadzieje co i jak z moja polyta i tym max FSB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) wiecie gdzie sa najtaniej 6400? widzialem OEM'a w znaku po 940 zl... sa gdzies jeszcze OEMy 6400?!:> Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez Saimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 zawsze kupowalem BOX-y wiec powiedcie mi jak te OEM sa pakowane ( skoro nie maja wentylatora) - czy tez w pudelko intela ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 zawsze kupowalem BOX-y wiec powiedcie mi jak te OEM sa pakowane ( skoro nie maja wentylatora) - czy tez w pudelko intela ? procki sa osadzone na takiej plastikowej oslonce jak moja procki BOX i tyle. zadnych pudelek, kartonikow czy tym podobnych. jest tylko procek i oslonka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 wiecie gdzie sa najtaniej 6400? widzialem OEM'a w znaku po 840 zl... sa gdzies jeszcze OEMy 6400?!:>ta, chyba 940 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 procki sa osadzone na takiej plastikowej oslonce jak moja procki BOX i tyle. zadnych pudelek, kartonikow czy tym podobnych. jest tylko procek i oslonka. w przypadku komputronika jest to oslonka z logo AMD :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 w przypadku komputronika jest to oslonka z logo AMD :lol2: chodzilo mi o oslonke na piny na procku a nie o te male plastikowe pudeleczko w ktorym sklepy pozniej zamykaja procki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) LOL zobaczcie ile E6600 mają w kompuszrocie :D Narazie troche za drogo, wkońcu kompuszrot, ale i tak jak na nich za dużo. Ponad 1400zł... ~1200zł jak za ten procek, co on takiego w sobie ma, cienka wydajność i w ogóle :P 1355zł w Apollo i też dostępny ;) Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez lechu1777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 LOL zobaczcie ile E6600 mają w kompuszrocie :D Narazie troche za drogo, wkońcu kompuszrot, ale i tak jak na nich za dużo. Ponad 1400zł... ~1200zł jak za ten procek, co on takiego w sobie ma, cienka wydajność i w ogóle :P 1355zł w Apollo i też dostępny ;) w porownaniu z E6400 ma 4Mb cache a nie 2MB :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 LOL zobaczcie ile E6600 mają w kompuszrocie :D Narazie troche za drogo, wkońcu kompuszrot, ale i tak jak na nich za dużo. Ponad 1400zł... ~1200zł jak za ten procek, co on takiego w sobie ma, cienka wydajność i w ogóle :P 1355zł w Apollo i też dostępny ;) www.pcprojekt.pl 1290zł i do tego są dostępne od ręki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Za 2 lata ;) Nie potrzebuje lepszego, gram tylko w CSS. Oprocz tego www,muza,programy. Wiec nie starczy mi E6600 + 7900GT ?Przepraszam ze sie wtracam ale z kad wiesz ze przez 3 lata bedziez gral tylko w css ? Pzdr Staraj sie pisać "po polsku".. by mechl!k Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez mechl!k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Yoto cos takiego napisal w topicu o blokach: "Prime nie sprawdzałem bo raczej na bank się wysypi (3,6GHz 1,56V)" do 3,6 Ghz potrzeba az 1,56V ? i to do SPI? Jezeli interesuje mnie tylko SP stable... to oplaca mi sie brac 6400? na 6300 mozna wyciagnac na DS3/4 3,4 Ghz i jezeli to jest MAX stabilny na WC dla tego procka to po co sie pchac w mnoznik 8? chyba ze ja czegos nie rozumiem albo yoto trafil na padaczke?! :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Yoto cos takiego napisal w topicu o blokach: "Prime nie sprawdzałem bo raczej na bank się wysypi (3,6GHz 1,56V)" do 3,6 Ghz potrzeba az 1,56V ? i to do SPI? Jezeli interesuje mnie tylko SP stable... to oplaca mi sie brac 6400? na 6300 mozna wyciagnac na DS3/4 3,4 Ghz i jezeli to jest MAX stabilny na WC dla tego procka to po co sie pchac w mnoznik 8? chyba ze ja czegos nie rozumiem albo yoto trafil na padaczke?! :/ tak na prawdę to wystarcza do PI @ 3,7GHz 1,56V po prostu jak zapodałem Prime na 2 jajach to po paru sekundach poleciał reset ludzie naczytacie się XS i myślicie że każdy C2D na AC 3,8 zrobi ?? dla mnie ten wynik (mojego E6600) jest OK - po prostu średni proc ile zrobi w Prime - zobacze ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Aha.. no to dam sobie siana chyba z wyzszymi modelami :] wszyscy pisali ze to plyty blokuja tego proca i ze jest niezniszczalny i w ogole :] na defaulcie moze i robi 3 Ghz ale pozniej sa schody i widze ze o kazde Mhz trzeba ostro walczyc.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Aha.. no to dam sobie siana chyba z wyzszymi modelami :] wszyscy pisali ze to plyty blokuja tego proca i ze jest niezniszczalny i w ogole :] na defaulcie moze i robi 3 Ghz ale pozniej sa schody i widze ze o kazde Mhz trzeba ostro walczyc.... mojego na 3,2 na def puszczałem i to włącznie z Prime (więcej nie próbowałem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Robi 3,2 na def prime stable? ciekawe ze pozniej taka sciana :/ eh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Robi 3,2 na def prime stable? ciekawe ze pozniej taka sciana :/ ehmoj tez na def z biosu 3200, na 3300 nie wiele wiecej (nie wiem ktore V podawac bo w biosie i cpuz jest inna a nie wiem ktora prawdziwa) ale okolo 1.33v cpuz w siosie ustaiam recznie kolo 1.36v ale podkreslam REAL nie wiem ile to jest ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Miernik w łape, masz podane punkty pomiarowe na vrzone :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 @seraf Gram tylko w Css i będe grał tylkow CSs, bo nic mnie wiecej nie interesuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Robi 3,2 na def prime stable? ciekawe ze pozniej taka sciana :/ eh nie kręciłeś nigdy procka ?? zawsze tak jest że od pewnego momentu procesor potrzebuje coraz więcej woltów na każdy MHz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Na pcprojekt fakt - ladna cena jak za E6600 i na miejscu odbiór miodek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...