GenghisKhan Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 hehehe zasilacz wymieka? :lol: a taki niby dobry mial byc? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gray Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) P5LD2-V bios 0401 Pendium D 805 Płyta ma dodatkowy kontroler IDE, ponieważ nie mam dysków SATA konfiguracja jest taka. 2 dyski podpięte do kontrolera chipsetu 2 napędy optyczne podpięte do kanału master dodatkowego kontrolera Jest kłopot. Przy starcie najpierw wykrywa dyski, potem dodatkowy kontroler wykrywa dyski, odnajduje co ma znaleźć i jest pauza kilkanaście sekund, jak się jej pozbyć. I jeszcze jedno CPU-Z pokazuje mi napięcie vcore 2,8V (1.33.1) OK, przepiołem taśmy i jest dobrze - jak proponował ktoś wcześniej. Chyba, że ktoś zna inny sposób. Gdzie jest podpięty ten dodatkowy kontroler, PCI, PCI-Express ? Pewnie chipsetowy jest mimo wszystko wydajniejszy. Edytowane 25 Maja 2006 przez Gray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Tak se jeszcze myśle, czy powodem moich kłopotów moze być zabezpieczenie przeciazeniowe zasilacza ? bo jak zjechałem z taktowaniem proca na 4,3GHz to udało mi sie podnieść vcore do 1,55V zanim sie zawiesił, wczesniej 1,5V. Zasiłka Enermax 480W + mod na 24pin, napiecia trzyma idealnie, 12V w stresie z miernika to 12,14V Hmm...dziwna sprawa :blink: Nie wydaje mi się żeby Twój konfig ciągnął aż tyle aby przeciążyć tego Enermaxa :blink: Poprostu sprubuj czy ruszy Ci zmiana napięć mocniejszej zasiłce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Chyba na 99% nie bylo wiec Was troche poratuje co byscie mobo sobie nie popsuli :lol: Pencil mod na vdroop'a dla : P5WD2-E, P5WD2, P5LD2, P5ND2 .... Ogolnie jesli na mobo jest uklad jak z fotki, czyli ADP3181 to wystarczy zamalowac olowkiem jego 17 i 18 nozke dla uzyskania moda. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Chyba na 99% nie bylo wiec Was troche poratuje co byscie mobo sobie nie popsuli :lol: Pencil mod na vdroop'a dla : P5WD2-E, P5WD2, P5LD2, P5ND2 .... Ogolnie jesli na mobo jest uklad jak z fotki, czyli ADP3181 to wystarczy zamalowac olowkiem jego 17 i 18 nozke dla uzyskania moda. Pozdro. A teraz jeszcze napisz gdzie to znalazles, bo po oczekiwaniu na procka 100lat nie bede czekal teraz drugie tyle na mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 XS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Pokazywałem niedawno Gengishowi :] ale ze mialem juz potka to sobie podarowalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) @DEVILEK Tego mio wlasnie brakowalo. Moda ktorego mozna zrobic samemu szybciutko w pare minutek:) Mod dziala wspaniale :) Teraz mam tak: BIOS 1.4, IDLE: 1.48, STRESS: 1.46 A bylo mniejwiecej tak(w tej samej kolejnosci) 1.4-1.45-1.34 Edytowane 28 Maja 2006 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Jesli robicie droopa a chcecie po nim miec napiecie np. 1.4 to ustawcie w biosie 1.325, poniewaz mod podnosi napiecie srednio o 0.1V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinzg Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Mam nastepujace pytanie. Czy instalowal ktos moze windowsa millenium majac asuasa p5ld2? (potrzebuje mala partycje z tym systemem) Za nic nie moge zainstalowac, caly czas blad formatowania podstawowej partycji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Wie ktoś czy na tą płyte mATX P5LD2-VM-945G podejdzie Arctic Cooling frezer 7, jest tam na tyle miejsca. Pytam bo ostatnio do swojego asrocka K8NF4G-Sata2 kupiłem bez zastanowienia sillencera 64.... i potem musiałem przypiłować i powyginać radiator od chipsetu :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Mam nastepujace pytanie. Czy instalowal ktos moze windowsa millenium majac asuasa p5ld2? (potrzebuje mala partycje z tym systemem) Za nic nie moge zainstalowac, caly czas blad formatowania podstawowej partycji. Na chipsecie i945P nie pójdzie MILLENIUM. Ani 98. Ani 95. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zastanwaiem sie nad wgranie BETA BIOSU do Asusa P5P800SE ktoś go ma? Jak działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Na Asuskach jest mozliwość ustawienia vcore ponizej std? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 U mnie nie ma takiej możliwości. Albo standardowe albo wyższe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 na jakie FSB mogę liczyć przy jednordzeniowcu na p5p800se? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Na Asuskach jest mozliwość ustawienia vcore ponizej std? dawno w biosie nie bylem, ale wybierac mozna bylo od ~1V przy 805. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) dawno w biosie nie bylem To dość załośnie :D Edytowane 11 Czerwca 2006 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 na jakie FSB mogę liczyć przy jednordzeniowcu na p5p800se?u mnie na nie SE 300 bylo na WC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Wgrywał ktoś najnowszego beta bniosa do P5LD2-VM-945G. Na starym mi cedar milla nie obsługiwało :cry: . A jak wgrali wersję 0606 (niewiem czy beta czy zwykły) nie mogłem systemu zainstalować, ciągle niebieskie ekrany, restarty, pamięci Patriot 667Mhz nie dało sie ustawić wyżej niż 533MHz :mur: Czy to wina pamięci czy biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Krotkie pytanko: Co to qrde jest HyperPath3 - warto to wlaczac czy wylaczyc i zapomniec ze istnieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Krotkie pytanko: Co to qrde jest HyperPath3 - warto to wlaczac czy wylaczyc i zapomniec ze istnieje?To samo co PAT na i865/i875. Ustaw na AUTO i nie ruszaj bo problemiki bedziesz mial ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 To samo co PAT na i865/i875. Ustaw na AUTO i nie ruszaj bo problemiki bedziesz mial ;) Zauwazylem ze Enabled na stale dobre nie jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Sorry za double posta, ale chce podbic temat do gory :D, moze mi ktos powiedziec czy stockowa P5LD2 podbija Vcore w stosunku do tego ustawionego w BIOSie? Dostalem od wspac'a plyte z olowkowym droop modem, a chce przerobic na cyna Vdroop mod :D, nie wiem czy dobrze sczyscilem olowek przed lutowaniem i chce sie upewnic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 mniej wiecej sie zgadzaja olowek podbija 0,05-0,1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) W biosie 1.45 <---- > na mosfie - stress 1.51, idle 1.53. demek >> moglbys sprawdzic jeszcze rezystancje pomiedzy 17 i 18 nozka tego kontrolera bez moda zadnego? Edytowane 19 Czerwca 2006 przez ent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 nie moglbym bo nie mam takiej mobo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 nie moglbym bo nie mam takiej mobo :D P5WD2 tez moze byc :D, nie wiem czy dobrze Vcore mierze: (tam na czerwono mam wlasnie cos zblizonego do Vcore :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 mod ołówkowy na p5p800se działa - przetestowane Układ znajduje się koło gniazda na CPU, w pobliżu slotu na ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 @victor juz o tym pisalem, ze dziala :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...