Mr.Martin Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Witam Pozyczylem sobie wlasnie karte TV do komputera od braciszka ktory wyjezdza na pare miesiecy ( bratowa zostaje ale jej karta TV w kompie nie potrzebna wiec sobie pozyczylem)- wsadzilem , ja zainstalowalem , podpielem kabel TV i niestety na obrazie monitora mam pasy poziome. jakies zaklucenia itp duzo mu do obrazu na TV ktory stoi obok Na Tv obraz idealny jak zyleta , odpinam kabel od Tv i podlaczam pod kompa na kompie pasy chociaz obraz dobrej jakosci. Komputer uziemiony , podpiety pod UPS Teraz nasuwa mi sie pytanie ( poprzeczytaniu paru recenzji zasilaczy) ze nowe zasilacze posiadaja jakis filtry na kablach eleminujace pole itp Czy moj zasilacz ktory mam w podpisie moze powodowac takie zaklocenia ? lub co innego moze byc przyczyna takiego stanu. Karta TV to Winfast Expert 2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grow Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 mam tą samą kartę i ten sam problem uruchom cos co obciąża CPU w 100% i obeserwuj zmiany w obrazie - pasy bedą mniejsze lub nie będzie wcale. winę ponosi brak stabilizacji +5V na tej karcie, pasy są związane zatem z niestablinym +5V z zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 mam tą samą kartę i ten sam problem uruchom cos co obciąża CPU w 100% i obeserwuj zmiany w obrazie - pasy bedą mniejsze lub nie będzie wcale. winę ponosi brak stabilizacji +5V na tej karcie, pasy są związane zatem z niestablinym +5V z zasilacza. czyli to wina karty TV ? bo u brata obraz jest taki jak na TV czyli czysty ( ma inna konfiguracje komputera) Wiec w takim razie jaka karte mozesz polecic aby nie bylo tych pasow ?( bo wlasnie pozyczylem ta karte aby przetestowac jak to bedzie chodzic u mnie i wtedy kupic sobie swoja ale sie zawiodlem jak zobaczylem te pasy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grow Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 jeśli zasilacz niewyrabia to będzie niestabilne +5V, np tak jak podejrzewam w moim zestawie przeciązona linia +12V odziałuje na +5V i na karte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 jeśli zasilacz niewyrabia to będzie niestabilne +5V, np tak jak podejrzewam w moim zestawie przeciązona linia +12V odziałuje na +5V i na karte czyli mowiac o stabilizacje napiecia +5V masz na mysli te dostraczane do karty z zasilaczy ( stabilizowane w zaslaczu) a nie np w stabilizatorze na samej karcie TV? Bo ja najpierw zrozumialem ze karta Tv nie ma na pokladzie ( na plytce) stabilizatora +5V lub ma ale zle stabilizuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grow Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 z tego co wiem to nie ma. polecam lekture http://www.tv-cards.com/messageboard/viewt...&highlight=7805 http://anwy.free.fr/tv2000xp/tv2000xp.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Spróbujcie włączyć w biosie opcje spread spectrum i zobaczcie efekt, moze to pomoże , ale wydajnośc kompa w tym wypadku trochu spada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Spróbujcie włączyć w biosie opcje spread spectrum i zobaczcie efekt, moze to pomoże , ale wydajnośc kompa w tym wypadku trochu spada. niestety w mojej plycie nie ma takiej opcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grow Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 nic to nie dało. pasy na obrazie to nie RFI które obniża ta opcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grow Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 zmienilem zasilacz na mocniejszy (w szczegolnosci linia 12V) o stabilniejszym +5V i pasy sa o wiele mniej widoczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 zmienilem zasilacz na mocniejszy (w szczegolnosci linia 12V) o stabilniejszym +5V i pasy sa o wiele mniej widoczne. MOj brat ma zasilacz Modecoma 300WATT (komplet z obudowy) i chodzi super karta (bez pasow itp) , ja zas mam zasilacz Chiefteca i mam pasy - czyzby Modecom byl lepszy niz Chieftec ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...