Skocz do zawartości
EXO3

Nasycenie Kolorów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Ostatnio zauważyłem, że z kolorami na moim monitorze jest coś nie tak.

Kiedyś nic nie musuałem ustawiać, przestawiać itp - obecnie aby kolory wyglądały tak jak należy muszę posługiwać się zawartymi w sterach nvidii opcjami wyostrzania \ obrazu nasycania barw

pytanie jest takie: czy to oznaka że z monitorem dzieje się coś złego? Oddac go na gwarancję?

i drugie pytanie:

Dzisiaj musiałem odstawić mojego FX5200 do serwisu no i dostałem zastępczego GF 2MX i zniknęły mi zakładki w sterownikach dot.ustawienia kolorów - chodzi mi o coś takiego (narysowałem w paincie :-P ):

Dołączona grafika

Wyginając tą krzywą można było uzyskać różne kolory (różne ich nasycenie itd) na ekranie.

czy jest jakiś sposób żeby te opcje były również na obecnej karcie?

albo czy jest program który umożliwia podobne kombinacje?

Bez tego kolory na monitorze są bardzo wyblakłe i nie mają odpowiedniego nasycenia - modyfikacja ustawień w monitorze niewiele daje - a musze coś z tym zrobić bo już mnie oczy zaczynają boleć :?

jednym słowem help! :D

edit:

ok stery zainstalowałem ponownie i wszystkie zakładki są-pozostaje pytanie co z monitorem się dzieje i czy oddać go do serwisu?

ps.

może niech mod przeniesie to do działu z monitorami? :)

pozdr

Edytowane przez EXO3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz zrobić fotkę? Będzie łatwiej ocenić - nie bardzo wiem o co chodzi, a tego typu efekty mogą być spowodowane przez kilka różmych przyczyn.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety nie mam możliwości zrobić dobrej foty :? a print screen jak wiadomo nie pomoże :)

Chodzi o to że kolory są jakieś takie wyblakłe - kłują w oczy swoją niewyrazistością itd

Po modyfikacji w sterownikach wszystko jest ok:

Dołączona grafika

Kolory stały się bardziej stonowane i z większą głębią, nasyceniem.

Monitor sie psuje czy co? :?

Edytowane przez EXO3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi