99tomcat Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 opis wyglada ok na stronie asusa- tylko ten fotmat i wycięta sloty :( mozę jakaśwersja mneij pocieta wyjdzie..oby... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 E tam, narzekacie. A pomyślcie, jakiego wypaśnego barebone'a można sobie teraz złożyć :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chavo Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Witam Może mi ktoś podpowiedzieć gdzie w BIOS'ie P5LD2 ustawić przydział systemowej pamięci RAM dla karty graficznej, czy taka opcja wogóle istnieje ? Jakoś nigdzie nie mogę jej znaleźć. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Witam Może mi ktoś podpowiedzieć gdzie w BIOS'ie P5LD2 ustawić przydział systemowej pamięci RAM dla karty graficznej, czy taka opcja wogóle istnieje ? Jakoś nigdzie nie mogę jej znaleźć. Pozdrawiam Nie ma takowej opcji, nie musisz sobie nia glowy zawracac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 widzieliscie zdychajace mobo??? nie no to prosze kondy padły i wtopily sie w plexe ;] milusio no nie a mobo - slynne matizowe p5wd2 ;] transmission end Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Fajneeeeeeeeeeeeee :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 uuuuuu no to lipa na maxa, szkoda plytki :) na ile smigal Ci proc na niej ze sie tak szybko zmeczyla?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 No fajnie..... :blink: Swoja droga ta mobo troche przeszla, wiec miala chyba prawo sie popsuc :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Pewnie genghiskhan nie miałeś nawiewu na sekcje zasilana a kondziołki sobie siedziały pod plexa bloku.. a pD koło 5ghz (nie wiem ile masz na codzień) żre trochę energi i biedne nie wytzymały temperatury, dogrzewan jeszcze przez procka obok. Zmień je i mobo powinna działać :) No chyba że coś jeszcze sie upaliło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 hi hi hi, sam mówiłeś ze ją masz zamiar szybko sprzedać...chyba nie zdążyłeś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 widzieliscie zdychajace mobo??? nie no to prosze [im g]http://forum.purepc.pl/miniaturki/bd06714aae5fa263b65b76a545c153a149711.jpg[/img] [im g]http://forum.purepc.pl/miniaturki/2e0635d0d0c35c99650970af497501dc29947.jpg[/img] [im g]http://forum.purepc.pl/miniaturki/8823650d974584a5e94cafd5119b4bb214573.jpg[/img] [im g]http://forum.purepc.pl/miniaturki/8effad0fd374fbf6a98840d9d1c8c00016767.jpg[/img] kondy padły i wtopily sie w plexe ;] milusio no nie a mobo - slynne matizowe p5wd2 ;] transmission end jak, żes je tak przywalił tym blokiem to padły [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Wymien kondziorki na nowe a mobo bedzie smigac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 No fajnie..... :blink: Swoja droga ta mobo troche przeszla, wiec miala chyba prawo sie popsuc :sad: Troche przeszla to malo powiedziane, no ale szkoda jej, bo dzielna byla i to bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierdo Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 mobo jest do naprawy ale jest jedno ale - tych kondensatorów nigdzie nie idzie dostać a miejsca tam jest tak dużo że raczej nic innego się nie wsadzi :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 mobo jest do naprawy ale jest jedno ale - tych kondensatorów nigdzie nie idzie dostać a miejsca tam jest tak dużo że raczej nic innego się nie wsadzi :/faktycznie... http://www.allegro.pl/item116119390_680uf_...t_kod0660_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierdo Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 faktycznie... http://www.allegro.pl/item116119390_680uf_...t_kod0660_.html o 6 milimetrow za wysokie ;) bloczek nie wejdzie. i musza miec bardzo niska impedancje - tutaj jest to okropnie ważne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 o 6 milimetrow za wysokie ;) bloczek nie wejdzie. i musza miec bardzo niska impedancje - tutaj jest to okropnie ważneNo to zrobic przedłuzenie na kabelkach a kondensatory umiescic 5cm od ich miejsca docelowego i po problemie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierdo Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 tak i bedą zbierac jak antenki wszystkie śmieci i inne dziadostwa i zapomnij o stabilności :P (za duża częstotliwość i za duży prad tam plynie ponad 100A) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 hi hi hi, sam mówiłeś ze ją masz zamiar szybko sprzedać...chyba nie zdążyłeś ;) eeee, na gware, oddadza nowa i sie wtedy sprzeda, jako nowa, sprawdzony sposob :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Ten egzemplarz nie nadaje się już na gware ;) i to nie tylko przez kondensatorki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 czemu piszecie ze mobo byla fajna dalej jest działą tylko kondy do wymiany i bedzie smigac dalej a kondy walneły napewno nie z powodu ze byla nad nimi plexa (nie stykala sie nawet....na poczatku jak napuchły poszly do gory i widac co sie stalo) ;] a nawiew na sekcje zasilania był co z tego... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 mamy kolejną konająco mobo-tym razem moją :/ p5wd2 przy o.c restart , bios error i proźba o dyskietke albo płyte z biosem.Płyta ze srerami asusa akurat była wsadzona to sama sobie płyta wgrała biosik... skończyła prosi o restart i od tej pory włacza sie, mieli wentylami i usiuje czytać cedeka.. Niestety wsadzenie płyty asusa gdzie jest bios nic nie powoduje..flop nie reaguje...kurde da sie to jakoś zrobić bez programowania biosa poza mobo? :mur: any idea? jak nie to kto jest z pozka i by mnie uratował? :? postawie dobre pifko :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Tomcat a robiles reset biosu? czyli nie śmiertelna bateryjka off na jakies 60s i z powrotem na plyte. Tez widzialem cos takiego na p5wd2 i p5ld2, zazwyczaj nie potrzeba bylo wlaszowac, wystarczyło baterie wyciagnac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 tomcat - wgrales stary bios z cd bez obslugi celka cedara - wsadz jakies 6x0 i powinno smigac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 tomcat - wgrales stary bios z cd bez obslugi celka cedara - wsadz jakies 6x0 i powinno smigac juz dotego doszlismy na gg ;] (w zasadzie to :P klik) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 trzeba miec CD z nagranym ostatnim biosem i po krzyku ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 ja już wiem co jest tylkoteraztopoprokach..znajdziecie mi kogoś z lgazpozka..bopja nikogo nie znam..a jak już ktoś jest to nie pozwoli kompa ruszyc :/ Ogolnie to lipa-jak wróce z wrocka za 2 dni to coś sie pomysli. nie chce dawać jakiemuś serwisowi kasy za taką [ciach!]łe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 trzeba miec CD z nagranym ostatnim biosem i po krzyku ;]Wystarczylo restarta zrobic :D, a nie bios updatowac. To ze plytka chce to nie znaczy ze musi :D Mi tez czesto wywala BIOS Cheksum Error i prosbe o flopa/CD, wystarczy restart, ewentualnie wylaczenie kompa na chwile i bryka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) no mam nauczke do końca użytkowania p5wd2...a płyta była w napędzie to se sama bios znalazła i zaczeła WGRYWAć :/ Edytowane 22 Lipca 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 no mam nauczke do końca użytkowania p5wd2...a płyta była w napędzie to se sama bios znalazła i zaczeła WGRYWAć :/powalone mobo - ja już 3 razy doprowadziłem do takiej sytuacji jak tomcat - bios się sflashował z płytki na PIERWSZY OFICJALNY do tej mobo - i płytka pięknie zbootowała z napisem unknown CPU... dało się działać normalnie pod sysem w biosie itp... a twoja nawet nie bootoje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...