Skocz do zawartości
demek

Faq Asus I945/i955/i975

Rekomendowane odpowiedzi

Na stronie Asusa pokazał się nowy BIOS:

czyżby obsługa Core™2 Duo ?

Niepokoi mnie tylko dopisek

bo tylko rev2 ma VRM11.

mnie korci, zeby wrzucic E6300 na swoje mobo, ale nie wiem co sie moze stac, czy nic czy tez cos sie sfajczy a jak tak to co :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie Asusa pokazał się nowy BIOS:

czyżby obsługa Core™2 Duo ?

Niepokoi mnie tylko dopisek

wgraj i sprawdz ;d

bo tylko rev2 ma VRM11.

mnie korci, zeby wrzucic E6300 na swoje mobo, ale nie wiem co sie moze stac, czy nic czy tez cos sie sfajczy a jak tak to co :/

nie pownno nic pasc... ale nigdy nic nie wiadomo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie Asusa jest napisane, że BIOS 1207 jest do P5LD2, a o rewizjach nie ma żadnej wzmianki. Wgrałbym ten BIOS (mobo ma rev 1.03G) tylko nie posiadam Conroe, żeby go przetestować :wink2:

Znalazłem też beta BIOS 1208, ale nie ma informacji co on wnosi.

------------

Niestety :sad: jest też informacja, że P5LD2 obsługuje Conroe od PCB rev. 2.01G

Tylko co w takim razie oznacza notka "Support new CPUs" przy nowym BIOS'ie ?

Edytowane przez Chavo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo go stac na to?? :> moze byc problem, bo te kompy w domu chodza po 2-3h dziennie wiec nie ma sensu nawet na D930 i c2d.

tyle mocy sie marnuje [;

nie odbiegajac za bardzo od tematu, do p5wd2 wyszly tylko dwa biosy? Straznie malo, jak na tak "stara" plyte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najpierw jazdy z tempami na celku i boxie teraz na wc mam 70 stopni na 5.3 ghz na cedar millu na stock idle 45 stres na 4.75 60 stopni...

Wc raczej ok bo grafa ma tyle ile powinna mieć mniej więcej...

chyba p5wd2 coś odczytuje tempy celiny monco inaczej niz p5ld2...

acha bez vdoopa jednak sie nie da porżadnie kręcic- na 5.3 ghz mam skoki idle stres 0.06-0.07v według cpu-z :?

trzeba sie będzie niedługo pobawić ołowkiem bo zlutowanego modzika mi odpadł 1 kabel przy wypakowywaniu :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie Asusa jest napisane, że BIOS 1207 jest do P5LD2, a o rewizjach nie ma żadnej wzmianki. Wgrałbym ten BIOS (mobo ma rev 1.03G) tylko nie posiadam Conroe, żeby go przetestować :wink2:

Znalazłem też beta BIOS 1208, ale nie ma informacji co on wnosi.

------------

Niestety :sad: jest też informacja, że P5LD2 obsługuje Conroe od PCB rev. 2.01G

Tylko co w takim razie oznacza notka "Support new CPUs" przy nowym BIOS'ie ?

takie pytanie:

dlaczego na liscie plyt obslugujacych c2d jest p5ld2 a nie ma p5ld2 deluxe? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde vdroopik ołowkowy zrobiony, działa fajnie, a o/c niewiele wzrosło...niepokoi mnie ze przy niższym vcore np 1.52v 5.25 ghz na celince spi 1m ledwo idzie, wyzej już nie bardzo. co gorsza jak jest już zauwazalnie wyższy vcore to przewaznie właczam spi i mi sie komp wyłacza..czyzby chieftec 350w by delta miał już dosyc? celinka 5.3ghz i gf 7300gt to jednak go już muszą nieżle obciązyć :?

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byłem po kilku bro to moja wrodzona zdolność walenia literówek się mocno nasiliła :lol:

co do przegrzania ro nie wiem mam nadzieje,zę to nie tego wina-wc i fakt pod 70 stopni ale to p5wd2-niemiec też ma dość wysokie tempy 805 na tej mobo i wc wieć czujniki na p5ld2 np i p5wd2 chyba się różnia.

Może na dniach uda mi sie pożyczyć tagana 480w to zobacze czy to zasilacz ma dość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi