EXO3 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam! Ostatnio zauważyłem, że z kolorami na moim monitorze jest coś nie tak. Kiedyś nic nie musuałem ustawiać, przestawiać itp - obecnie aby kolory wyglądały tak jak należy muszę posługiwać się zawartymi w sterach nvidii opcjami wyostrzania \ obrazu nasycania barw pytanie jest takie: czy to oznaka że z monitorem dzieje się coś złego? Oddac go na gwarancję? i drugie pytanie: Dzisiaj musiałem odstawić mojego FX5200 do serwisu no i dostałem zastępczego GF 2MX i zniknęły mi zakładki w sterownikach dot.ustawienia kolorów - chodzi mi o coś takiego (narysowałem w paincie :-P ): Wyginając tą krzywą można było uzyskać różne kolory (różne ich nasycenie itd) na ekranie. czy jest jakiś sposób żeby te opcje były również na obecnej karcie? albo czy jest program który umożliwia podobne kombinacje? Bez tego kolory na monitorze są bardzo wyblakłe i nie mają odpowiedniego nasycenia - modyfikacja ustawień w monitorze niewiele daje - a musze coś z tym zrobić bo już mnie oczy zaczynają boleć :? jednym słowem help! :D edit: ok stery zainstalowałem ponownie i wszystkie zakładki są-pozostaje pytanie co z monitorem się dzieje i czy oddać go do serwisu? ps. może niech mod przeniesie to do działu z monitorami? :) pozdr Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez EXO3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Możesz zrobić fotkę? Będzie łatwiej ocenić - nie bardzo wiem o co chodzi, a tego typu efekty mogą być spowodowane przez kilka różmych przyczyn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) niestety nie mam możliwości zrobić dobrej foty :? a print screen jak wiadomo nie pomoże :) Chodzi o to że kolory są jakieś takie wyblakłe - kłują w oczy swoją niewyrazistością itd Po modyfikacji w sterownikach wszystko jest ok: Kolory stały się bardziej stonowane i z większą głębią, nasyceniem. Monitor sie psuje czy co? :? Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez EXO3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...