kszonek Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 99tomcat napisał(a): co do przegrzania ro nie wiem mam nadzieje,zę to nie tego wina-wc i fakt pod 70 stopni ale to p5wd2-niemiec też ma dość wysokie tempy 805 na tej mobo i wc wieć czujniki na p5ld2 np i p5wd2 chyba się różnia. bezjaj, d805 a cedar to TROCHE inne W. ALe te celiny cosmaja do p5wd2 chyba, bo jatez mam spore tempy. Zdziwilo mnie ze wstal mi system instalowany na amdk8, nie dosc ze semp zmieniony na intela to jeszcze ati na nv. ALe coz. Teraz dziwie sie ocb z instalacja windy. jak nie widzi dsysku ata to ma bluescreeny z sata. sic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 a teraz ciekawostka, na czas oczekiwana na konroł wsadzilem D930, jakas cienka, bo 3,75@1,35V. temp na WC 62-64st a temp na boxie to 60-62 :| pasta na WC AS3 a na boxie to boxowy glut :| obiego powietrza praktycznie taki sam w budzie :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Niemiec napisał(a): a teraz ciekawostka, na czas oczekiwana na konroł wsadzilem D930, jakas cienka, bo 3,75@1,35V. temp na WC 62-64st a temp na boxie to 60-62 :| pasta na WC AS3 a na boxie to boxowy glut :| obiego powietrza praktycznie taki sam w budzie :| To chyba oczywiste - nie uniesz nawet zalozyc bloku :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 tempy są wysokie na p5wd2 i to bardczo mamnadziejeż eto tylko wina czujek.. Za to np moj selek na fajnych napięciach jest stabily-np 1.36v spoko starcza na 24h na dobe do seti na 4.8 ghz co przy def 1.3v i 3.2 ghz jest dobrym wynikiem... Szkod zę na razie kończy mi sie procek na 5.3..,mam nadzieje zę to wuna psu bo kurde ent lecial na 1.7 wprawdzie czy coś w ten deseń ale do 5.5 ghz dociągnał na p5ld2.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 99tomcat napisał(a): ..,mam nadzieje zę to wuna psu bo kurde ent lecial na 1.7 wprawdzie czy coś w ten deseń ale do 5.5 ghz dociągnał na p5ld2..Teraz to nawet do 5.9 dociagnal :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 A kiszonek na 6.2 po windzie latal ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 eh topek p3 450 czeka na odbiór ale ja dorwałem tego tagana 480w i lipa...to wyłaczanie kompa to chyba tempy bo mam dalej to samo..no nic chyba daruje sobie topka-zawsze wydam te 3 stówki nieco puźniej :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Dokladnie Tomcat, to zabezpieczenie termiczne sie wlacza. Moze nie wylaczyles w biosie tego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 co sie dało wyłaczałem wszytko termato coś tamitp jest na disabled :( jeszczde zobaczy czy ignore temp w monitoringu coś da... jak nie to poczekamy na ochłodzenie albo na di :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Dorzuc lodu do WC to bedziesz wiedzial :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 nie bardzo mam jak , poza tym starzy mnie zabija- za tydzień poprawka a ja mialbym wc rozbebeszać :D zresztą bez di albo ln i tak cie już nie dogonie :D 5.5 ghz jeszczebyło w zasięgu 5.9 już nie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Walcz :D Cos mi sie wydaje ze moj zoptymalizowany system nie byl tak zoptyamlizowany jakbym tego chcial :(, wiec mozliwe ze dasz rade na nizszych MHz zjechac moj czas, do tego moj proc to raczej padaka, wiec..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 mam lepszego proca ale nie mam chłodu :D mam za to chaos power :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 MaSell napisał(a): A kiszonek na 6.2 po windzie latal ;D *k!szonek :lol: ale co z tego ze latal, jak nawet walidacji na 6ghz nie moge zamiescic :lol: // btw, musze powiedziec ze p5wd2 ma jakies wonty do celiny i niech mi ktos nie mowi ze chlodzenie za slabe, bo na: ninja@as5 fander@max cel 352@4,2ghz mam takie same tempy jak na: pD 915 @ 4,2ghz :lol: cos tu jest nie tak, nie? ;) ale w kij wywale ta cxeline niedlugo, moze bedzie azot jeszcze (a moze nie :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) up ;) moze mnie ktos oswiecic jak zainstalowac dzwiekowke z tego p5wd2? bo jakos mecze sie z nia i mecze, ale ona nie chce wspolpracowac :/ Recznie intalowalem, z pyty, jakies stery z netu, nic, nic nic. w mgr urzadzen jest widoczna jako "pcio device", to na pewno to bo jak wylacze w biosie to znika i nic nie chce sie z tym zrobic, intalatorjakies staery wbija po ponownym uruchomieniu, ale klikam mimo to kontynuuj i wtedy uruchamaia sie ponownie i koniec. nie wiem ocb. ktos mial takie jaja i moze to ewentualnie rozwiazal? //instalowalem jeszcze soundblastera, ale on chyba zwalony jest poprostu, bo mobo go nie widzi w ogole (znaczy os ;] ) Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 ja nie mam problemu i działa...mozę w biosie ją wyłaczyłeś czy cos? a tak ogólnie to jest mocno przciętna, zwłaszcza po podpięciu na żywca głośników ykrywa je można sobie utawić co sie podłaczyło, ale kurde wtedy masakrycznie szumi :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 99tomcat napisał(a): ja nie mam problemu i działa...mozę w biosie ją wyłaczyłeś czy cos? a tak ogólnie to jest mocno przciętna, zwłaszcza po podpięciu na żywca głośników ykrywa je można sobie utawić co sie podłaczyło, ale kurde wtedy masakrycznie szumi :( no ja juz nie mam sily do niej :/ w dodatku nawet karta na pci mi nie dziala. A w biosie jest wlaczona, wyl;aczalem ja tylko zeby zobbaczyc co sie stanie w mgr urzadzen, a dzialo sie to ze znikalo "pci device" czyli to jest ta dzwiekowka, ale ni jak sterow nie moge zainstalowac. Jak byla widoczna Twoja dzwiekowka zanim zainstalowales stery? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 nie pamiętam... ja zawsze od razu zapodaje wszelkie mozliwe stery :wink: zassaj paczke od intela i tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Tez mialem problem z zainstalowaniem swojej dzwiekowki ;) Problem w tym ze aby system ja poprawnie rozpoznal (nie jako Pci device) trzeba najpierw zainstalwaoc UAA driver czy jakos tak ;) Normalnei sterowniki realteca instaluja to na poczatku ale mialem taki przypadek na mojej mobo ze tego nie zrobily albo jakos nie do konca im sie to udalo ;) musilalem recznie to zrobic :/ Dodam tylko tyle ze zdazylo mi sie tak tylko raz a jzu ze 3 razy stawialem ponownie system ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Wolan napisał(a): Tez mialem problem z zainstalowaniem swojej dzwiekowki ;) Problem w tym ze aby system ja poprawnie rozpoznal (nie jako Pci device) trzeba najpierw zainstalwaoc UAA driver czy jakos tak ;) Normalnei sterowniki realteca instaluja to na poczatku ale mialem taki przypadek na mojej mobo ze tego nie zrobily albo jakos nie do konca im sie to udalo ;) musilalem recznie to zrobic :/ Dodam tylko tyle ze zdazylo mi sie tak tylko raz a jzu ze 3 razy stawialem ponownie system ;) dzizas znowu format...... juz niedlugo zwariuje :/ no ale nic mam tam jakies obrazy porobione i jeszcze zobacze.... a to co trzeba zainstalowac to jest na plycie asusa? hmmm, bo widze tylko QFE (co kolwiek to jest ;) ) kip goł in, na razie sie ciesze, bo mam 915 na kolejne 2 tygodnie [; szkoda ze celek lezy i sie marnuje, ale nich odpoczywa sobie [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Niestety nie ma tego chyba na plycie Asusa, jest zintegrowane ze sterownikami realteca ale te jak widac nie zawsze potrafia zalatwic sprawe. PS. link ktory moze pomoc http://geekswithblogs.net/lorint/archive/2...6/11/81540.aspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Dźwięk na tych Asusach jest kompletnie pojechany. Ja walczyłem aż sie wkurzyłem i kupiłem sobie Audigy i wreszcie wszystko jest jak ma być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 nie wiem co macie z tym dzwiekiem, ja nie mialem zadnego problemu, instalka z dolaczonego do mobo cd i problemow brak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Niemiec napisał(a): nie wiem co macie z tym dzwiekiem, ja nie mialem zadnego problemu, instalka z dolaczonego do mobo cd i problemow brak. bo jestes lama i masz sp2, tak? Zainstalowalem cos, co gdzies znalazłem i mialo to jakis dziwny numerek, podobny do oznaczen aktuaizacji windows i dziala :] a dzwiek jest do bani, z tym ze co mi to robi [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Eeee... no ja w sumie P5LD2 mam, ale z dzwiekiem zadnych problemow. Instalujecie paczke od Intela do chipsetu a potem dopiero muzyczna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 kszonek napisał(a): bo jestes lama i masz sp2, tak? sam jestes lama :P i tak mam sp2 kszonek napisał(a): Zainstalowalem cos, co gdzies znalazłem i mialo to jakis dziwny numerek, podobny do oznaczen aktuaizacji windows i dziala :] a dzwiek jest do bani, z tym ze co mi to robi [; mi tam jakosc odpowiada, bo mp3, filmow i gier styka w polaczeniu z inspire 6060. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Stereo to gra na tym produkcie bez problemu, ale żeby uzyskać 5.1 po podłączeniu Inspire 5300 to chyba bym musiał udać sie na pielgrzymke do ziemi swiętej bo kombinacje ze sterami nic mi nie pomogły ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Niemiec napisał(a): sam jestes lama :P i tak mam sp2 ha! sp2 jest do pupki ;) a to ze jestem lama to wcale tego nie ukrywam ;) Niemiec napisał(a): mi tam jakosc odpowiada, bo mp3, filmow i gier styka w polaczeniu z inspire 6060. mi tez odpowiada, szczegolnie ze to nie moj komp [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Hipo napisał(a): Stereo to gra na tym produkcie bez problemu, ale żeby uzyskać 5.1 po podłączeniu Inspire 5300 to chyba bym musiał udać sie na pielgrzymke do ziemi swiętej bo kombinacje ze sterami nic mi nie pomogły ;] Trzeba było mi dać cynk o tym w lipcu, odbyłbym ją za Ciebie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Hipo napisał(a): Stereo to gra na tym produkcie bez problemu, ale żeby uzyskać 5.1 po podłączeniu Inspire 5300 to chyba bym musiał udać sie na pielgrzymke do ziemi swiętej bo kombinacje ze sterami nic mi nie pomogły ;] 5.1 na inspire 6060 mialem 10 sek po poskladaniu calego zestawu do kupy => 5.1 w panelu sterowania windy i ustawienia wtyczek w panelu realteka i smiga. na sigmatelu z badaxe tez chwila moment i jest 5.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...