Skocz do zawartości
Mardok

Conroe/Merom (Core 2 Duo) - Testy i Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

mozna to jakoś obliczć czy coś ...zeby mieć 100% pewność ??

podstawowe pytanie jaka grafa

ja ci moge powiedzieć na początku następnego tygodnia czy na taganie też 380W nie bede miał problemów :wink:

BTW. bierz enermaxa liberty 400W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bosze kolejny z serii mania kilowatow... starczy z palcem w tylku. Ma na liniach 12V 300 wat... musialby chyba podlaczyc grzalke do herbaty pod 12v zeby mu braklo.. zmuszacie ludzi do ladowania ciezkiej kasy w zasilacze ktorych nie uzyja w 50%... rozumiem ze nie megabajt albo inny shit ale bez przesadyzmu. Ja kupilem Seasonica 401HT za 99zl z allegro :P moglbym kupic tego 380 jakby byl w tej cenie ale w sklepie jest po 280 takze sorry... wczesniej mialem chiefa 420 ktory ma na linii 12v 220 wat i ciagnal X2 3800+ @ 2,9 1,52V a to bierze troszke pradu z linii 12v... i wszystko bylo ok. Takze dajcie sobie siana ludzie z tekstami typu zasilacz z 300 watt na linii 12v bedzie za slaby... liczac 80 wat na grafe i 120 na procka zostaje 100 na reszte komponentow a i tak te ilosci co podalem sa wziete z kosmosu :>

podstawowe pytanie jaka grafa

ja ci moge powiedzieć na początku następnego tygodnia czy na taganie też 380W nie bede miał problemów :wink:

BTW. bierz enermaxa liberty 400W

napisal 7600GT ... nie jest to potwor zaden :D nie ma 5 dyskow w macierz i 10 kosci ram ani tez 15 napedow optycznych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzał ktoś dostępne E6700 od ręki w PL? "Kupiłem" :D w pcprojekcie trzy tygodnie temu proca. Zamówienie przyjęli do realizacji ,a proca nie ma.Pytałem dokładnie przed wpłatą ile będę czekał ?Odp.max 3 dni.Zrobiły się z tego 3 tygodnie :mur: Teraz coś piszą że mogą mi sianko oddać,ale ja chcę proca i już.

ps.już nie ma tematu niesolidne firmy internetowe na oślej ?

dał bym palec obciąć że jest przyklejony

Edytowane przez Gemmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok już wszystko wiem...

Za mną jakieś 15 restartów kompa :)

C1E jak włacze to napiecie procka spada czasami do 1.0v jak nic sie nie dzieje. Jak funkcja jest wyłaczona cały czas jest 1,3v...

Speed step jednak nie działa. Czy jest właczony czy też wyłączony procek cały czas pracuje 2,4Ghz :/ Jak to zmienić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzał ktoś dostępne E6700 od ręki w PL? "Kupiłem" :D w pcprojekcie trzy tygodnie temu proca. Zamówienie przyjęli do realizacji ,a proca nie ma.Pytałem dokładnie przed wpłatą ile będę czekał ?Odp.max 3 dni.Zrobiły się z tego 3 tygodnie :mur: Teraz coś piszą że mogą mi sianko oddać,ale ja chcę proca i już.

ps.już nie ma tematu niesolidne firmy internetowe na oślej ?

dał bym palec obciąć że jest przyklejony

Nic na to nie poradzisz że nikt nie kupuje tych cpu bo są za drogie i nieopłacalne. Więc w sklepach nie ma... w hurtowniach nie ma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie praktyczne szanse sa na to ze E6600 box pojdzie na 3.2Ghz? I jaka teraz najlepsza plyta jest do tego? Cos tu czytalem o tym nowym Asusie, ale w koncu watek zanikl... Rozumiem ze mnoznika nie da rady odblokowac?

Edytowane przez flasht

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szansa... hm... 99%? :] ale nie polecam boxowego chlodzenia ;)

A jakie chlodzenie polecacie do takiego E6600@3.2Ghz? Chcialbym, zeby bylo to AC... Ninja jakos nie bardzo do mnie przemawia, ale moze to: http://4max.pl/default.asp?g=24&gg=19&produkt=1603 ? Czy to to sobie poradzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ninja cichsza? Ma mniej niz 16dBa?

a czy big typhoon ma 16dB? Przecież dane podawane przez producentów nie mają nic wspólnego z rzeczywistoscią. W standardzie wentylator na ninji obraca sie z prędkością 1200RPM a w big typhoon 1300 RPM. Te 16 dB to dane z kosmosu, na które to dane nabiera sie większość użytkowników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam TT BT i powiem, że te 16db to owszem, ale na low. Na high jest zdecydowanie głośniej. Z tym, ze to głosniej praktycznie i tak oznacza bardzo cicha pracę.

A co do Ninja vs. TT BT na C2D - ostatnio na XS było porównanie. I co ciekawe Ninja wypadła wyjątkowo blado przy dużym obciążeniu. O ile na A64 Ninja miała 1-2c przewagi nad TT BT, tutaj traci sporo pow.3 C. Ciekawe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem... Czemu nie NINJA? przeciez na allegro w podobnej cenie dostaniesz a na pewno cichsze i wydajniejsze...

Ninja nie miesci sie w mojej obudowie "praetorian" ktora ma wyjmowana tace do montazu mobo i z pomiarow wynika ze max

wysokosc to ok 14 cm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam e6300 i w biosie zmieniłem taktowanie a 7x266 na 7x300 - przy czym nie podnosiłem napiecia - efekt = Bios Recovering (Płyta Ds3 na szczęscie;-) moje pytanie brzmi:

co ile Mhz i o ile podnościć napięcie tzn np jak podnosze o 10Mhz to ile zmienic napiecie???? i czy ramy tez trzeba pokręcać ( u mnie ida same razem z prockeim - czy moge je obniżyć??)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi