Ituriel Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Kilka dni temu zakonczyl sie konkurs , ktorego celem mialo byc wylonienie nowych niepowtazalnych 8) nazw majacych zastapic np LEv1,3 SEv i.t.d .Co do wynikow konkursu ; http://chw.siliconvalley.pl/sklep.html#chw Co o tym myślicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 yyy, one muszą koniecznie nazywać się po angielsku?(jakaś moda czy co?) Może się czepiam ale mimo wszystko jesteśmy w Polsce :) Czy takie: gradobicie z północy nie brzmi lepiej :wink: hyhy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Amerykański patos. Jak patrzę na te bloczki a potem czytam ich nazw, to brzmi to na prawdę groteskowo. Śmieszne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 mi sie bardzij podobaja stere nazwy..... gdybym kupowal blok, to bloku o tkaij nazwie bym nie kupil :> pomyslalbym, ze to jakis syf :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Troche to przekombinowane Blizzard of north ... a moze poprostu Diablo :lol: .. Mate naprawde robi swietne bloczki , ale te nazwy ... Zaden z liczacych sie na swiecie producentow nie nadaje swoim produktom takich pokreconych nazw- zreszta nie wpada to w ucho. Bez obrazy Reed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Troche to przekombinowane Blizzard of north ... a moze poprostu Diablo :lol: .. Mate naprawde robi swietne bloczki , ale te nazwy ... Zaden z liczacych sie na swiecie producentow nie nadaje swoim produktom takich pokreconych nazw- zreszta nie wpada to w ucho. Bez obrazy Reed Dlaczego ? Pzreciez nie ja to wymyslilem ? Co ja mam z tym wspolnego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Mi tez sie nazwy nie podobaja.. Powinny byc jakies proste - jedno slowo zalatwilo by wszystko. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Heh.... i co ja mam biedny zrobić :) Jedny mwpadają innym nie... Miały być prostsze Neo, Extreme, Micro, Egma... itp Takie bardziej sie wam widzą, bpo konkours jescze nie rozstrzygnięty i czekałem na reakcje Może małe referendum co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Te drugie moim zdaniem juz ciekawsze.. Tamte sa za dlugie. Takie jest moje zdanie,ale moge sie mylic. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Heh.... i co ja mam biedny zrobić :) Jedny mwpadają innym nie... Miały być prostsze Neo, Extreme, Micro, Egma... itp Takie bardziej sie wam widzą, bpo konkours jescze nie rozstrzygnięty i czekałem na reakcje Może małe referendum co ? Ja mam inne pytanie, mianowicie kiedy beda dostepne te chlodnice po 75zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Heh.... i co ja mam biedny zrobić :) Jedny mwpadają innym nie... Miały być prostsze Neo, Extreme, Micro, Egma... itp Takie bardziej sie wam widzą, bpo konkours jescze nie rozstrzygnięty i czekałem na reakcje Może małe referendum co ? Sluchaj mate :wink: Nowe nazwy sa niesaomiwice komiczne... wybacz szczerosc, ale obecne nazwy to jak uzywanie nickow "The Ultimate Warrior", "Dark Lord Of The Universe" przez 15latkow :evil: Nazwa powinna wpadac w ucho, ale wpadac pomyslem a nie aspektem rozrywkowym :wink: IMHO krotkie nazwy sa ok, chocby te sa dobre :twisted: Tak wiec, nazwy nie powinny kojarzyc sie z grami, mitycznymi swiatami, bogami, nadprzyrodzonymi zjawiskami itd itd. To nie musi byc cos niesamowicie wyszukanego, zeby "dzialalo" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 heh albo ja nie umiem szukać albo tam nie ma tych nowych nazw ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 heh albo ja nie umiem szukać albo tam nie ma tych nowych nazw ;( hyhy, bo już je Mate zlikwidował :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Heh.... i co ja mam biedny zrobić :) Jedny mwpadają innym nie... Miały być prostsze Neo, Extreme, Micro, Egma... itp Takie bardziej sie wam widzą, bpo konkours jescze nie rozstrzygnięty i czekałem na reakcje Może małe referendum co ? a jest jakaś nagroda? :P a tak swoją drogą to te co podałeś imho są już dużo lepsze, ale chyba troszku oklepane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Heh.... i co ja mam biedny zrobić :) Jedny mwpadają innym nie... Miały być prostsze Neo, Extreme, Micro, Egma... itp Takie bardziej sie wam widzą, bpo konkours jescze nie rozstrzygnięty i czekałem na reakcje Może małe referendum co ? Sluchaj mate :wink: Nowe nazwy sa niesaomiwice komiczne... wybacz szczerosc, ale obecne nazwy to jak uzywanie nickow "The Ultimate Warrior", "Dark Lord Of The Universe" przez 15latkow :evil: Nazwa powinna wpadac w ucho, ale wpadac pomyslem a nie aspektem rozrywkowym :wink: IMHO krotkie nazwy sa ok, chocby te sa dobre :twisted: Tak wiec, nazwy nie powinny kojarzyc sie z grami, mitycznymi swiatami, bogami, nadprzyrodzonymi zjawiskami itd itd. To nie musi byc cos niesamowicie wyszukanego, zeby "dzialalo" :wink: Cic dodac , nic ujac . Grunt , zeby nazwy kojazyly sie z główną zaleta produktu.Za wzor mozna ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> producentow coolerow(Pomijajac kilka extermow)Nie ma co kombinowac -To nie malarstwo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 a wyniki konkursu gdzie ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Ja to niechcę nic mówić ale Mate kiedyś obiecał że mają potanieć jego bloki :) .Więc jak to jest?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Ja to niechcę nic mówić ale Mate kiedyś obiecał że mają potanieć jego bloki .Więc jak to jest?? -mev potanial o zlotowke :lol: a tak serio - Powinny potanieć , jak będą frezowane bloczki - (te o ktorych reed mowil) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 no jak bedzie jakis frezowany w kasztalcie slimaka i za rozsadna cene to powinien nazywac sie WYMIATACZ :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Oooo widzę ze powinienem sie troche poudzielać... A wiec tak. Niższe ceny bloków... być może jak wejdą te frezowane. .. już niedługo .. bo są w produkcji. Co do nazw.... :) OKi wiec proszę o wypowiedź : Oto wszystkie nazwy rzysłane na konkours: I teraz macie klina :) Mate, Mate Mini, SoFcik , EgmaLite , BarcHer , HenDer , CloCer , LooDer , EGma , A-Z-ter , Cool-ik, PreDator , DeStroyer , Terminator , Sofcik Pro Edition [ SPE ] , ELiminator , MiCro , MicrouS , Atomic , PierX, BraIner , HaliFaX, PexeM, PexO, Plex3, BW 15x4, BW 34x3, BW 24x4, BW 24x4 ver.2, BW 7x6, GPU 11x4, GPU 11x4 AL'u, Dorota, Anna, Sandra, Bożena, Milena, Marysia, Gosia, Krystyna, Weronika, Herkules, Achilles, Hektor, Zeus, Apollo, Hermes, Atena, Xena, Parys, Alpha, Beta, Omega, Gamma, Kappa, Eta, Delta ,Zeta, Lambda, Frodo, Aragorn, Boromir, Legolas, Gandalf, Gollum, Arwena, Saruman, Gimli, Ice cube, Freezer, Lodówa, Zimny drań, Sub Zero, Królowa śniegu,"CPU water-wave", "CPU water-current", "CPU water-storm", "GPU water-wave", "MB water-storm", "CPU multicanal standard block", "CPU multicanal power block", "CPU multicanal extreme block","GPU & CHIPSET blok", Tytan, Explosion, TytanCOOL, Nova, Watery, Merkury, Saturn, Vcooler, Corsarz, blastfrigid, Apollo, FUTURE, Experince, expressive, explorer, waterFaLL, watermark, waterPROFF, Hammer, Sledgehammer, ULTRA, Bloczek, HeatKilla, DangerMate, Neo, Apollo, Saturn, Mars, Silver, Desperados, Vojager, Blok Wodny na CPU/GPU & CHIPSET, Ultra BLOCK, Prince, slyboots, Canon, Wolf, RURECZNIK, szarak, sitko, biedak, Karciarz, "Blok na chipset", U_blok, budzik, "kosmos", Tryton, TunnelFlow1, TunnelFlow2, TunnelFlow3, E-Flow, 0-RiNG, Gladiator, Matriks, WaterBLOCK, Nostradamos, Satan, eXeqtor, Crystal, NUKLEON, ęRock Stable edition ( RSe )", "Born to Freeze edition( BFe )", Watercooler Effect, WinterCool, El Nino, Golfsztrom, Siachen, Hispar, Biafo, Baltoro, Batura, Rimo, Gavarnie, Niagara, "AquaCuprum Mk 1", Blizzard Mk 1,2,3, Rain Mk 1, Rainbow, Tsunami Mk 1,2,3, Cromdas, Bordygo, Eatering, Vespys, Cooler, Destruction,Liam, Elkus, Nolag Dedys, Miedziak, Rias, Elus, Kirgos, Romes, Kirtus, Morfius, Wiking, Viking, Eric, Olaf i Baleog, big block 18, big block 14, square block 14, square block 18, flat tile, Mate Base WB Level 1, Mate XPerienced WB Level 1,2,3, Mate GPU Chillout WB; Mate Base Low Profile WB Level 1; Mate Xtreme Performance WB Level 1; Mate XtremePower Clean View WB Level 1; Mate Xtreme Double Power WB level 1; Mate Xtreme Xircle Power WB level 1, "Ice Cube" ,"Tec master", Painkiller, Boiling Water, Superior, Block, Eternal Cold, Cradle Of Ice, Emperor Of North, Arctic Crypt, Exterminator Of Heat, Nothern Hyperblast Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 To jescze jeden rzut na ta taśmę :) SE: Miedziak (M1) LE: Hydra (H1, H2, H3) ME: Atomik (A1) Nowy1: Uklon (U1) Nowy2: Spiral (S1) || Cyklop (C1) Nowy3: Tytan (T1) GPU/Chipset: Gryf (G1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalmi Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 no ta bożena to mnie rozwaliła :0 :) :) :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 dziadek kurde mróz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 A ja tam bede uparty i polece : WaterMate Mk 1 WaterMate Mk 2 WaterMate Mk 3 itp , itd Prosto i czytelnie 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 i jeszcze uparcie chcesz nagrody ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 i jeszcze uparcie chcesz nagrody ;-) Eeeeeeeeee ............ no co ty ? :oops: Ja tylko tak ........... :o Na bloczek mnie jeszcze stac , jak sie pojawia nowe 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Tiaaa ale zamiast mi pomoc to sie nabijacie z biednej BOZENY :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Tiaaa ale zamiast mi pomoc to sie nabijacie z biednej BOZENY :DWg mnie blok powinien mieć nazwy nei tyle prost co raczej fachowe: czyli tak: Każdy blok powinien mieć oznaczenia i - intel, a -a amd (oczywiście oba jak jest uniwersalny) c- cpu, g - gpu (itd) dalej liczba która by oznaczała średnicę wlotów/wylotów ale połączeniwych. Można też dodać jeśli np. blok wiercony literkę w , a jeśli frezowany literkę f. Potem jeśli wiercony tpo jeszcze jedna liczba określająca ilość"poziomów" kanałów (lub ogólna ilośćkanałów) I tak powstaje: Blok CPU (SEv1)= CIA10W1-15 I po odszyfrowania mamy: c- blok na procek IA-uniwersalny (intel, amd) 10 - wyprowadzenia o takiej średnicy W - wiercony 1-jeden rząd kanałów 15 ilość kanałów No i jeszcze można na końcu dodawać literkęP dla bloku pod który można pelta dać i C jak można dac copperplate czyli mamy CIA10W1-15PC Taka moja propozycja!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Tiaaa ale zamiast mi pomoc to sie nabijacie z biednej BOZENY :DWg mnie blok powinien mieć nazwy nei tyle prost co raczej fachowe: czyli tak: Każdy blok powinien mieć oznaczenia i - intel, a -a amd (oczywiście oba jak jest uniwersalny) c- cpu, g - gpu (itd) dalej liczba która by oznaczała średnicę wlotów/wylotów ale połączeniwych. Można też dodać jeśli np. blok wiercony literkę w , a jeśli frezowany literkę f. Potem jeśli wiercony tpo jeszcze jedna liczba określająca ilość"poziomów" kanałów (lub ogólna ilośćkanałów) I tak powstaje: Blok CPU (SEv1)= CIA10W1-15 I po odszyfrowania mamy: c- blok na procek IA-uniwersalny (intel, amd) 10 - wyprowadzenia o takiej średnicy W - wiercony 1-jeden rząd kanałów 15 ilość kanałów No i jeszcze można na końcu dodawać literkęP dla bloku pod który można pelta dać i C jak można dac copperplate czyli mamy CIA10W1-15PC Taka moja propozycja!!! Nawet niezłe tylko troche ....... skomplikowane :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Własnie :) i kto to zapamieta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...