letrev Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Hmmm moim zdaniem jak dany zasilacz trzyma napięcia przy 50, 75 100% np to pomysł padaka ... Zupełnie mnie nie obchodzi jak je trzyma dopuki mieszczą się w normie ATX ... Natomiast każdy producent głośność mierzy inaczej więc taki pomiar wszystkich zasilaczy na jednym stanowisku byłby MEGA WYPASEM ... Od razu wiadomo by było który zasilacz jest "NAJ" cichszy i głośniejszy :] No i "przedsiębiorcy" nie zależy na oszukiwaniu w pomiarach więc dla mnie była by to istna wykładnia ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kata strofa Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 No, jest różnica czy zmienność napięcia to 0,2% czy 2% ;-) nawet jeśli jest to dopuszczalne przez normę ATX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Hmmm moim zdaniem jak dany zasilacz trzyma napięcia przy 50, 75 100% np to pomysł padaka ... Zupełnie mnie nie obchodzi jak je trzyma dopuki mieszczą się w normie ATX ... Natomiast każdy producent głośność mierzy inaczej więc taki pomiar wszystkich zasilaczy na jednym stanowisku byłby MEGA WYPASEM ... Od razu wiadomo by było który zasilacz jest "NAJ" cichszy i głośniejszy :] No i "przedsiębiorcy" nie zależy na oszukiwaniu w pomiarach więc dla mnie była by to istna wykładnia ... Z moich doświadczeń wynika że mniejsze skoki napięcia na zasilaczu owocują mniejszymi skokami na MOBO a co za tym idzie lepszym OC. Więc nie powiedziałbym że ten pomysł do końca taki zły. A po za tym że Ciebie nie obchodzi to nie znaczy że innych nie będzie to obchodzić :P :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Witam w tym temacie juz duzo chyba zostalo powiedziane wiec moze teraz zenfist wprowadzi cos z tych pomysłów zeby nie bylo ze skonczy sie tylko na pisaniu kolejnych postów heheh :lol2: .Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...