Niemiec Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Na stronie Asusa pokazał się nowy BIOS: czyżby obsługa Core™2 Duo ? Niepokoi mnie tylko dopisek bo tylko rev2 ma VRM11. mnie korci, zeby wrzucic E6300 na swoje mobo, ale nie wiem co sie moze stac, czy nic czy tez cos sie sfajczy a jak tak to co :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Na stronie Asusa pokazał się nowy BIOS: czyżby obsługa Core™2 Duo ? Niepokoi mnie tylko dopisek wgraj i sprawdz ;d bo tylko rev2 ma VRM11. mnie korci, zeby wrzucic E6300 na swoje mobo, ale nie wiem co sie moze stac, czy nic czy tez cos sie sfajczy a jak tak to co :/ nie pownno nic pasc... ale nigdy nic nie wiadomo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 nie pownno nic pasc... ale nigdy nic nie wiadomo. i to mnie boli a na serwis mobo nie bedzie mi sie chcialo czekac :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 i to mnie boli a na serwis mobo nie bedzie mi sie chcialo czekac :/ja tam bym sprawdził :wink: jeśli coś ma sie stać to po prostu komp nie odpali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 i to mnie boli a na serwis mobo nie bedzie mi sie chcialo czekac :/ sprawdz cichcem na jakiejs sklepowej [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 sprawdz cichcem na jakiejs sklepowej [; na bad axe szefa czy na wspomnianym wczesniej intelu na 965 z wielgachnym napisem na pudle: for core 2 duo processors??:> :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 P5LD2 i pochodne w rewizji 2.0 obsluguja Conroe i to dla nich ten bios (ja niestety 1.02 mam :(). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chavo Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) Na stronie Asusa jest napisane, że BIOS 1207 jest do P5LD2, a o rewizjach nie ma żadnej wzmianki. Wgrałbym ten BIOS (mobo ma rev 1.03G) tylko nie posiadam Conroe, żeby go przetestować :wink2: Znalazłem też beta BIOS 1208, ale nie ma informacji co on wnosi. ------------ Niestety :sad: jest też informacja, że P5LD2 obsługuje Conroe od PCB rev. 2.01G Tylko co w takim razie oznacza notka "Support new CPUs" przy nowym BIOS'ie ? Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez Chavo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 @Szwabik Wrzuć conroe i zobaczymy co sie będzie działo, bo w sumie to afera wielka ale nigdzie nie spotkalem się żeby było jasno napisane co sie dzieje jak sie wloży C2D na mobo bez vrm11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 na bad axe szefa czy na wspomnianym wczesniej intelu na 965 z wielgachnym napisem na pudle: for core 2 duo processors??:> :lol:podmien szefowi płyte - nie zauwazy [; rzy okazji proca, jakby Twoj asusik ne supportowal conroe :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 podmien szefowi płyte - nie zauwazy [; rzy okazji proca, jakby Twoj asusik ne supportowal conroe :lol: zauwazy bo w drugiej swojej maszynie ma tez P5WD2 ;p nie ma tak lekko :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 zauwazy bo w drugiej swojej maszynie ma tez P5WD2 ;p nie ma tak lekko :/ to mu wymien na p5b [; btw co on ma tyle kompow? nudzi mu sie? zainstaluj mu seti [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 to mu wymien na p5b [; btw co on ma tyle kompow? nudzi mu sie? zainstaluj mu seti [; bo go stac na to?? :> moze byc problem, bo te kompy w domu chodza po 2-3h dziennie wiec nie ma sensu nawet na D930 i c2d. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 bo go stac na to?? :> moze byc problem, bo te kompy w domu chodza po 2-3h dziennie wiec nie ma sensu nawet na D930 i c2d. tyle mocy sie marnuje [; nie odbiegajac za bardzo od tematu, do p5wd2 wyszly tylko dwa biosy? Straznie malo, jak na tak "stara" plyte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 w sumie wgralem jakis czas temu tego "nowego" biosa i zadnej roznicy nie widze. moze nie ma potrzeby i problemow, zeby wydawac nowsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 no i wrocilem kondziory jakies wiekszej pojemnosci sie wsadzilo i mobo smiga potestuje co i jak bo dopiero odpalilem ;] pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 no to gratulacje bedzie oc czesc druga (nastepna)... ciekawe czy napiecie sie poprawi albo moze oc mobasa wogole... ;) pewnie teraz jest chlodzenie poprawione troszke? jakis nawiew? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 nawiew byl caly czas i został Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 no ale troche aluminium lub miedzi bylo na tym? ja zawsze zaladuje az sie buda gnie ;) nigdy za malo, ale kogo ja pytam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 najpierw jazdy z tempami na celku i boxie teraz na wc mam 70 stopni na 5.3 ghz na cedar millu na stock idle 45 stres na 4.75 60 stopni... Wc raczej ok bo grafa ma tyle ile powinna mieć mniej więcej... chyba p5wd2 coś odczytuje tempy celiny monco inaczej niz p5ld2... acha bez vdoopa jednak sie nie da porżadnie kręcic- na 5.3 ghz mam skoki idle stres 0.06-0.07v według cpu-z :? trzeba sie będzie niedługo pobawić ołowkiem bo zlutowanego modzika mi odpadł 1 kabel przy wypakowywaniu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Odczyty z CPU-Z to sobie mozna :D, wez miernik. Odpowietrzyles juz chlodnice? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 taa ten typ ttak ma grafa ma bardzo fajne tempy procek nie... aż sie miś zmartwił i jedzie do mnie z tą cudoną pastą B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Na stronie Asusa jest napisane, że BIOS 1207 jest do P5LD2, a o rewizjach nie ma żadnej wzmianki. Wgrałbym ten BIOS (mobo ma rev 1.03G) tylko nie posiadam Conroe, żeby go przetestować :wink2: Znalazłem też beta BIOS 1208, ale nie ma informacji co on wnosi. ------------ Niestety :sad: jest też informacja, że P5LD2 obsługuje Conroe od PCB rev. 2.01G Tylko co w takim razie oznacza notka "Support new CPUs" przy nowym BIOS'ie ? takie pytanie: dlaczego na liscie plyt obslugujacych c2d jest p5ld2 a nie ma p5ld2 deluxe? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 takie pytanie: dlaczego na liscie plyt obslugujacych c2d jest p5ld2 a nie ma p5ld2 deluxe? :blink: bo wypuscili p5ld2 w rewizji 2?? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 bo wypuscili p5ld2 w rewizji 2?? :>to mogli wypuscic przy okazji deluxe rev.2 ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 to mogli wypuscic przy okazji deluxe rev.2 ;P a zapytaj czy niemogli wypuscic przy okazji P5WD2 rev2?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1401 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Co sądzicie o płycie Asus P5LD2 SE?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) kurde vdroopik ołowkowy zrobiony, działa fajnie, a o/c niewiele wzrosło...niepokoi mnie ze przy niższym vcore np 1.52v 5.25 ghz na celince spi 1m ledwo idzie, wyzej już nie bardzo. co gorsza jak jest już zauwazalnie wyższy vcore to przewaznie właczam spi i mi sie komp wyłacza..czyzby chieftec 350w by delta miał już dosyc? celinka 5.3ghz i gf 7300gt to jednak go już muszą nieżle obciązyć :? Edytowane 17 Sierpnia 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Jak sie wylacza to mu za cieplo, albo zasilacz. I przestan walic tyle bledow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 byłem po kilku bro to moja wrodzona zdolność walenia literówek się mocno nasiliła :lol: co do przegrzania ro nie wiem mam nadzieje,zę to nie tego wina-wc i fakt pod 70 stopni ale to p5wd2-niemiec też ma dość wysokie tempy 805 na tej mobo i wc wieć czujniki na p5ld2 np i p5wd2 chyba się różnia. Może na dniach uda mi sie pożyczyć tagana 480w to zobacze czy to zasilacz ma dość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...