Skocz do zawartości
Remx

Procek 3ghz + Płyta + 1gb Dual Czy Warto ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

napaliłem sie na zakup

tych czesci

Płyta główna:

ASRock 775DUAL-880PRO [s775, PT880Pro, AGP, PCX]

Procesor:

]INTEL Celeron -D346- 3.06GHz [533/256k/64bit/s775/BOX]

RAM:

GOODRAM DDR-II 1GB/677 Dual Channel

I moje pytanko czy się oplaca zakupic taki zestaw i czy bedzie mi to ładnie chodziło ?

i co pamieci RAM to czy lepiej zakupic jedna kosc 1GB no i moze w przyszlosci druga taka sama kosc ?

czy moze lepiej Duala teraz 1GB czyli 2x512mb a w przyszlosci sprzedac te kosci i zakupic Dual 2x1GB ?

Za porade bede wdzieczny

Pozdrawiam

Edytowane przez Remx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Green ale ten ASRock 939Dual-SATA2

nie obsluguje DDR2 ani nie obsluguje dual chanel :/

320zł kosztuja GOODRAMY DDR 2 1GB Dual Chanel

plyta ta co napisalem to jakies 220zł

i mam na niej obsluge DDR2 i duale ;]

nom ale co do procka to w rzultacie 100zł bede musial chyba wiecej zaplacic ;/

bo wpierw myslalem o Celeronie 2.8GHz nastepnie 3 Ghz a teraz mysle tez nad P4 2.6 lub 2.8 eh

kupe kasy pojdzie :(

Edytowane przez Remx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dual zmienia prędkość niezauważalnie ;) co do DDR2 to ceciach!e się wyższą przepustowość której (chyba) i tak P4 2.6 a tym bardziej celeron nie jest w stanie wykożystać oraz większymi opóźnieniami CL4 co w sumie daje nie wiele większą wydajność w dualu niż DDR. Troche większe różnice są gdyby porównać DDR i DDR2 w singlu.

Tak mówie o tym procku :] a dokładniej o TYM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amd póki co nie obsługuje DDR2. Jak chcesz mieć kompa na Intelu to nigdy nie ładuj się w Celerona.

Wy chyba sami swojego forum nie czytacie. Wejdz do dzialu intela i przejzyj tematy z celeronem D. Odkryjesz, ze to bardzo ulepszona wersja zwyklego celerona, z dodanym cache i nieporownywalna wydajnoscia. I swietnie sie kreci, i latwo sie kreci (tzn nie trzeba miec wypas pamieci czy plyty, bo bazowa magistrala to 133). Oczywiscie i tak bralbym p2.8HT, ale to juz nie ta cena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy chyba sami swojego forum nie czytacie. Wejdz do dzialu intela i przejzyj tematy z celeronem D. Odkryjesz, ze to bardzo ulepszona wersja zwyklego celerona, z dodanym cache i nieporownywalna wydajnoscia. I swietnie sie kreci, i latwo sie kreci (tzn nie trzeba miec wypas pamieci czy plyty, bo bazowa magistrala to 133). Oczywiscie i tak bralbym p2.8HT, ale to juz nie ta cena.

No może i ulepszona, ale i tak gorsza o wiele od P4 i Athlona i moim zdaniem od Semprona 3000+ s.939. Tutaj proponowałbym chyba zestaw a AMD. Przynajmniej ja nigdy bym Celerona nie kupił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi