Banzai Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Czesc Planuje kupic dysk 250gb na SATA2, co zaproponujecie? Chciałbym żeby był wydajny cichy i zimny (są takie??) zastanawiam sie nad: -Samsung SpinPoint P120S 250 GB (SATA II, 8MB cache, NCQ) -Hitachi DeskStar T7K250 250 GB (SATA II, NCQ) chyba ze jeszcze jest cos godnego polecenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonardo Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Bierz Samsunga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Samsung Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) A ja do bólu powtarzam, że lepiej wziąć 2xHDD i spiąć w RAID0, aniżeli kupowac jedną wielką krowę. Koszt może troszkę większy ale wydajnosć godna tychy kilkudziesięciu złotych więcej. W obecnej architekturze komputerów to dyski twarde są wąskim gardłem, więc RAID0 odpowiednio (I ZAUWAŻALNIE) przyspieszy to wszystko. Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez malkovich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipek-arek Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 WD ja mam polecma!!!!http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19939 tylko ja mam wersje RE !!!ale wd jest mojim zdniem najlepsze!!!tylko moj jest ciepły bo mam starąobudowe i zero wentylacji!!!ale mam nadzieje ja kzmienie to sie zmienie!!!zreszta WD zawsze sa ciepe i sie nie psują!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 wiem ze w Raid0 jest wydajniej ale nie chce znow przerabiac utraty danych, chociaz ryzyko na 2 czy 1 dysku jest tak samo prawdopodobne 250 to juz nie krowa, co innego 500gb oczywiscie zalezy kto do czego potrzebuje WD sa dosyc glosne i sie grzeja, mam Seagete 200gb Sata i chodzi calkiem niezle ale jakos bardziej kieruje sie w strone Samsunga moze dlatego ze ostatni seria im naprawde wyszla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Ja się przychyle do Western Digital w Raid 0. A jak Cię stać to Raptor'y :) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 No wątpie zeby raptory yly ciche :| chcesz cisze i chłód? to bierz samsunga. Mam 200gb na sata2 i jestem mile zaskoczony. Ale z wydajnoscią do mojego maxtora 120gb sata wypada słabo, ale kazdy woli co innego, ja w miare upływających lat zaczynam cenić sobie ciszę ;-) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 myslalem ze Samsungi sa dobre pod wzgledem wydajnosci, a czy mozecie cos powiedziec o Hitachi? tez sa podobno wydajne ale jedne z drozszych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Hitachi to przeciętniaki ;) Kiedyś, tuż po upadku oddziału HDD IBM, były najlepsze (nie licząc Raptorów) - ale teraz to tylko Samsung :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 (edytowane) Samsung SpinPoint F1, ale 320GB. 140zł kosztują. :) Talerze 250GB wolniejsze. :> Ps: Boże, co ja odkopałam <załamka> Edytowane 7 Października 2008 przez Pussik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...