Skocz do zawartości
demek

Faq Asus I945/i955/i975

Rekomendowane odpowiedzi

Devilek, nie wiem nie znam sie, Intela bede mial po raz 1 w zyciu, poprostu wszedlem na strone asusa i przeczytalem taka info odnosnie C2D i tej P5LD2, jutro mam dostac graty z pcprojekta (P5LD2, 2x512MB Patriot 800 LLK i Celka 352) jesli mobo bedzie rev2.0 to chyba szarpne sie na konrola

Edytowane przez VerB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłem dzisiaj płytę P5LD2 i nie moge podkręcić na niej mojego P4 640... zmienie FSB to nie pojawia mi sie ekran i świeci się dioda od dysku. Zmiana napięci nic nie daje, wcześniej miałem inna płytę asusa -z tym samym prockiem i bylo wszystko ok

pobaw sie usyawieniem pcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktycznie zwiększenie PCI-E pomogło, ale dochodzę do 115MHz bo wyżej się boje i niestety FSB wysiagam jedynie do 235.... nie podoba mi się ta płyta....

jedz wyzej z fsb, bo ta plyta je zaniza, tyle ile ustawisdsz sprawdza sie jedynie przy 200fsb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kszonek o to to nawet nie pytaj... temp. na starcie sa w granicach 64-70*C wiec po prostu czujnik źle działa

@ent HyperPath3 mam włączone a o co dokładnie chodzi Ci pytając o ustawienia PCI? Raczej nic chyba nie zmieniałem

moze poprostu sie przegrzewa?

hp3 wylącz, a pci to pcie pewnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Potrzebuję porady co do płyty głównej Asus P5LD2/c

Płyta ma bios 1307 i marne oc HT 300. Wszystkie ustawienia już chyba przetestowałem. Czy znacie jakiś bios , który poprawia oc i wydajność tej mobo??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Potrzebuję porady co do płyty głównej Asus P5LD2/c

Płyta ma bios 1307 i marne oc HT 300. Wszystkie ustawienia już chyba przetestowałem. Czy znacie jakiś bios , który poprawia oc i wydajność tej mobo??

Przedewszystkim to nie HT tylko FSB (to nie AMD ;) ) poza tym mobo jest na i945 wiec dużo na niej nie naszalejesz, 300MHz to i tak sporo jak na ten chipset.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko o ostatnia bete biosu do P5LD2 a mianowicie 1401

czy jest ona stabilna, czy tez lepiej nie kombinować i zostać przy 1207 ?

pytanie jest o tyle wazne i celowe ze mam dyski w raidzie i upgrade biosu wiąze się z resetem jego ustawien co wywala mi raid i musze od nowa wszystko... nie wspomne o danych :)

tak wiec czy jest tam cos na tyle "fajnego" ze warto go wgrywać (i czy bedzie stabilny) oczywiscie pomijajac obsluge nowych procesorów co nie jest mi potrzebne ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko o ostatnia bete biosu do P5LD2 a mianowicie 1401

czy jest ona stabilna, czy tez lepiej nie kombinować i zostać przy 1207 ?

pytanie jest o tyle wazne i celowe ze mam dyski w raidzie i upgrade biosu wiąze się z resetem jego ustawien co wywala mi raid i musze od nowa wszystko... nie wspomne o danych :)

tak wiec czy jest tam cos na tyle "fajnego" ze warto go wgrywać (i czy bedzie stabilny) oczywiscie pomijajac obsluge nowych procesorów co nie jest mi potrzebne ...

ooo widze że masz taka samą płytę co ja... nie masz żadnych problemów z o/c?? bo ja na swojej w ogole juz nie mogę kręcić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko ile oplaca sie dawac za uzywane kilkumiesieczne p5ld2 bez obslugi core2 duo?

Edit: dzieki jak sie uda zgarnac za cos kolo 200-250 to biore jak cena pojdzie wyzej to odpuszczam.

Edytowane przez Michaelius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja pół roku temu dałem za moje P5LD2 300zł, było uzywane przez poprzedniego właściciela równiez pół roku wiec miało jeszcze 2,5 roku gwarancji.... wtedy taka płyta kosztowała w sklepie ok 500zł, teraz nowe P5LD2 kosztuje ok 400zł (bez obsługi C2D o ile takie jeszcze sie znajdzie) wiec mysle ze 250 to góra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko na temat P5LD2 i obsługi C2D...

bodajże wersja pcb 2.01g obsługuje C2D ale w sklepach pojawiają się płytki P5LD2/C które to niby oficjalnie wspieraja C2D...

jak to jest, czy wyszła jakas nowa płytka "P5LD2/C" czy tylko niektórzy sobie tak oznazcaja wersje pcb 2.01g ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko na temat P5LD2 i obsługi C2D...

bodajże wersja pcb 2.01g obsługuje C2D ale w sklepach pojawiają się płytki P5LD2/C które to niby oficjalnie wspieraja C2D...

jak to jest, czy wyszła jakas nowa płytka "P5LD2/C" czy tylko niektórzy sobie tak oznazcaja wersje pcb 2.01g ??

Z ASUSem i ilosciami plyt ktore wpuszczaja na rynek to cho..... ich wie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi