Skocz do zawartości
trzykadwa

Zestaw Komputerowy (skrzynka)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z kupieniem komputera nie bardzo się znam na nich a chce kupic synowi cos dobrego (ma to byc niespodzianka na urodziny), a boje się ,że sprzedawcy w sklepie wcisna do kompa co popadnie byle by zgadzalo sie z cena, a wiec mam prosbe do was: czy mogłby mi ktoś ułożyć jakis komputer 4-5 tys zł na dzisiejszy dzien ?

pozdrawiam i dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość alepajonki

CPU: Athlon 3700+ San Diego ~850zł

Cooler: AC Freezer 64 Pro ~70zł

MoBo: EPoX 9NPA+ Ultra ~350zł

RAM: 2x1GB CL2.0 PC3200 ~620zł

GFX: GF 7800GT ~1400zł

PSU: Hiper HPU-4S480 ~260 zł

HDD: Samsung 250GB SATAII ~350zł

Nagrywarka DVD: Benq DW1650 ~150 zł

Proponowałbym kupić do tego jeszcze dobrą pastę na procek (AS 5 - 20 zł), dobrą obudowę (mój CM jest niedrogi - 250 zł, a naprawdę full-wypas) i dwa coolery do obudowy (np. 2xFander 12cm - 70 zł). Nie wiem jak jest chłodzony mostek na płycie głównej, ale jeśli jest wentylator to kup radiator Zalmana (zm-nb47j - 15 zł) i będzie cichutko ;)

Później w razie potrzeby można również kupić jakiś stabilizator dysku (Scythe - 25 zł), ale to dopiero jak będzie potrzebne.

W sumie - niecałe 4500 złotych.

Jeśli chcesz wydać całe 5k to weź inną kartę graficzną - np. Radeon X1900XTX 512MB 512Bit za 2050 zł (np. MSI).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość alepajonki

Co do grafy to lepiej GeForca 7900 GT ~1400

Chyba mówisz o wymianie 7800GT na 7900GT :blink:

Bo od Radeona to chyba nie jest szybszy <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi