Skocz do zawartości
demek

Faq Asus I945/i955/i975

Rekomendowane odpowiedzi

Może mnie ktoś oświecić jak to jest z tymi dzielnikami pamięci na intelu? <_< Na AMD ustawiłem dzielnik jaki chciałem i śmigało.W asusie P5LD2-VM - 945G z celeronem D 352 i corsair 667MHz 2x512 w dualu nie mogę :sad: . Normalnie pamięci chodzą równo z fsb x 4 czyli 533Mhz, gdy jade z fsb do 148 MHz jest ok a przy 149 dzielnik sie obniża (podwyższa?) a efekt jest taki że takty pamięci sie obniżają i do tych 667 nie mogę dojechać :mur: a przy zintegrowanej grafice szybsza pamięć = więcej klatek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znowu mam pytanie o BIOS do P5LD2... mianowicie o 1207.

we wczesniejszym biosie 11xx mogłem (oprócz właczenia Q-Fan Control) ustawiac jeszcze trzy tryby pracy tego ustrojstwa... krótko mówiąc od najbardziej wrazliwego na podnoszenie sie temperatury do najmnniej wrazliwego.

czy w biosie 1207 tego juz wogole nie ma czy jest w jakis sposób ukryte? bo nie widze tego :/

mam nadzieje ze jeszcze ktoś tu zaglada i dostane rozsądną odpowiedz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heja ma ktos jeszcze p5wd2 (ale gołą bez -e bez premium itp)

potrzebuje rodzaju kondensatorow ktore sa w sekcji zasilania proca (te w rządku kolo mosow)

jak bedzie ktos wiedzial niech napisze jakiej pojemnosci i napiecie ;] dzienx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj, oj, oj - brednie....

Płytke Asus P5LD2-SE, używam intery (dzwiek + lan)...and

FSB 350MHz i jakos wszystko działa jak trzeba. Na poczatku jak czytalem to troche zmartwilem sie ze takie cos kupilem (z powodu funduszy jak zawsze ;D) ale teraz widze ze nie jest tak źle.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi