Skocz do zawartości
demek

Faq Asus I945/i955/i975

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Może mi ktoś podpowiedzieć gdzie w BIOS'ie P5LD2 ustawić przydział systemowej pamięci RAM dla karty graficznej, czy taka opcja wogóle istnieje ? Jakoś nigdzie nie mogę jej znaleźć.

Pozdrawiam

Nie ma takowej opcji, nie musisz sobie nia glowy zawracac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie genghiskhan nie miałeś nawiewu na sekcje zasilana a kondziołki sobie siedziały pod plexa bloku.. a pD koło 5ghz (nie wiem ile masz na codzień) żre trochę energi i biedne nie wytzymały temperatury, dogrzewan jeszcze przez procka obok. Zmień je i mobo powinna działać :) No chyba że coś jeszcze sie upaliło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu piszecie ze mobo byla fajna

dalej jest

działą tylko kondy do wymiany i bedzie smigac dalej

a kondy walneły napewno nie z powodu ze byla nad nimi plexa (nie stykala sie nawet....na poczatku jak napuchły poszly do gory i widac co sie stalo) ;]

a nawiew na sekcje zasilania był co z tego... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mamy kolejną konająco mobo-tym razem moją :/

p5wd2 przy o.c restart , bios error i proźba o dyskietke albo płyte z biosem.Płyta ze srerami asusa akurat była wsadzona to sama sobie płyta wgrała biosik... skończyła prosi o restart i od tej pory włacza sie, mieli wentylami i usiuje czytać cedeka..

Niestety wsadzenie płyty asusa gdzie jest bios nic nie powoduje..flop nie reaguje...kurde da sie to jakoś zrobić bez programowania biosa poza mobo? :mur:

any idea?

jak nie to kto jest z pozka i by mnie uratował? :? postawie dobre pifko :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomcat a robiles reset biosu? czyli nie śmiertelna bateryjka off na jakies 60s i z powrotem na plyte. Tez widzialem cos takiego na p5wd2 i p5ld2, zazwyczaj nie potrzeba bylo wlaszowac, wystarczyło baterie wyciagnac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja już wiem co jest tylkoteraztopoprokach..znajdziecie mi kogoś z lgazpozka..bopja nikogo nie znam..a jak już ktoś jest to nie pozwoli kompa ruszyc :/

Ogolnie to lipa-jak wróce z wrocka za 2 dni to coś sie pomysli. nie chce dawać jakiemuś serwisowi kasy za taką [ciach!]łe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeba miec CD z nagranym ostatnim biosem i po krzyku ;]

Wystarczylo restarta zrobic :D, a nie bios updatowac. To ze plytka chce to nie znaczy ze musi :D

Mi tez czesto wywala BIOS Cheksum Error i prosbe o flopa/CD, wystarczy restart, ewentualnie wylaczenie kompa na chwile i bryka :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no mam nauczke do końca użytkowania p5wd2...a płyta była w napędzie to se sama bios znalazła i zaczeła WGRYWAć :/

powalone mobo - ja już 3 razy doprowadziłem do takiej sytuacji jak tomcat - bios się sflashował z płytki na PIERWSZY OFICJALNY do tej mobo - i płytka pięknie zbootowała z napisem unknown CPU... dało się działać normalnie pod sysem w biosie itp...

a twoja nawet nie bootoje ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi