Skocz do zawartości
demek

Faq Asus I945/i955/i975

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka, co myślicie o tym wyniku?

Dołączona grafika

Od razu mówię, że moja płytą ma spalone sloty gdzie jest ram, więc nie mogłem dać dualu:(

I czy opłaca się kupić tą płytkę? może jakieś inne propozycje(chodzi mi przedewszystkim od dobre oc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka, co myślicie o tym wyniku?

"obrazek"

Od razu mówię, że moja płytą ma spalone sloty gdzie jest ram, więc nie mogłem dać dualu:(

I czy opłaca się kupić tą płytkę? może jakieś inne propozycje(chodzi mi przedewszystkim od dobre oc

Myśle, że sobie jaja robisz, "podkręciłeś" 630-stke o 300MHz i wynik pokazujesz :blink:

A mobo nie wiem po co wersja premium ? Zwykła w 100% starczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle, że sobie jaja robisz, "podkręciłeś" 630-stke o 300MHz i wynik pokazujesz :blink:

A mobo nie wiem po co wersja premium ? Zwykła w 100% starczy.

Podkeciłem o 500Mhz tylko chodzi o to, że moja płytka nie pozwalami na więcej:( A dokładniej do wartości 3,56Ghz tylko coś cpu-z źle pokazuje :mur: Dzięki za podpowiedź w sprawie płytki :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktoś mi może powedzieć co dokładają do BOXu z Asusem P5WD2

i jak sie sprawuje tuner tv z kartą wi-fi?

No a co mają dokładać :blink: To co do każdej mobo :

Kable ata i sata, mostek sli, instrukcja, zaślepka do budy, cd z sterami i naklejka na bude.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a co mają dokładać :blink: To co do każdej mobo :

Kable ata i sata, mostek sli, instrukcja, zaślepka do budy, cd z sterami i naklejka na bude.

Wdziałem na testach płyty że dawali rozne śledzie jakeiś kabelki coś tam na usb dlatego sie pytam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stawiam browca jak mi ktoś rozwiaże problem:

jak zmusić tą popieprzoną płyte do wpsółpracy z pamieciami powyżej FSB 300MHz, bo działa tylko jeden dzielnik pamieci (1:1) i to juz na 310 tez wsio wysiada, errory w memtescie luzowanie timingów nie pomoga, ewidentnie mobo mnie ogranicza.

Zapomnialem dodać ze probwałem już kombinacji z napieciami, ze slotami i dwoma biosami ( wiecej nie ma do p5wd2-e)

Edytowane przez Hipo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam P5wd2 i irytuje mnie troche wylaczanie sie komutera (calkowicie na kilka sekund po daniu opcji z systemu "uruchom ponownie"

Moze jest jakas opcja w biosie co to zmienia?

Druga sprawa to czy jest jakis config zeby Mothenboard Monitor dzialal poprawnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy w tej płycie P5WD2 wkladam obojetnie ktore gniazdo pci express grafike ??I z tego co chyba wyczytałem na forum to te plyty zawyrzaja temp to prawda bo u mnie normalnie na boxowym chlodzeniu temp jest 42 stopnie a w stresie ponad 60C :( I jakie polecacie chlodzenie na P4 630 3.0GHz

Edytowane przez rufuse

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy w tej płycie P5WD2 wkladam obojetnie ktore gniazdo pci express grafike ??I z tego co chyba wyczytałem na forum to te plyty zawyrzaja temp to prawda bo u mnie normalnie na boxowym chlodzeniu temp jest 42 stopnie a w stresie ponad 60C :( I jakie polecacie chlodzenie na P4 630 3.0GHz

Wsadź grafę w ten slot bliżej gniazda CPU. Asus zawsze zawyżał temp lekko. Chłodzenie hmm Ninja + Fander, lub Akasa Amber.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siem podłączę z pytaniem:

czy to normalne ze kiedy dam w biosie napiecie procka 1,275 to i tak AiBooster czy cpu-z pokazuje 1,3 do 1,37?

i tak jest czy to przy kazdym napieciu, przy czym przy zblizaniu sie do wyzszych tendencja jest do zanizania napiecia i tak przy ustawieniu 1,5v zaniza tak ok 1,45 z wahaniem +-0,03v

Sprzet z podpisu.

aha, jak jest w biosie Auto napiecie na procku to w systemie odczyty sa ~1,45v, czy to nie za duzo plyta mu daje??

Edytowane przez welyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miernik w dłoń i sprawdź na układach a nie przez progsy. Nam program pokazywał 1.8V a było 1.39V :mur:

nie mam miernika, wiem ze to obciach dla elektryka ;) :P

a tak serio najwazniejsze ze po obnizeniu napiecia (w biosie do 1,275) spadła temperatura o jakies 5 stopni (do 35 w idlu i 50 w stersie) a stabilność jest bez zmian :) za to boxowy cooler w stresie nie przekracza 1300rpm, przez co jest niesłyszalny nawet wtedy (w idlu 900-1000rpm) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie max fsb mozna osiagnac na P5LD2??

ps. remiky mam nadzieje ze tej tapetki juz nie masz

łamanie praw autorkich jest w naszym kraju karalne :angry:

edit:

no i stalo sie

kupilem pentium d 930

i co

fsb do 265 chodza spoko

266 i winda nie wstaje

dodam tylko ze to raczej nie procek, ktory przechodzi cinebencha na max obnizonym napieciu co z vdropem daje jakies 1.22V (fsb 265 zegar 3.95ghz) spi juz np nie chce chodzic bo memtest wywala bledy

ramki jednak powinny byc ok bo na nizszym fsb i innym dzielniku bledow nie ma - pewnie pododuje je uwalony chipset ktory na 266 ma mur juz :mur:

mialem takie jazdy kiedys z plyta msi ktora niby robila fsb 166 a powyzej 150 juz nie dalo se tez wejsc do windy :lol:

ktos ma jakies pomysly?

Edytowane przez genghiskhan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak se jeszcze myśle, czy powodem moich kłopotów moze być zabezpieczenie przeciazeniowe zasilacza ? bo jak zjechałem z taktowaniem proca na 4,3GHz to udało mi sie podnieść vcore do 1,55V zanim sie zawiesił, wczesniej 1,5V. Zasiłka Enermax 480W + mod na 24pin, napiecia trzyma idealnie, 12V w stresie z miernika to 12,14V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi