polii Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Witam!!! Sprawa ma sie nastepujaco: procesor P2 350 i plyta na BX nie majaca w biosie nawet opcji zmiany FSb( zworek tez na plycie nie widze :() Mysle natomiast o sposobie znanym mi z P3 (tylko nie wiem czy zadziala z P2) czyli o zaklejeniu pinu A14 co by spowodowalo automatyczne wykrycie proca na Fsb 133. Czy to bedzie dzialalo? Czy nalezy zakleic ten sam pin? jesli inny to ktory?? i czym najlepiej to srobic, zwykla tasma klejaca?? Prosze o odpowiedz i zdaje sobie sprawe ze podobny temat mogl juz byc jednak wyszukiwarka wyrzuca mi same glupoty:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 nie wiem czy można linkować z tomshardware ale żeby co pomóc to to zrobie. Po przeczytaniu tego powinieneś sobie poradzić, jednak wątpie osobiście czy ten p2 pójdzie na magistrali 133, w dodatku przy FSB 133 wzrasta częstotliwość PCI/AGP co może powodować uszkodzenie lub nieprawidową praće grafiki/dysków. http://tomshardware.pl/cpu/20000511/pentiumiii-09.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 przy bx440 tylko agp (do 90mhz) , pci ma dzielnik dobry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Jak zakleisz pin b21 to odrazu zostanie wymuszone 133. Ale proc może nie ruszyć bo ma za niskie v-core. Poszukaj programów które pod systemem potrafią zmieniać fsb. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 (edytowane) B21 czy A14 ?? Bo to PII a nie PIII, a ja chce wymusic 133 a nie 100 jak w przypadku pinu b21(chyba?) A jesli mozna to jaka jest nazwa takiego programiku do zwiekszania vcore?? Edytowane 8 Kwietnia 2006 przez polii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 cpufsb lub softfsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Specyfikacja BX440 nie miała obsługi FSB 133 .... tylko niektore markowe płyty to potrafiły........ Spisz model towjej płyty ale wyglada mi to na to ze to jakis no name to możesz od razu zapomnieć o FSB 133..... Jesli chciałbyć wpakowac P3 to tylko na FSB 100 oczywiście z odpowiednią przejsciówka...... by V core było dopasoawne i bios... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...