skorup Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Witam, mam pytanko odnosnie kamerki w laptopach marki Asus, producent pisze ze ma 1,3M a tymczasem zdjęcia które robie przy jej pomocy mają max rozdzielczość 640x480, to skąd te 1,3 mega? idzie wyciągnąć coś więcej z tej kamerki niż 640x480? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soppel Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam, z tego co wiem to kamerki maja 0,3 M a nie 1,3. Sam jestem posiadaczem lapka Asusa i mam kamerke 0,3M. Jeżeli chodzi o tego asusa co masz w podpisie to zobacz tu http://www.inttel.com.pl/product_info.php/products_id/108. Kamerka jet 0,35M. Nie wiem gdzie Ci powiedzieli, że kamerka jest 1,3M. Pozdrawiam. Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez soppel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus85 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 @ soppel - w moim laptopie jest kamera 1,3 Mpx @ skorup - laptop to nie aparat fotograficzny... Czy wy ludzie oszaleliście?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorup Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 @ Soppel - o tym że jest 1,3 pisze w specyfikacji laptopa i na nim samym :-) @ focus85 - wiem że laptop to nie aparat, jak potrzebuje dobrych zdjęć to służy mi do tego mój canonik a510 więc luz, tylko interesuje mnie gdzie to 1,3 mega w tej laptopowej kamerce jak wyciąga tylko rozdzielczość 640x480? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tex Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Odkopałem ten temat bo też posiadam taką kamerkę.W specyfikacji lapka jest napisane 1.3M pixels camera tymczasem zdjęcia moge zrobić w maksymalnie 640x480.W zakładce Mój komputer i w panelu jest odczytywana jako USB 2.0 1.3M WebCam.To jakiś kant.Jak zrobić fotki w większej rozdziałce?.Da się w ogóle? p.s Wiem Ze jest tu na forum wielu posiadaczy laptopów marki Asus z tymi kamerkami.Pomóżcie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan1948 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Odkopałem ten temat bo też posiadam taką kamerkę.W specyfikacji lapka jest napisane 1.3M pixels camera tymczasem zdjęcia moge zrobić w maksymalnie 640x480.W zakładce Mój komputer i w panelu jest odczytywana jako USB 2.0 1.3M WebCam.To jakiś kant.Jak zrobić fotki w większej rozdziałce?.Da się w ogóle? p.s Wiem Ze jest tu na forum wielu posiadaczy laptopów marki Asus z tymi kamerkami.Pomóżcie :wink: A jakie jest oprogramownie dołączone do tej kamerki. Bo Windowsa tylko daje to co macie. Jeżeli nie ma to postarajcie się o prządny program. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tex Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 dołączone są 2: -Power Director -Media Show obydwa można se wcisnąć w gluteus ponieważ nie chcą z kamerką współpracować.Initialized i zwiech a stery są dobre.Może jest jakiś progam obsługujćy tę kamere taki żeby ściągnąć z neta i robić fotki w 1280x800 bo na pewno mam 1.3M kamerke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Oczywiście Twój laptop niema kamery o rozdzielczości 1.3 MPix tylko 0.35 MPix/1.3 MPix czyli 1.3 to interpolowa a optyczna to 0.35. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...