jackald Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) Procesor * Intel Pentium D 920 2.8 GHz BOX (LGA775, FSB 800, 2x 2MB Płyta główna * Asus P5WD2, 955X, DDR2-800, SATA2, RAID, GBLAN, ATX Pamięć RAM * PDP Patriot Dual 2x 512MB DDR2 667 MHz CL5-4-4-12 Obudowa * nie mam kncepcji jeszcze co do obudowy moze jakies rady jaka najlepiej wybrac? Dysk twardy IDE/SATA * Samsung Spin Point P120S SP2504C (250GB, 8MB, SATA/300 NCQ) Karta graficzna * Geforce Leadtek WinFast PX7800 GT TDH VIVO 256 MB GDDR3 / 256 bit Napęd Optyczny: BenQ DW1650 OEM co byscie mi doradzili, co zmienic. Jak sie wam podoba taki zestaw? Komp raczej bez OC * Komp bedzie służył do wszystkiego po trochu obróbki grafiki troche 3d, adobe, corel, napewno gry ;) Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez jackald Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 A do czego potrzebujesz kompa?? Ja bym brał 7900gt albo X1800xt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonardo Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Jezeli zestaw musi byc oparty na intelu to ok ale wez gf 7900 gt bardziej sie oplaca,albo jak bedziesz malo gral(wziales na intelu a do grania jest amd)to wez 7600 gt i 2 gb ramu.Pozatym musisz jeszcze pomyslec o zasilaczu jakims dobrym moze Tagan 480 W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 huntkey hk400-ap wystarczy a grafe polecam : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=96812289 sam ja wczoraj zamowilem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackald Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) Myślicie że warto zainwestować te pare groszy wiecej i kupic już 7900GT ? tu znalazłem takie cudeńko może być? 7900GT No właśnie czyli wszyscy odradzacie wbudowwane zasilacze w obudowę mam brać obudowę bez zasilacza. Tylko jaką żeby sie wszystko zmiesciło :)? Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez jackald Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonardo Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Jakas zwykla nie musi byc Big Tower a zasilacze dolaczane do obudow sa cienkie jak patyk.Powiem ci nie bierz 7900 gt bez 2 gb ramu albo kup teraz 1gb w jednej kosci a pozniej dokupisz druga ale 7900 gt i 1 gb ramu to naprawde cienko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackald Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 hehe oskubiecie mnie ;) tu karta tu ram. Hmm to zrobie tak ze moze rzeczywiscie zainwestuje w 7900 ale narazie pozostane przy 1GB DDR2 tylko nigdzie nie moge znalesc w jednej kosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) Jeśli chodzi o napęd Dvd-rw to nie polecam Benq DW1650, kazdy pisze ze swietny napęd, więc go kupilem i się rozczarowalem! Zdecydowanie za glosny! jak odpalilem film na dvd to nie szlo go oglądac tzn. sluchać bo tak głośno chodził napęd! paranoja, korekcja błędów tez nie zaskakuje. Z czystym sumieniem polece firme Pioneer i Plextor, mam te nagrywarki i są świetne jeśli chodzi o korekcje błędów, nagrywanie filmów na dvd i cziszę. Dysk samsunga będzie dobrym wyborem pod względem ciszy i temp. (jest naprewde niska) ale to wszystko kosztem wydajnosci, o wiele szybszymi dyskami są maxtorki ale tutaj juz nie ma ciszy i niskiej temp. Więc musisz wybrać czy zalezy ci na wydajnosci czy ciszy. Pozdro Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez andrzej_men Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Więc musisz wybrać czy zalezy ci na wydajnosci czy ciszy.Odpowiedź brzmi seagate ;) Ale jeśli chodzi o 250 to polece samsunga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackald Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Właśnie co do dysku nie ejstem jeszcze przekonany. Chyba skłonie sie w kierunku seagate. A co do nagrywarki powiedzcie co sadzicie o BenQ DW1650 OEM głośnoś mi nie przeszkadza tylko żebym wkońcu trafił na nagrywarke która sensownie nagrywa. Mam obecnie lite-on i jedna wielka porazka zupełna loteria raz działają raz nie działają ale przeważnie sie tną :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Jak byś poszukał to byś znalazł, benq robi imo jedne z lepszych nagrywarek dvd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...