p.f.pawlikowski Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam mam zasilke ToPower 520Wat P5 z 1200mm fan'em nie jest juz to dla mnie najcichsza zasilka (kompa w matach, dysk obudowany, reszta ponizej ok. 14dB) nieoplaca mi sie go sprzedawac raczej, a potrzebuje mocy duzo ponad 400Wat wiec oplaca mi sie zmieniac wentyl? wogole przebudowac tanio jego chlodzenie i tracic gwarancje? a moze jednak sprzedam, gdzies jeszcze w sklepie widzialek go za 350zl nowy a tagan 480wat u01 z 360zl kosztuje :/, jest niby cichszy... moj ma 31A na 12V a chce za jakis czas kupic dwirdzeniowca Intela 805 i go skrecic z 2,6GHz na ponad 3,GHz napewno, grafy nie mam mocnej i nie bede mial jakiejs specjalnej (9700 max) moja zasilka sie wyrobi czy warto kupic tego tagana lub cos cichszego, mocniejszego? kto pomoze?? a moze pomoc mu pasc... :P pozdrawiam Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez wspac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Witam mam zasilke ToPower 520Wat P5 z 1200mm fan'em nie jest juz to dla mnie najcichsza zasilka (kompa w matach, dysk obudowany, reszta ponizej ok. 14dB) nieoplaca mi sie go sprzedawac raczej, a potrzebuje mocy duzo ponad 400Wat wiec oplaca mi sie zmieniac wentyl? wogole przebudowac tanio jego chlodzenie i tracic gwarancje? a moze jednak sprzedam, gdzies jeszcze w sklepie widzialek go za 350zl nowy a tagan 480wat u01 z 360zl kosztuje :/, jest niby cichszy... moj ma 31A na 12V a chce za jakis czas kupic dwirdzeniowca Intela 805 i go skrecic z 2,6GHz na ponad 3,GHz napewno, grafy nie mam mocnej i nie bede mial jakiejs specjalnej (9700 max) moja zasilka sie wyrobi czy warto kupic tego tagana lub cos cichszego, mocniejszego? kto pomoze?? a moze pomoc mu pasc... :P pozdrawiam przenies regulator obrotów w inne miejsce, chłodniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 ale jaka kolwiek ingerencja spowoduje utrate gwarancji, wiem ze zasilka nie padnie raczej sama od siebie wiec musze byc pewnym ze jesli trace gwarancje to pociagnie takze moj nowszy sprzed ktory planuje do 2 miesiecy, ze sie nie wylozy bo dwurdzeniowiec intela chyba obciaza linie 12V, tak? (jesli podepniemy 4pinowe lacze jak sie orientuje)... karty od 9500, 9700, 9800 chyba tez juz z 12v ida, przynajmniej czesciowo... ktos jest w temacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...