Skocz do zawartości
mlodyno

Czytnik Kart Pamieci - Problem Z Usb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam czytnik kart pamieci ... 18in1 czy jeszcze wiecej ale nie o to chodzi.... kiedy wkladam go pod XP wszystko widzi cacy... pojawiaja sie 3 nowe dyski z czego tylko do jednego mozna wejsc. Czyli np. Pojawiaja sie nowe dyski E: F: G: i np. tylko na F: sa pliki na karcie pamieci...

Sytuacja wyglada inaczej na win 2000. Komputer zamiast 3 dyskow rozpoznaje tylko jeden sposrod tych E: F: G: ale akurat ten (G:), na ktorym nie ma plikow... jak go zmusic zeby pokazywal wszystkie 3 dyski tak jak XP albo zeby chociaz pokazywal jeden ale wlasciwy (zamiast G: to F:)

Btw. sterowniki w necie do tego czytnika sa ale tylko pod win98 ... pod 2000 i XP niby nie potrzebuje.

Mam SP4 do win2000. USB w laptopie to 1.1.

bede wdzieczny za pomoc bo moje zabawy z menadzerem urzadzen nie pomogly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam podobny czytnik 18in1 a dokladnie taki: Czytnik

Zakupilem taki by moc korzystac z kart xD. Moj problem to predkosci przegrywania danych z czytnika i z powrotem.

Wartosci przykladowe:

aparat fuji S5600 - komp z usb2:

odczyt/zapis <> 4,06/1,60 MB/s

czytnik <> komp z usb2:

odczyt/zapis - 2,55/1,35 MB/s

Czy z tym czytnikiem cos jest nie tak? Karta xD z jakiej korzystalem to xD-512 H-Type.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi