p.f.pawlikowski Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 witam mam takie pytanie, czy regulacja mhz'ow pci-e moze pomoc przy oc P5WD2? wiem ze w niektorych mobo pomaga nie chce mi za bardzo latac powyzej 326fsb, regulacja napiec juz nic nie daje.... niewiem co moze byc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Podpij i sprawdz :D - mysle ze do 125 nic sie nie stanie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Podpij i sprawdz :D - mysle ze do 125 nic sie nie stanie :Pz tymi blokadami różnie bywa - zrób tak jak ent radzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Podpij i sprawdz :D - mysle ze do 125 nic sie nie stanie :P no do 110-115 bede probowal ;) grafa ma dopiero 2 tygodnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertg Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Witam! Płyta to P5WD2 Prem. Mam trzy dyski SATA. Dwa są w Raid, a trzeci chciałbym aby był osobno, jako systemowy. Czy jest możliwość podłączenia tego wszystkiego, ale na kontrolerze Intela. Wiem, że można wykorzystać na ten systemowy dysk kontroler Silicona. Jednak chciałbym wiedzieć, czy taką konfigurację dysków pociągnie kontroler Intela. Jeżeli tak mozna, to jak wówczas ustawić opcje w biosie, aby dyski były wykrywane podczas instalacji WinXP i jak podpiąć dyski pod gniazda kontrolera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 wsadz tylko systemowy w czerwony port i postaw windowsa pozniej zainstaluj drivery do raida i wtedy wsadz dyski w czarne gniazda i zrob raid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciusieK Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) Witajcie, Mam do Was nastepujace pytanie... Otoz posiadam sobie P5WD2 z biosem 0501 i chcialbym go zmienic na cos nowszego, tylko, ze na stronie Asusa nic nie ma pod ten model, ale odziwo pod P5WD2 Premium juz nawet jest wersja 0709 :mur: Z tego, co wyczytalem, to przeciez sa te same konstrukcje, procz ilosci portow SATA i Usb. Czy wgrywajac tej 709 od Premiuma do mojej zwyklej P5WD2 nic sie nie stanie ?? Nie jestem tego pewien, wiec przed zabawa wole sie kogos bardziej doswiadczonego w Niebieskich zapytac ;) Pozdrawiam :) Edytowane 24 Lipca 2006 przez MaciusieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 ja mam 0501 i wlasnie uruchomilem asus update po twoim poscie i pobiera mi jakis biosik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciusieK Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) ja mam 0501 i wlasnie uruchomilem asus update po twoim poscie i pobiera mi jakis biosik. No niestety, probowalem wgrac 709, ale rzuca sie o wersje, niby ten sam chipset, ale biosy musza byc rozne :( Zna ktos jakis nieoficjalny, ktora mozna byloby polecic wlasnie pod zwykle P5WD2 ?? Edytowane 24 Lipca 2006 przez MaciusieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 A co Ci się dzieje że tak na gwałt potrzebujesz noweg biosu? brak kompatybilności z czymś, słabe oc? Jeżeli wszystko jest OK, to po co kombinowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 ten update co asus update sobie znalazl to byl up do tego progsa a nie biosu :lol: mi na 0501 wszystko smiga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 ja tak samo na "starym" biosem nie mam problemow, plytka ladnie lazi, a nowy bios chyba juz nie obsluzy wiekszej ilosci rodzajow prockow, o conroe i tak mozna zapomniec... to po co zmieniac? ;) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciusieK Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 A co Ci się dzieje że tak na gwałt potrzebujesz noweg biosu? brak kompatybilności z czymś, słabe oc? Jeżeli wszystko jest OK, to po co kombinowac? Nic sie nie dzieje, poprostu z nudow zaczalem wczoraj cos kombinowac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Nic sie nie dzieje, poprostu z nudow zaczalem wczoraj cos kombinowac :D to idz na plaze, na piwo albo cos :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertg Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 wsadz tylko systemowy w czerwony port i postaw windowsa pozniej zainstaluj drivery do raida i wtedy wsadz dyski w czarne gniazda i zrob raid Czy przy następnych instalacjach WinXP trzeba ten sposób powtarzać? Czy w biosie trzeba uaktywnić funkcję RAID? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 za nastepnym razem tylko sterowniki w windzie i bedzie ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopen77 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Ma kto z Was moze gotowego configa do Motherboard Monitor dla płyty P5LD2 ? szpn@o2.pl poprosze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 tak trudno samemu sobie poustawić wszystko pod siebie? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopen77 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 pare dni mam tą płytę i mam problem właśnie z konfigiem MBM o dokładnie chodzi o to ze w polach gdzie zawsze były do wyboru diody termiczne mam tylko opcje custom i none :|, tak samo w napięciach i wentylatorach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Dostałem dzisiaj p5wd2 Teraz tylko proca kupić, ale nie jestem peiwen czy cedar mill pojdzie od razu. Czy orientuje sie ktos czy standardowy obsługuje 65nm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Masz stara rev. Nowe maja na pudelku naklejke informujaca o suport dla 65nm. Ale powinno dzialac;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Masz stara rev. Nowe maja na pudelku naklejke informujaca o suport dla 65nm. Ale powinno dzialac;) mam rev 1.04g, mam nadzieje ze bedzie dzilac, bo jak nie to bede musial poszukac kogos z preshotem. No ale pozyjemy, zobaczymy, na razie bardzo mi sie podoba, jest nawet ładniejsza od dfi, chyba mi sie to zolte przejadło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) Chodzi mi o taka naklejke na opakowaniu. Nowe mobo z biosem gwarantujacym obsluge 65nm maja wlasnie taka naklejke. Twoja nie ma ale licz na szczescie. Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Jak do jasnego podlaczyc cretivy 5.1 pod p5wd2 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Jak do jasnego podlaczyc cretivy 5.1 pod p5wd2 ?? ja mam podpiete inspire 6060 zgodnie z koloroami jackow od glosnikow z gniazdami na mobo i jest git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Jak do jasnego podlaczyc cretivy 5.1 pod p5wd2 ?? Kupić sound blastera :lol: A serio to kombinowałem wiele razy z Inspire 5300 i nie udało mi sie uzyskać 5.1 albo grał przód albo tył wkpńcu zagoscił w kompie Audigy 2ZS i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Wampir juz sobie poradzil a Ty Hipo jak juz mowilem jestes lama bez skilla :P u mnie I6060 podlaczone pod azalie graja w 5.1, w grach i filmach tez tak jest ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Wampir juz sobie poradzil a Ty Hipo jak juz mowilem jestes lama bez skilla :P u mnie I6060 podlaczone pod azalie graja w 5.1, w grach i filmach tez tak jest ;] Wiem że jestem lama :lol2: a opróćz gier i filmów to masz w 5.1 jeszcze muzyczke ? np z Winampa albo innego odtwarzacza ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Wiem że jestem lama :lol2: a opróćz gier i filmów to masz w 5.1 jeszcze muzyczke ? np z Winampa albo innego odtwarzacza ? ;] a oczywiscie, ze mam ;] zapraszam na dmonstracje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chavo Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Na stronie Asusa pokazał się nowy BIOS: Description P5LD2 BIOS 1207 ... Support new CPUs. Please refer to our website at : http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx czyżby obsługa Core™2 Duo ? Niepokoi mnie tylko dopisek *Only PCB R2.0(or higher) support Intel® Core™2 processor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...