Skocz do zawartości
polii

Pii I Niebiosowe Podkrecanie Czyli O Pinie A14 ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Sprawa ma sie nastepujaco: procesor P2 350 i plyta na BX nie majaca w biosie nawet opcji zmiany FSb( zworek tez na plycie nie widze :() Mysle natomiast o sposobie znanym mi z P3 (tylko nie wiem czy zadziala z P2) czyli o zaklejeniu pinu A14 co by spowodowalo automatyczne wykrycie proca na Fsb 133. Czy to bedzie dzialalo? Czy nalezy zakleic ten sam pin? jesli inny to ktory?? i czym najlepiej to srobic, zwykla tasma klejaca?? Prosze o odpowiedz i zdaje sobie sprawe ze podobny temat mogl juz byc jednak wyszukiwarka wyrzuca mi same glupoty:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy można linkować z tomshardware ale żeby co pomóc to to zrobie. Po przeczytaniu tego powinieneś sobie poradzić, jednak wątpie osobiście czy ten p2 pójdzie na magistrali 133, w dodatku przy FSB 133 wzrasta częstotliwość PCI/AGP co może powodować uszkodzenie lub nieprawidową praće grafiki/dysków.

http://tomshardware.pl/cpu/20000511/pentiumiii-09.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

B21 czy A14 ?? Bo to PII a nie PIII, a ja chce wymusic 133 a nie 100 jak w przypadku pinu b21(chyba?)

A jesli mozna to jaka jest nazwa takiego programiku do zwiekszania vcore??

Edytowane przez polii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Specyfikacja BX440 nie miała obsługi FSB 133 .... tylko niektore markowe płyty to potrafiły........

Spisz model towjej płyty ale wyglada mi to na to ze to jakis no name to możesz od razu zapomnieć o FSB 133.....

Jesli chciałbyć wpakowac P3 to tylko na FSB 100 oczywiście z odpowiednią przejsciówka...... by V core było dopasoawne i bios...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...