Skocz do zawartości
Gwynbleidd

Jaki Procesor ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki procesor bedzie optymalny do takiego zestawu. Tak żeby wykorzystać ten RAM i nie ograniczać grafy...

384 lub 512 MB SDRAM PC133

Radeon 9000/Pro lub GF3Ti200

Propozycje:

- Duron (Spitfire) 900@1200

- Duron (Morgan) 1200@1400

- Athlon XP (Palomino) 1500+, 1600+, 1700+

- Athlon XP (Palomino) 2000+, 2100+

Athlony XP bez o/c (nie mam takiej możliwości).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

optymalny bedzie athlon 1700+, chyba że jakoś tanio uda Ci sie zdobyc coś mocniejszego

Ja też bym polecał coś mocniejszego niż Athlon 1700+, uwierz mi, że po miesiącu zobaczysz, że ten proc jest za słaby. Podkręcić nie możesz, więc radzę dozbierać kaski.

Edytowane przez Camilos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też bym polecał coś mocniejszego niż Athlon 1700+, uwierz mi, że po miesiącu zobaczysz, że ten proc jest za słaby. Podkręcić nie możesz, więc radzę dozbierać kaski.

1700+ moge podkrecic jesli dorwe takiego z odblokowanym mnoznikiem (bo pamieci sa PC133 i raczej wiecej nie pojda...).

Mocniejszego juz raczej nie biore pod uwage.

Po przesiadce z Durona 700 nawet bez o/c to bedzie dla mnie potwór :D

@Woytaz - niestety moja mobo obsluguje najwyzej Palomino.

Tak sie jeszcze zastanawiam czy pamieci SDRAM 133MHz nie beda waskim gardłem dla Palomino 1700+ ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moge ci zaproponowac tego XP1800+ z MOBO na ktoorej pracował: ECS KT400 L7VTA+ CoolerMaster Silencer

woytaz

teraz looknalem ze nie masz DDRAM tylko SD

Przed chwila wylicytowalem Durona 1200MHz + Spire WhisperRockIV.

Więc juz temat nieaktualny...

Pozostaje mi tylko zaopatrzyc sie w Radka 9000 lub 9000Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wybrałbym XP1700+, ale do czego chcesz to wykorzystać? Do takich biurowych rzeczy zdecydowanie wystarczy, ale jeśli naraz korzystasz z wielu programów lub grasz w nowsze gry to może być za słaby. Ja otwieram naraz dużo programów i zadowolony byłem dopiero po kupnie dwurdzeniowego procesora i po zwiększeniu RAMu. Ale trzymając się tematu to XP1700+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi