remiky Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Siemka, co myślicie o tym wyniku? Od razu mówię, że moja płytą ma spalone sloty gdzie jest ram, więc nie mogłem dać dualu:( I czy opłaca się kupić tą płytkę? może jakieś inne propozycje(chodzi mi przedewszystkim od dobre oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Siemka, co myślicie o tym wyniku? "obrazek" Od razu mówię, że moja płytą ma spalone sloty gdzie jest ram, więc nie mogłem dać dualu:( I czy opłaca się kupić tą płytkę? może jakieś inne propozycje(chodzi mi przedewszystkim od dobre oc Myśle, że sobie jaja robisz, "podkręciłeś" 630-stke o 300MHz i wynik pokazujesz :blink: A mobo nie wiem po co wersja premium ? Zwykła w 100% starczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 po weekendzie będe miał taką mobo na sprzedaż tzn bez premium, jak chcesz to mozemy sie dogadać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remiky Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Myśle, że sobie jaja robisz, "podkręciłeś" 630-stke o 300MHz i wynik pokazujesz :blink: A mobo nie wiem po co wersja premium ? Zwykła w 100% starczy. Podkeciłem o 500Mhz tylko chodzi o to, że moja płytka nie pozwalami na więcej:( A dokładniej do wartości 3,56Ghz tylko coś cpu-z źle pokazuje :mur: Dzięki za podpowiedź w sprawie płytki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 ma ktoś może płyte P5LD2 z tunerem tv i kartą WF-FI czy ten tuner bedzie lepszy od winfasta 2000XP expert no i czy dzwięk w tunerze jest mono czy stereo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 proste pytanie kto na slasku(najlepiej okolice rybnika) ma P5WD2 do sprawdzenia z moimi dyskami... Prosta sprawa, chce kupic to mobo a nie wiem czy bedzie mi dziala raid z amd... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 proste pytanie kto na slasku(najlepiej okolice rybnika) ma P5WD2 do sprawdzenia z moimi dyskami... Prosta sprawa, chce kupic to mobo a nie wiem czy bedzie mi dziala raid z amd... pozdro Hmmm Rybnik to nie, ale okolice Katowic to tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 czy ktoś mi może powedzieć co dokładają do BOXu z Asusem P5WD2 i jak sie sprawuje tuner tv z kartą wi-fi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 czy ktoś mi może powedzieć co dokładają do BOXu z Asusem P5WD2 i jak sie sprawuje tuner tv z kartą wi-fi? No a co mają dokładać :blink: To co do każdej mobo : Kable ata i sata, mostek sli, instrukcja, zaślepka do budy, cd z sterami i naklejka na bude. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 No a co mają dokładać :blink: To co do każdej mobo : Kable ata i sata, mostek sli, instrukcja, zaślepka do budy, cd z sterami i naklejka na bude. Wdziałem na testach płyty że dawali rozne śledzie jakeiś kabelki coś tam na usb dlatego sie pytam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Wdziałem na testach płyty że dawali rozne śledzie jakeiś kabelki coś tam na usb dlatego sie pytam :wink:Ano fakt, zapomniałem o tych śledziach z USB i COM'em chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) Stawiam browca jak mi ktoś rozwiaże problem: jak zmusić tą popieprzoną płyte do wpsółpracy z pamieciami powyżej FSB 300MHz, bo działa tylko jeden dzielnik pamieci (1:1) i to juz na 310 tez wsio wysiada, errory w memtescie luzowanie timingów nie pomoga, ewidentnie mobo mnie ogranicza. Zapomnialem dodać ze probwałem już kombinacji z napieciami, ze slotami i dwoma biosami ( wiecej nie ma do p5wd2-e) Edytowane 5 Maja 2006 przez Hipo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Witam Mam P5wd2 i irytuje mnie troche wylaczanie sie komutera (calkowicie na kilka sekund po daniu opcji z systemu "uruchom ponownie" Moze jest jakas opcja w biosie co to zmienia? Druga sprawa to czy jest jakis config zeby Mothenboard Monitor dzialal poprawnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Człowieku - wiesz co to opcja szukaj !! Było chyba z dziesięc razy na temat wyłączania się na kilka sekund. To normalna przypadłość tej płyty. Na temat mbm nic nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufuse Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) czy w tej płycie P5WD2 wkladam obojetnie ktore gniazdo pci express grafike ??I z tego co chyba wyczytałem na forum to te plyty zawyrzaja temp to prawda bo u mnie normalnie na boxowym chlodzeniu temp jest 42 stopnie a w stresie ponad 60C :( I jakie polecacie chlodzenie na P4 630 3.0GHz Edytowane 10 Maja 2006 przez rufuse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 czy w tej płycie P5WD2 wkladam obojetnie ktore gniazdo pci express grafike ??I z tego co chyba wyczytałem na forum to te plyty zawyrzaja temp to prawda bo u mnie normalnie na boxowym chlodzeniu temp jest 42 stopnie a w stresie ponad 60C :( I jakie polecacie chlodzenie na P4 630 3.0GHzWsadź grafę w ten slot bliżej gniazda CPU. Asus zawsze zawyżał temp lekko. Chłodzenie hmm Ninja + Fander, lub Akasa Amber. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) siem podłączę z pytaniem: czy to normalne ze kiedy dam w biosie napiecie procka 1,275 to i tak AiBooster czy cpu-z pokazuje 1,3 do 1,37? i tak jest czy to przy kazdym napieciu, przy czym przy zblizaniu sie do wyzszych tendencja jest do zanizania napiecia i tak przy ustawieniu 1,5v zaniza tak ok 1,45 z wahaniem +-0,03v Sprzet z podpisu. aha, jak jest w biosie Auto napiecie na procku to w systemie odczyty sa ~1,45v, czy to nie za duzo plyta mu daje?? Edytowane 14 Maja 2006 przez welyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Miernik w dłoń i sprawdź na układach a nie przez progsy. Nam program pokazywał 1.8V a było 1.39V :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Miernik w dłoń i sprawdź na układach a nie przez progsy. Nam program pokazywał 1.8V a było 1.39V :mur: nie mam miernika, wiem ze to obciach dla elektryka ;) :P a tak serio najwazniejsze ze po obnizeniu napiecia (w biosie do 1,275) spadła temperatura o jakies 5 stopni (do 35 w idlu i 50 w stersie) a stabilność jest bez zmian :) za to boxowy cooler w stresie nie przekracza 1300rpm, przez co jest niesłyszalny nawet wtedy (w idlu 900-1000rpm) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 (edytowane) jakie max fsb mozna osiagnac na P5LD2?? ps. remiky mam nadzieje ze tej tapetki juz nie masz łamanie praw autorkich jest w naszym kraju karalne :angry: edit: no i stalo sie kupilem pentium d 930 i co fsb do 265 chodza spoko 266 i winda nie wstaje dodam tylko ze to raczej nie procek, ktory przechodzi cinebencha na max obnizonym napieciu co z vdropem daje jakies 1.22V (fsb 265 zegar 3.95ghz) spi juz np nie chce chodzic bo memtest wywala bledy ramki jednak powinny byc ok bo na nizszym fsb i innym dzielniku bledow nie ma - pewnie pododuje je uwalony chipset ktory na 266 ma mur juz :mur: mialem takie jazdy kiedys z plyta msi ktora niby robila fsb 166 a powyzej 150 juz nie dalo se tez wejsc do windy :lol: ktos ma jakies pomysly? Edytowane 17 Maja 2006 przez genghiskhan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Zrobiłem vdropa na p5wd2-e i komp nie wstaje na innym vcore niz def, jakies pomysły ? dodam ze drop działa poprawnie bo znacznie sie zmiejszyły wachania vcore pomiedzy idle a stress Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierdo Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 a pokaz schemacik tego vdropa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 (edytowane) jest na pierwszej stronie ?? :> a jak tam nie ma to jest na ekstremalnym. Edytowane 21 Maja 2006 przez Niemiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 No dokładnie według tego co jest na ekstremalnym. Poza tym ustawiłem sobie w aiboosterze 1,36xx i dostałem odrazu 1,44V :| cos pojechane to moje mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 bo vdrop podnosi vcore o ok 0,1v :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 No dobra to jeden objaw jest OK, ale czemu nie działa zmiana vcore tak jak powinna, bez dropa wywalal mi sie komp przy vcore równym i większym 1,5V a teraz jest jeszcze gorzej bo nawet do 1,4 nie moge dojechać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 wina proca to raczej nie jest moze felerne mobo :lol: ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 wina proca to raczej nie jest moze felerne mobo :lol: ??? Tak, tylko teraz pod jakim zarzutem ją reklamować ? słabe OC ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 musisz ja zkillowac i wtedy oddac pod zarzutem ze padła ;] :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Tak se jeszcze myśle, czy powodem moich kłopotów moze być zabezpieczenie przeciazeniowe zasilacza ? bo jak zjechałem z taktowaniem proca na 4,3GHz to udało mi sie podnieść vcore do 1,55V zanim sie zawiesił, wczesniej 1,5V. Zasiłka Enermax 480W + mod na 24pin, napiecia trzyma idealnie, 12V w stresie z miernika to 12,14V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...