Skocz do zawartości
lazzer

Radeon9500@pro I Tv Na Dvi

Rekomendowane odpowiedzi

czesc,

mam problem z podlaczeniem telewizora z komputerem przez wyjscie DVI na moim Radeonie 9500 zmodowanym przez Omegi na 9500pro. Obraz mam ale w rozdzielczosci takiej samej jak glownego TV, lub jesli zamienie kolejnosc i TV bedzie podstawowym z rozdzielczoscia, ktora chce uzyskac to obraz na monitorze jest rozciagniety :/

moje pytania:

1. czy da sie ustawic rozne rozdzielczosci na dwoch wyjsciach z karty czy jestem skazany tylko na jedna?

2. czy jest mozliwosc ustawienia dwoch pulpitow czy tu takze jestem skazany tylko na klon obrazu?

nie moglem sie doszukac innej opcji w sterownikach niz klon, wczesniej na karcie nVidii i detonatorach byl latwy wybor czy ma byc drugi ekran czy klon.

z gory dziekuje za pomoc

Edytowane przez lazzer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może tu znajdziesz odpowiedź:

http://www.solar.blurp.org/tvout.html

"...mam problem z podlaczeniem telewizora z komputerem przez wyjscie DVI..." znaczy telewizor LCD tak? Bo "zwykłe" telewizory podłącza sie przez tv-out.

Edytowane przez mechl!n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znaczy telewizor LCD tak? Bo "zwykłe" telewizory podłącza sie przez tv-out.

tak, podlaczylem go wczesniej przez tv-out ale rozdzielczosc TV i ta z wyjscia tv-out jakos ze soba nie graly, tak jakbym podlaczyl zwykly TV, nic nie moglem odczytac. przez DVI ten problem przynajmniej nie istnieje ale nie moge ustawic osobno monitora i osobno TV, tak by na jednym lecial np film a na kompie mozna bylo sobie przegladac np. www.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to może być problem- nie wiem czy ktoś robił już coś takiego. Zazwyczaj wyjścia Dvi używa się jako alternatywę do D-Sub- na jednym i na drugim jest ten sam obraz i nie wiem czy istnieje możliwość manipulacji tak jak to jest w przypadku duetu DSub-tvout lub dvi-tvout.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przestudiowalem strone, ktora poleciles ale ona traktuje o tvout, niemniej skorzystalem z kilku ustawien i...

- da sie ustawic rozne rozdzielczosci

- mozliwe sa dwa pulpity, nie tylko klon

niemniej, zeby obraz byl na TV na calej powierzchni, musze ustawic TV jako podstawowy [wtedy jest rozciagniety obraz] lub wymusic 720p ale wtedy obraz na monitorze jest za szeroki [trzeba przewijac].

nie moge poradzic sobie z ustawieniem na monitorze 1024x768 a na TV 1360x768 tak by na tym drugim, mimo, ze to jest jego nominalna rozdzielczosc obraz byl na calym ekranie a nie na srodku, gdzie zajmuje mniej wiecej 50% powierzchni ekranu.

jesli ktos ma jakies pomysly, dalej czekam na pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi