CICHYCKM Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Witam! Przymierzam sie do zakupu laptopa. Mam dość ograniczone fundusze wiec początkowo wybór padł na nx6110 w najskromniejszej wersji. Zapowiada się całkiem interesująco. Ale jak zawsze jest jakieś ale.... Mianowicie brak wyjścia TV-OUT, mało portów USB (i jeszcze do tego kiepsko ustawione). Po kilkudniowych poszukiwaniach znalazłem kolejnego kandydata, mianowicie laptop MAXDATA 4000A lub 4000I (też minimalna konfiguracja). No i teraz mam nadzieje uzyskać od Was jakieś wskazówki co do wyboru. Marke HP znam, natomiast MAXDATA jest mi obca. Może jest wsród Was jakiś użytkownik modelu 4000A lub 4000I. Byłbym wdzięczny za jakiś opis, wrażenia itp. Znalazłem test w necie, ale wole uwagi od użytkowników niz suche relacje. Wiem że Hp ma mocniejszą grafike ale to akurat nie jest dla mnie takie ważne. Test jest tutaj: http://www.benchmark.pl/r.php?file=http://...a_Eco4000A.html Mam nadzieję że mi pomożecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 mam stycznosc z laptopami/kompami Maxdaty i wszystko jest OK, nie bylo zadnych awarii itp. (w laptopie wymieniany byl jedynie naped CD/DVD i wiatraczek) ogolnie sprzet bardzo dobry, z dluga gwarancja, jak za te cene OK! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CICHYCKM Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 A jak z trwaloscia tych kompów? W tescie twierdza ze trzeszczy itp. Jak to jest z nimi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M_ Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 A ile kasiory chcesz na to wydac? Nie lepiej asusa? Marka uznana, dobry serwis, dobre wykonanie. Ceny przystepne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CICHYCKM Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Jak najmniej :-) Te co zaproponowalem szacuja sie w granicy 2200-2300zl. Asus wiem ze jest ok ale niestety cena za wysoka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) Jak najmniej :-) Te co zaproponowalem szacuja sie w granicy 2200-2300zl. Asus wiem ze jest ok ale niestety cena za wysoka.A ja bym proponował : Aristo Smart 210 +512 MB RAM +TV-out , 4xUSB + bateria 4400 mAh (więc czas będzie zbliżony do opisu ze sklepu) przy pracy biurowej to lepszy bedzie Aristo . Cudów się nie należy spodziewać ale powininien byc ok (jak na taki budżet). :-P. recenzja Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez Haquim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CICHYCKM Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 No to ładnie - teraz to juz calkiem nie wiem co mam robic :) Z testu wynika ze nawet jest ok poza dzwiekiem ktory szumi. Ale jak wspominalem to test a ja wole opinie uzytkownikow. Wiec jesli ktos posiada Aristo Smart 210 to zapraszam do dyskusji o jego wadach i zaletach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erixon Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 ja posiadam nx6110 i absolutnie nie ma sie do czego przyczepic :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CICHYCKM Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Mam problem chyba nie do przeskoczenia. Nigdzie w sklepach nie maja juz nx6110 w najnizszej wersji :-( Tak wiec czekam na inne propozycje laptopow w cenie 2200-2300zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Maxdata: obudowa po ok. 1.5roku zaczela troche trzeszczec ;) Osobiscie sklanialbym sie ku HP. Ostatnio widzialem gdzies oferte Asusa za 2390zl bez OSu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CICHYCKM Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 (edytowane) Ostatnio mialem okazje blizej sie przyjrzec lapkowi LG GY50-222Y. Co o nim sadzicie? http://rodan.net/eSklep/prod?id=lg+ge50-222y Edytowane 8 Kwietnia 2006 przez CICHYCKM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CICHYCKM Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 No i sie zdecydowałem! Wszystkich zainteresowanych zapraszam tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=197894 Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...