Skocz do zawartości
lewar81

Zaginiona Opcja Eax W Panelu Wyboru

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Po dłuższych perturbacjach udało mi się zainstalować SB Audigy 1 Platinum (SB0090) (pozłacane gniazda), najpierw nie chciał sterów odpalić, wkońcu po zainstalowaniu:

AUD_EAX4DRV_031031

wykrył mi normalnie kartę, działała ona, jednak nie miałem żadnego staffu dlatego po odrazu spróbowałem zainstalować oryginalne drivery z CD z pełnym softem (opcja full install) i udało się, wszystko weszło, ale nie działał mi panel przedni (gniazdo słuchawkowe i mikrofonu) dlatego przeinstalowałem na najnowsze drivery ze stronki i znikneła opcja wyboru EAX: normal; EAX: lite; EAX: medium (mogłem nieco pokręcić) opcje te były widoczne jak na screenie nad opcją ENV: (no effects) teraz tego nie ma :( próbowałem ponownej instali z CD ale opcje nie wróciły, w innych aplikacjach też ich nie ma, wkońcu panel działa :) Proszę o porady jak te ustawienia przywrócić, inna sprawa że w GOLD MINE test działa EAX w innych też ale brak tych opcji do manualnego ustawienia

post-13618-1144247033_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyłącz onboard sound w biosie. Po za tym

do panelu musi byc podlaczone zasilanie juz w trakcie instalacji. Jesli nie było - odinstaluj calość.

Na CD masz taki programik: ctzapxx.exe, odpal go i on wyczysci sterownik. Przeładuj i ponowna instalacja z CD. Panel powinien ci juz w tym momencie dzialac. I dalej updatuj sterowniki uzywajac autoupdate ze stronki creatiwa najlepiej, nie ma po co sie męczyć z ręcznym wybieraniem plików.

ps. pewnie byś szybciej dostał od kogoś jakąś odpowiedź gdyby nie ten gheyowsky awatar ;) Mi on nie przeszkadza, ależ skąd, nie ma to jak pięknie wypracowany biceps, buahahaha

Edytowane przez Pan Marcel do spraw technicznych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi