Skocz do zawartości
p.f.pawlikowski

Topower 520wat P5 Z 120mm, Wymienic, Zmodowac?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam zasilke ToPower 520Wat P5 z 1200mm fan'em

nie jest juz to dla mnie najcichsza zasilka (kompa w matach, dysk obudowany, reszta ponizej ok. 14dB)

nieoplaca mi sie go sprzedawac raczej, a potrzebuje mocy duzo ponad 400Wat

wiec oplaca mi sie zmieniac wentyl? wogole przebudowac tanio jego chlodzenie i tracic gwarancje?

a moze jednak sprzedam, gdzies jeszcze w sklepie widzialek go za 350zl nowy

a tagan 480wat u01 z 360zl kosztuje :/, jest niby cichszy...

moj ma 31A na 12V a chce za jakis czas kupic dwirdzeniowca Intela 805 i go skrecic z 2,6GHz na ponad 3,GHz napewno, grafy nie mam mocnej i nie bede mial jakiejs specjalnej (9700 max)

moja zasilka sie wyrobi czy warto kupic tego tagana lub cos cichszego, mocniejszego?

kto pomoze??

a moze pomoc mu pasc... :P

pozdrawiam

Edytowane przez wspac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

mam zasilke ToPower 520Wat P5 z 1200mm fan'em

nie jest juz to dla mnie najcichsza zasilka (kompa w matach, dysk obudowany, reszta ponizej ok. 14dB)

nieoplaca mi sie go sprzedawac raczej, a potrzebuje mocy duzo ponad 400Wat

wiec oplaca mi sie zmieniac wentyl? wogole przebudowac tanio jego chlodzenie i tracic gwarancje?

a moze jednak sprzedam, gdzies jeszcze w sklepie widzialek go za 350zl nowy

a tagan 480wat u01 z 360zl kosztuje :/, jest niby cichszy...

moj ma 31A na 12V a chce za jakis czas kupic dwirdzeniowca Intela 805 i go skrecic z 2,6GHz na ponad 3,GHz napewno, grafy nie mam mocnej i nie bede mial jakiejs specjalnej (9700 max)

moja zasilka sie wyrobi czy warto kupic tego tagana lub cos cichszego, mocniejszego?

kto pomoze??

a moze pomoc mu pasc... :P

pozdrawiam

przenies regulator obrotów w inne miejsce, chłodniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jaka kolwiek ingerencja spowoduje utrate gwarancji, wiem ze zasilka nie padnie raczej sama od siebie

wiec musze byc pewnym ze jesli trace gwarancje to pociagnie takze moj nowszy sprzed ktory planuje do 2 miesiecy, ze sie nie wylozy

bo dwurdzeniowiec intela chyba obciaza linie 12V, tak? (jesli podepniemy 4pinowe lacze jak sie orientuje)...

karty od 9500, 9700, 9800 chyba tez juz z 12v ida, przynajmniej czesciowo...

ktos jest w temacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi