Remx Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam napaliłem sie na zakup tych czesci Płyta główna: ASRock 775DUAL-880PRO [s775, PT880Pro, AGP, PCX] Procesor: ]INTEL Celeron -D346- 3.06GHz [533/256k/64bit/s775/BOX] RAM: GOODRAM DDR-II 1GB/677 Dual Channel I moje pytanko czy się oplaca zakupic taki zestaw i czy bedzie mi to ładnie chodziło ? i co pamieci RAM to czy lepiej zakupic jedna kosc 1GB no i moze w przyszlosci druga taka sama kosc ? czy moze lepiej Duala teraz 1GB czyli 2x512mb a w przyszlosci sprzedac te kosci i zakupic Dual 2x1GB ? Za porade bede wdzieczny Pozdrawiam Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez Remx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Standardowo powiec ile masz kasy i co chcesz za nią kupić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remx Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) mam okolo 950zł :( i chce tylko zakupic plyte + ram + procesor jeszcze sie zastanawiam nad tym by zamiast tego Celerona 3Ghz moze wybrac P4 2.6 lub 2.8 Ghz ? Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez Remx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 to bedzie napewno lepszy wybor .Zeby kupic zamiast celerona jakiegos PENTIUMA... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remx Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 nawed gdyby to byl P4 2.6 Ghz ?? duzo on jest wydajnejszy od Celerona 3Ghz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 ASRock K8 939Dual-SATA2 ok 230 zł 2x Partiot KH 512 - ok. 230 zł AMD Athlon 64 3000+ Venice - ok. 480 zł To moja propozycja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Możesz kupić teraz 2x512 i nie musisz ich później sprzedawać żeby dołożyć inne, na 4 kościach też jest dual. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remx Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Green ale ten ASRock 939Dual-SATA2 nie obsluguje DDR2 ani nie obsluguje dual chanel :/ 320zł kosztuja GOODRAMY DDR 2 1GB Dual Chanel plyta ta co napisalem to jakies 220zł i mam na niej obsluge DDR2 i duale ;] nom ale co do procka to w rzultacie 100zł bede musial chyba wiecej zaplacic ;/ bo wpierw myslalem o Celeronie 2.8GHz nastepnie 3 Ghz a teraz mysle tez nad P4 2.6 lub 2.8 eh kupe kasy pojdzie :( Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez Remx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 No a po co ci DDR2 albo dual ? Nie ma sensu inwestować w te kości przy takiej małej zmienia a dual dużo nie daje. Za to zestaw który przedstawiłem bedzie wydajniejszy niż Twój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remx Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) hmm no przecie zwyke DDR maja 400mhz a DDR 667mhz to zawsze skok szybkosci o jakies 40% no i same dual chanel chyba tez zwieksza troche szybkosc ?? mowisz o tym procku ?? PROCEK . Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez Remx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 dual zmienia prędkość niezauważalnie ;) co do DDR2 to ceciach!e się wyższą przepustowość której (chyba) i tak P4 2.6 a tym bardziej celeron nie jest w stanie wykożystać oraz większymi opóźnieniami CL4 co w sumie daje nie wiele większą wydajność w dualu niż DDR. Troche większe różnice są gdyby porównać DDR i DDR2 w singlu. Tak mówie o tym procku :] a dokładniej o TYM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Green ale ten ASRock 939Dual-SATA2 nie obsluguje DDR2 ani nie obsluguje dual chanel :/ ... Obsługuje dual nie obsługuje DDR2 bo AMD nie działa z DDR2 ;) Przynajmniej tak mi wiadomo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Amd póki co nie obsługuje DDR2. Jak chcesz mieć kompa na Intelu to nigdy nie ładuj się w Celerona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Amd póki co nie obsługuje DDR2. Jak chcesz mieć kompa na Intelu to nigdy nie ładuj się w Celerona. Wy chyba sami swojego forum nie czytacie. Wejdz do dzialu intela i przejzyj tematy z celeronem D. Odkryjesz, ze to bardzo ulepszona wersja zwyklego celerona, z dodanym cache i nieporownywalna wydajnoscia. I swietnie sie kreci, i latwo sie kreci (tzn nie trzeba miec wypas pamieci czy plyty, bo bazowa magistrala to 133). Oczywiscie i tak bralbym p2.8HT, ale to juz nie ta cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Wy chyba sami swojego forum nie czytacie. Wejdz do dzialu intela i przejzyj tematy z celeronem D. Odkryjesz, ze to bardzo ulepszona wersja zwyklego celerona, z dodanym cache i nieporownywalna wydajnoscia. I swietnie sie kreci, i latwo sie kreci (tzn nie trzeba miec wypas pamieci czy plyty, bo bazowa magistrala to 133). Oczywiscie i tak bralbym p2.8HT, ale to juz nie ta cena.No może i ulepszona, ale i tak gorsza o wiele od P4 i Athlona i moim zdaniem od Semprona 3000+ s.939. Tutaj proponowałbym chyba zestaw a AMD. Przynajmniej ja nigdy bym Celerona nie kupił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...