Skocz do zawartości
skorup

Kamera W Asusie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanko odnosnie kamerki w laptopach marki Asus, producent pisze ze ma 1,3M a tymczasem zdjęcia które robie przy jej pomocy mają max rozdzielczość 640x480, to skąd te 1,3 mega? idzie wyciągnąć coś więcej z tej kamerki niż 640x480?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

z tego co wiem to kamerki maja 0,3 M a nie 1,3. Sam jestem posiadaczem lapka Asusa i mam kamerke 0,3M.

Jeżeli chodzi o tego asusa co masz w podpisie to zobacz tu http://www.inttel.com.pl/product_info.php/products_id/108.

Kamerka jet 0,35M. Nie wiem gdzie Ci powiedzieli, że kamerka jest 1,3M.

Pozdrawiam.

Edytowane przez soppel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Soppel - o tym że jest 1,3 pisze w specyfikacji laptopa i na nim samym :-)

@ focus85 - wiem że laptop to nie aparat, jak potrzebuje dobrych zdjęć to służy mi do tego mój canonik a510 więc luz, tylko interesuje mnie gdzie to 1,3 mega w tej laptopowej kamerce jak wyciąga tylko rozdzielczość 640x480?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkopałem ten temat bo też posiadam taką kamerkę.W specyfikacji lapka jest napisane 1.3M pixels camera tymczasem zdjęcia moge zrobić w maksymalnie 640x480.W zakładce Mój komputer i w panelu jest odczytywana jako USB 2.0 1.3M WebCam.To jakiś kant.Jak zrobić fotki w większej rozdziałce?.Da się w ogóle?

p.s Wiem Ze jest tu na forum wielu posiadaczy laptopów marki Asus z tymi kamerkami.Pomóżcie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkopałem ten temat bo też posiadam taką kamerkę.W specyfikacji lapka jest napisane 1.3M pixels camera tymczasem zdjęcia moge zrobić w maksymalnie 640x480.W zakładce Mój komputer i w panelu jest odczytywana jako USB 2.0 1.3M WebCam.To jakiś kant.Jak zrobić fotki w większej rozdziałce?.Da się w ogóle?

p.s Wiem Ze jest tu na forum wielu posiadaczy laptopów marki Asus z tymi kamerkami.Pomóżcie :wink:

A jakie jest oprogramownie dołączone do tej kamerki.

Bo Windowsa tylko daje to co macie.

Jeżeli nie ma to postarajcie się o prządny program.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dołączone są 2:

-Power Director

-Media Show

obydwa można se wcisnąć w gluteus ponieważ nie chcą z kamerką współpracować.Initialized i zwiech a stery są dobre.Może jest jakiś progam obsługujćy tę kamere taki żeby ściągnąć z neta i robić fotki w 1280x800 bo na pewno mam 1.3M kamerke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi