soolars Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Witam wszystkich Wczoraj przegladalem oferty sklepow w celu kupna podladki pod mysz chcialem kupic jakas do 40zl ale od razu rzucily mi sie na oko te za 150-200zl:) Zadalem sobie pytanie jak mozna za kawalek szkla wołać 200zl? To samo sie tyczy aluminium bo kawalek blachy aluminiowej kosztuje 2zl:) (nie mowiac juz o starych patelniach) Postanowilem na szybko zrobic podladke pod mysz. Wzialem kawalek pleksi papier scierny 80 nalozylem na maszynke do polerowania i po 15 minutach mialem piekna matowa powierzchnie. Potem zrobilem to samo za pomoca 200 aby wygladzic powierzchnie. Podlozylem mojego pada pod Diamondbacka i od razu zauwazylem roznice pomiedzy blatem stolika a podladka ale nie wiem czy nie lepiej byloby lepiej gdybym nie polerowal ja ta 200'tką. Pytanie co jest lepsze chropowata powierznia mocno matowa czy tez gladka (minimalnie odbijaca swiatło) ? Wczesniej zabralem sie za szko. Znalazlem w piwnycy kawal 7mm szka ok 30x40 i chcialem ja zmatowic przez papier 80 jednak okazalo sie to zbyt dlugotrawa praca na okolo 5-6 h. W dodatku nie wiem jak wyglada powierzchnia podkladek za 150 zl czy sa chropowate czy tez gladkie? Moze jakis znawca mi powie? Zauwazylem ze przy 80 szklo staje sie mleczne i gladkie. Sprobuje tez pobawic sie aluminium ale z tego co wiem aluminium w czystej postaci brudzi wiec patrzac na zdjecia i opisy te super pady sa pokryte polimerami czyli lakierem (polimer to nic innego jak lakier). Tez pytanie czy sa takie podladki zmatowione czy maja dosc duzy polysk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaZmAn_DeViL Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zalezy od myszki... Niektore lubia poslizg a niektore chropowata powierzchnie... No i czasami jest tak ze slizgacze trzeba zmienic do podkladki , bo inaczej sie gubi... I to moze byc np zmiana odleglosci miedzy podkladka a laserem i tym zeby sie poprawnie odbijalo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) Mam własnej roboty podkładkę pod Razera Diamondback U szklarza zamówiłem kawałek szyby gr.0,5 cm z matowionego szkła.Koszt 10 zł, wymiary 25x25 cm. Okazała się ciut za szorstka więć przeleciałem ją trochę papierem 360, chyba.Od spodu pomalowana na czarny mat.Kilka dni potrwało zanim myszka się dostosowała i zaczęła gładko jeżdzić po powierzchni.Jak dla mnie ta podkładka jest świetnym i tanim odpowednikiem Icemata Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez WormBoy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...