Skocz do zawartości
Banzai

Dysk 250gb Na Sata2

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc

Planuje kupic dysk 250gb na SATA2, co zaproponujecie?

Chciałbym żeby był wydajny cichy i zimny (są takie??)

zastanawiam sie nad:

-Samsung SpinPoint P120S 250 GB (SATA II, 8MB cache, NCQ)

-Hitachi DeskStar T7K250 250 GB (SATA II, NCQ)

chyba ze jeszcze jest cos godnego polecenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja do bólu powtarzam, że lepiej wziąć 2xHDD i spiąć w RAID0, aniżeli kupowac jedną wielką krowę. Koszt może troszkę większy ale wydajnosć godna tychy kilkudziesięciu złotych więcej. W obecnej architekturze komputerów to dyski twarde są wąskim gardłem, więc RAID0 odpowiednio (I ZAUWAŻALNIE) przyspieszy to wszystko.

Edytowane przez malkovich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WD ja mam polecma!!!!http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19939 tylko ja mam wersje RE !!!ale wd jest mojim zdniem najlepsze!!!tylko moj jest ciepły bo mam starąobudowe i zero wentylacji!!!ale mam nadzieje ja kzmienie to sie zmienie!!!zreszta WD zawsze sa ciepe i sie nie psują!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem ze w Raid0 jest wydajniej ale nie chce znow przerabiac utraty danych, chociaz ryzyko na 2 czy 1 dysku jest tak samo prawdopodobne

250 to juz nie krowa, co innego 500gb oczywiscie zalezy kto do czego potrzebuje

WD sa dosyc glosne i sie grzeja, mam Seagete 200gb Sata i chodzi calkiem niezle ale jakos bardziej kieruje sie w strone Samsunga moze dlatego ze ostatni seria im naprawde wyszla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wątpie zeby raptory yly ciche :| chcesz cisze i chłód? to bierz samsunga. Mam 200gb na sata2 i jestem mile zaskoczony. Ale z wydajnoscią do mojego maxtora 120gb sata wypada słabo, ale kazdy woli co innego, ja w miare upływających lat zaczynam cenić sobie ciszę ;-) Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samsung SpinPoint F1, ale 320GB. 140zł kosztują. :) Talerze 250GB wolniejsze. :>

Ps: Boże, co ja odkopałam <załamka>

Edytowane przez Pussik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi