Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie kupiłem Audigy SE i mam pewien problem mianowicie

Nie wiem dlaczego nie moge odpalic filmow lub MP3 na wszystkie 4 głośniki (4.1 creative) a kiedy odpalam program zarzadzajacy karta i robie test głośników to wszystko jest ok (dzwiek pojawia sie kolejno poszczególnych głośnikach)

a kiedy w opcjach EAX w programie zarzadzajacym karta klikne na enable eax i Stero Surround to wszystko jest ok i dzwiek jest zarobwno w filmach jak i mp3

Nic juz z tego nie rozumiem ? -czy to oznacza ze musze miec takie ustawienie na stałe ?

A jak odnosi sie to do gier ? toznaczy ze co nie musze juz wtedy uruchamiac tej funkcji w grze ?

Prosze o objasnienie !

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do odtwarzania dźwięku z źródeł stereo (np.: stare gry, mp3, wav czy filmy z dźwiekiem mp3) z wykorzystaniem wszystkich głosników musisz mieć tą opcję włączoną. Dźwiek z źródeł przestrzennych (np.: nowe gry, DVD czy filmy z dźwiekiem AC3) będzie odtwarzany na wszystkich głosnikach niezaleźnie od tej opcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeby bylo smieszniej np. w grze Ubersoldier nie mam dzwieku toznaczy jest sama muzyka nie ma odglosow strzalu. Jezeli wlacze funkcje Hardware mix to wszystko jest wporzadku. Jakie sa w takim razie najlepsze ustawienia ?

Czyli jezeli w grze nie ma do wyboru EAX mam go odpalic za pomoca narzedzi do karty? a jezeli tak to ktory

CMSS czy Stereo Surround

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi