VerB Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) Devilek, nie wiem nie znam sie, Intela bede mial po raz 1 w zyciu, poprostu wszedlem na strone asusa i przeczytalem taka info odnosnie C2D i tej P5LD2, jutro mam dostac graty z pcprojekta (P5LD2, 2x512MB Patriot 800 LLK i Celka 352) jesli mobo bedzie rev2.0 to chyba szarpne sie na konrola Edytowane 21 Września 2006 przez VerB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 kupiłem dzisiaj płytę P5LD2 i nie moge podkręcić na niej mojego P4 640... zmienie FSB to nie pojawia mi sie ekran i świeci się dioda od dysku. Zmiana napięci nic nie daje, wcześniej miałem inna płytę asusa -z tym samym prockiem i bylo wszystko ok pobaw sie usyawieniem pcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 pobaw sie usyawieniem pcie PCI-E ustawiłem na 100MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 PCI-E ustawiłem na 100MHzTo ustaw na wiecej wlasnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 PCI-E ustawiłem na 100MHz te płyty robia sobie jaja, wiec przestawiaj pciez, do 120 monza dawac, wyzej dyski sata moga prostestowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 faktycznie zwiększenie PCI-E pomogło, ale dochodzę do 115MHz bo wyżej się boje i niestety FSB wysiagam jedynie do 235.... nie podoba mi się ta płyta.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 faktycznie zwiększenie PCI-E pomogło, ale dochodzę do 115MHz bo wyżej się boje i niestety FSB wysiagam jedynie do 235.... nie podoba mi się ta płyta.... jedz wyzej z fsb, bo ta plyta je zaniza, tyle ile ustawisdsz sprawdza sie jedynie przy 200fsb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 teraz to tylko wstaje przy fsb 200. 210MHz i nie podnosi się. nie wiem czego to wina i czemu tylko ja tak mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 teraz to tylko wstaje przy fsb 200. 210MHz i nie podnosi się. nie wiem czego to wina i czemu tylko ja tak mam a jakie temperatury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 HyperPath3? PCI? Jak masz ustawione te 2 opcje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 @kszonek o to to nawet nie pytaj... temp. na starcie sa w granicach 64-70*C wiec po prostu czujnik źle działa @ent HyperPath3 mam włączone a o co dokładnie chodzi Ci pytając o ustawienia PCI? Raczej nic chyba nie zmieniałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 @kszonek o to to nawet nie pytaj... temp. na starcie sa w granicach 64-70*C wiec po prostu czujnik źle działa @ent HyperPath3 mam włączone a o co dokładnie chodzi Ci pytając o ustawienia PCI? Raczej nic chyba nie zmieniałem moze poprostu sie przegrzewa? hp3 wylącz, a pci to pcie pewnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 HyperPath3 na auto PCI ustaw na 33.3 MHz, a nie zadne To CPU, czy inne auto :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 jutro zobacze na ten hp3. a pci to oczywiście mam ustawione na 33.3MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 HyperPath3 na auto PCI ustaw na 33.3 MHz, a nie zadne To CPU, czy inne auto :wink: hmmm, ustawienie, pci na 33.3 chyba zbyt oczywiste :D hp3 na auto? mozesz cos szerzej powiedziec dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 hp3 wyłączyłem i nadal to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 hp3 na auto? mozesz cos szerzej powiedziec dlaczego?A czemu nie? :D na Enabled krecenia nie ma, na Disabled i Auto u mnie lata tak samo, a ze to niby ma dawac dopal ramkom to daje HP3 na Auto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 a u mnie czy to na auto, disable czy enable nie ma krecenia juz wcale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chavo Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Witam Czy w BIOS-ie P5LD2 można w jakiś sposób ustawić powiedzmy 1000 obrotów dla wentyla na procesorze ? Procka chłodzę AC Freezer 7 Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Witam Potrzebuję porady co do płyty głównej Asus P5LD2/c Płyta ma bios 1307 i marne oc HT 300. Wszystkie ustawienia już chyba przetestowałem. Czy znacie jakiś bios , który poprawia oc i wydajność tej mobo?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Witam Potrzebuję porady co do płyty głównej Asus P5LD2/c Płyta ma bios 1307 i marne oc HT 300. Wszystkie ustawienia już chyba przetestowałem. Czy znacie jakiś bios , który poprawia oc i wydajność tej mobo?? Przedewszystkim to nie HT tylko FSB (to nie AMD ;) ) poza tym mobo jest na i945 wiec dużo na niej nie naszalejesz, 300MHz to i tak sporo jak na ten chipset. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 mam pytanko o ostatnia bete biosu do P5LD2 a mianowicie 1401 czy jest ona stabilna, czy tez lepiej nie kombinować i zostać przy 1207 ? pytanie jest o tyle wazne i celowe ze mam dyski w raidzie i upgrade biosu wiąze się z resetem jego ustawien co wywala mi raid i musze od nowa wszystko... nie wspomne o danych :) tak wiec czy jest tam cos na tyle "fajnego" ze warto go wgrywać (i czy bedzie stabilny) oczywiscie pomijajac obsluge nowych procesorów co nie jest mi potrzebne ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 mam pytanko o ostatnia bete biosu do P5LD2 a mianowicie 1401 czy jest ona stabilna, czy tez lepiej nie kombinować i zostać przy 1207 ? pytanie jest o tyle wazne i celowe ze mam dyski w raidzie i upgrade biosu wiąze się z resetem jego ustawien co wywala mi raid i musze od nowa wszystko... nie wspomne o danych :) tak wiec czy jest tam cos na tyle "fajnego" ze warto go wgrywać (i czy bedzie stabilny) oczywiscie pomijajac obsluge nowych procesorów co nie jest mi potrzebne ... ooo widze że masz taka samą płytę co ja... nie masz żadnych problemów z o/c?? bo ja na swojej w ogole juz nie mogę kręcić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 dostalem dzis P5LD2 i PCB mam rev 2.01G co daje obsluge C2D ;] jak an razie siedzi na niej P4 541 a do tego Patrioty LLK800, pierwsze spotkanie z intelem w moim zyciu, nie obylo sie bez problemow ale jakos dalem rade ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) Mam pytanko ile oplaca sie dawac za uzywane kilkumiesieczne p5ld2 bez obslugi core2 duo? Edit: dzieki jak sie uda zgarnac za cos kolo 200-250 to biore jak cena pojdzie wyzej to odpuszczam. Edytowane 9 Października 2006 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 jeszcze pare miesięcy temu to było warte prawie 400, teraz to nie mam pojęcia-300- moze mniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 ja pół roku temu dałem za moje P5LD2 300zł, było uzywane przez poprzedniego właściciela równiez pół roku wiec miało jeszcze 2,5 roku gwarancji.... wtedy taka płyta kosztowała w sklepie ok 500zł, teraz nowe P5LD2 kosztuje ok 400zł (bez obsługi C2D o ile takie jeszcze sie znajdzie) wiec mysle ze 250 to góra... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 mam pytanko na temat P5LD2 i obsługi C2D... bodajże wersja pcb 2.01g obsługuje C2D ale w sklepach pojawiają się płytki P5LD2/C które to niby oficjalnie wspieraja C2D... jak to jest, czy wyszła jakas nowa płytka "P5LD2/C" czy tylko niektórzy sobie tak oznazcaja wersje pcb 2.01g ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 mam pytanko na temat P5LD2 i obsługi C2D... bodajże wersja pcb 2.01g obsługuje C2D ale w sklepach pojawiają się płytki P5LD2/C które to niby oficjalnie wspieraja C2D... jak to jest, czy wyszła jakas nowa płytka "P5LD2/C" czy tylko niektórzy sobie tak oznazcaja wersje pcb 2.01g ?? Z ASUSem i ilosciami plyt ktore wpuszczaja na rynek to cho..... ich wie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 ja mam rev 2.01G z obsluga C2D, na pudelku pisze C i tak sa te mobo oznaczane w hurtowniach jako te z obsluga C2D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...