Trance2006 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Mam kartę Gainward GeForce 6600 GT GS, zainstalowane ForceWare 84.25 i PureVideo 1.02-196. Mój problem polega na tym, że jak odpalę film dvd albo plik mpeg2 z włączoną sprzętową akceleracją to widzę coś takiego: www.dsok.neostrada.pl Jak wyłączę akcelerację to wtedy obraz jest normalny. Jaka może być tego przyczyna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonepc Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Wiele plyt glownych ma problem ze sprzetowym video na kartach GF6. Upgrade biosu naprawia sprawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trance2006 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 zonepc napisał(a): Wiele plyt glownych ma problem ze sprzetowym video na kartach GF6. Upgrade biosu naprawia sprawe. Bios płyty mam najnowszy. W zakładce PCI Express Configuration mam takie 3 opcje: 1) PCIE x16 Link Retrain; 2) Link Stability Algorithm; 3) Compliance Test Pattern. Cały czas miałem włączoną tą drugą, pozostałe były wyłączone. Próbowałem różnych wariantów, ale niestety bez rezultatu. Myslę, że trzeba będzie wybrać jakąś kombinację i zrobić reinstalkę windowsa - pytanie którą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...