victor89 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 demek napisał(a): @victor juz o tym pisalem, ze dziala :D ale u mnie mogło nie działać :lol: Jeśli na jednej płycie działa mod, nie znaczy to iż będzie on działał na innych w sposób prawidłowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Ma ktos jakis Vmod guide do P5LD2, czy musze mody sam rozkminiac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 luknij na xs chyba widzialem wlasnie tam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Szukalem i tam, ale jedyne co znalazlem to to: Vdroop po chinsku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Witam. Mam Asuska P5WD2. Dwa dyski ATA I problem Nie moge systemu zainstalowac. Instalator nie odnalazl zadnych dysków twardych. Co zrobić? Podłączone są do tych czerwonych IDE bo boczne niebieskie ma CD-ROM podłączony gdyż te czerwone nie obsługują użądzeń ATAPI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 potrzebujesz dyskietki ze sterami, pliki do zrobienia takiej sa na plycie cd od plyty glownej, znajdziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 I jak zrobie taka dyskietka to co dalej? Beznadzieja jakaś to jest... Nie mozna normalnie zainstalowac systemu... Mam botującą płytę XP z SP2 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 to wylacz raid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) Raid jest wyłączony!!! Edit: Podłączyłem Dysk do niebieskiego gniazda razem z CD i działa instaluje winde. Ciekawe czy bedzie działać po zainstalowani jak podłacze normalnie :P Chyba wiem o co chodzi. Te dwa czerwone kanały IDE nie działają tak jak by chciał instalator. Poza tym nie obsługują ATAPI :/ Edytowane 22 Czerwca 2006 przez Tal-Rash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Jak zainstalujesz sys na niebieskim gnieździe to i tak po podpieciu do czerwonego nie uruchomisz go z tego gniazda. Musisz zrobić sobie najpierw dyskietke ze sterami przy pomocy płyki od Asusa, podpinasz dysk pod czerwone gniazdo, puszczasz instalator i zaraz na początku dajesz mu bodajrze F6 żeby załadować sterownik do innego urządzenia ( nasze czerwone gniazdo) i powinien Ci zobaczyć instalator dysk podpiety tam i dalej wszystko powinno już przebiegać normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 na p5ld2 sa takie same mody praktycznie jak na wd2 (vdrop i vcore) vmema nie patrzylem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 wczoraj zrobilem sobie vdroop moda i to dziala, napiecie podskoczylo i sie ustabilizowaleo, ale mobo strzela fochy. jak przed modem moglem dac memki na 720 3-4-3-4 to teraz chodza tylko na 640 4-4-4-12. druga dziwna rzecza sa pomiary napiec z mosow. chcialem zmierzyc jak sie ma ustawiane napiecie w biosie do rzeczywistego. mierzylem Vcore z obcietaj nozki i miernik pokazywal mi ~1V, przy pomiarze Vdimm pokazywalo mi ~1,5V. miernik dziala, bo pokazuje normalne napiecia przy pomiarze z miernika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Niemiec napisał(a): . miernik dziala, bo pokazuje normalne napiecia przy pomiarze z miernika. Chyba sie cos lekko kopłeś w słowie pisanym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Hipo napisał(a): Chyba sie cos lekko kopłeś w słowie pisanym ;) wrzuc na luz, klimy nie mam w swoim pokoju a od dachu mi grzeje, przyjedz do mni i po 2h w nim bedziesz pisal jeszcze gorzej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zrobiłem dyskietkę. Wrzucam stery. Wykrywa dyski sukces!!! I po chwili BLUE SCREEN IRQL NOT LESS OR EQUAL :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 sproboj podpiac pod inny kontroler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Mam pytanko co do ustawień biosu: PCI Synchronization mode: Auto | To CPU | 33.33Mhz - 33 to zegar PCI a ustawienie TO CPU zmieni na ile ? 200Mhz ? Oraz PCI Express frequency: AUTO | 90-150 - Ile ma Mhz PCI-E ? 90? AGP miało 66... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) przypisz im wartości sztywne 33 pci 100 pcie - pierwsze co zrobiłem na moim asusie ;) Edytowane 27 Czerwca 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 wie ktos czemu pomiar z mosa napiec daje mi tak dziwne wyniki?? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Niemiec napisał(a): wie ktos czemu pomiar z mosa napiec daje mi tak dziwne wyniki?? :|Pewnie cos zle mierzysz :D, poszukaj Vcore w innych miejscach na plycie. Do czego dajesz mase? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 ent napisał(a): Pewnie cos zle mierzysz :D, poszukaj Vcore w innych miejscach na plycie. Do czego dajesz mase? dawalem do obudowy zasilki a takze do metalowych wzmocnien na mobo w miejscu srub. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Niemiec napisał(a): dawalem do obudowy zasilki a takze do metalowych wzmocnien na mobo w miejscu srub.Daj do molexa - czarny przewod i sprawdz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Od czego są w biosie: 1-PEG Buffer Length 2-Link Latency 3-PEG Root Control 4-PEG Link Mode 5-Slot Power 6-High Priority Port Select 7-2nd PCI-E slot mode :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) Tal-Rash napisał(a): Od czego są w biosie: 1-PEG Buffer Length 2-Link Latency 3-PEG Root Control 4-PEG Link Mode 5-Slot Power 6-High Priority Port Select 7-2nd PCI-E slot mode :mur: Od slotow PCI-E, ogolnie mowiac jesli masz dwie grafy wsadzone. Ty nie masz, wiec zostaw je tak jak sa teraz ustawione. Edytowane 29 Czerwca 2006 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Ok i jeszcze jedno ustawienie ramu: Write Recovery Time. Wiem że im mniej tym lepiej ale chodzi mi o to ile być powinno? Producent ramków tego nie podał. CPU-Z też nie podaje tej wartości. Jedyne co wiem to że ramki mają: Cas Latency: 4 Ras to Cas: 4 Rac Precharge: 4 Cycle Time co w biosie nazywa się: Activate to Precharge: 12 a o Write Recovery time nikt nie wspomniał. Tak samo CPU-Z pokazuje CANK CYCLE TIME: 20 a w biosie tego nie ma i zmienić też nie można. Jednak ustawia się samo. Jak dam: 5.5.5.16 to ustawia się 21. Dam: 4.4.4.12 ustawia się 20. Jak to wkońcu z tym Actovate to precharge i Bank Cycle time jest? I jeszcze jedno: Co to jest: MICROCODE UPDATION i Max CPUID Value Limit w biosie? Włączyć to czy wyłączyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=30386 co to za zwierz? jakiś nowy klon p5ld2 pod conorka iz ta cena-tylko kurczde mocno pocieta ta plytka jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 p5ld2 zle nie bylo jak nie bedzie tu problemow z niskim fsb to mobo jest całkiem sensowna ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 tylko to mA ROZMIAR ZNACZKa pcoztowego , 2x slotm em 2x pci i integre grafe..ja bym chciał tak p5ld2 pod core 2 duo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 mnie zastanawia czy nei pocieli opcji oc tak jak intel to zrobil w swojej mobo na 945G gdzie nie ma nic do zabawy poza boot priority... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Niemiec napisał(a): mnie zastanawia czy nei pocieli opcji oc tak jak intel to zrobil w swojej mobo na 945G gdzie nie ma nic do zabawy poza boot priority...to by bolało :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...