Skocz do zawartości
jackald

Złożony Komputer (czy Dobry Wybór?)

Rekomendowane odpowiedzi

Procesor * Intel Pentium D 920 2.8 GHz BOX (LGA775, FSB 800, 2x 2MB

Płyta główna * Asus P5WD2, 955X, DDR2-800, SATA2, RAID, GBLAN, ATX

Pamięć RAM * PDP Patriot Dual 2x 512MB DDR2 667 MHz CL5-4-4-12

Obudowa * nie mam kncepcji jeszcze co do obudowy moze jakies rady jaka najlepiej wybrac?

Dysk twardy IDE/SATA * Samsung Spin Point P120S SP2504C (250GB, 8MB, SATA/300 NCQ)

Karta graficzna * Geforce Leadtek WinFast PX7800 GT TDH VIVO 256 MB GDDR3 / 256 bit

Napęd Optyczny: BenQ DW1650 OEM

co byscie mi doradzili, co zmienic. Jak sie wam podoba taki zestaw?

Komp raczej bez OC

* Komp bedzie służył do wszystkiego po trochu obróbki grafiki troche 3d, adobe, corel, napewno gry ;)

Edytowane przez jackald

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli zestaw musi byc oparty na intelu to ok ale wez gf 7900 gt bardziej sie oplaca,albo jak bedziesz malo gral(wziales na intelu a do grania jest amd)to wez 7600 gt i 2 gb ramu.Pozatym musisz jeszcze pomyslec o zasilaczu jakims dobrym moze Tagan 480 W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślicie że warto zainwestować te pare groszy wiecej i kupic już 7900GT ?

tu znalazłem takie cudeńko może być?

7900GT

No właśnie czyli wszyscy odradzacie wbudowwane zasilacze w obudowę mam brać obudowę bez zasilacza. Tylko jaką żeby sie wszystko zmiesciło :)?

Edytowane przez jackald

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o napęd Dvd-rw to nie polecam Benq DW1650, kazdy pisze ze swietny napęd, więc go kupilem i się rozczarowalem! Zdecydowanie za glosny! jak odpalilem film na dvd to nie szlo go oglądac tzn. sluchać bo tak głośno chodził napęd! paranoja, korekcja błędów tez nie zaskakuje. Z czystym sumieniem polece firme Pioneer i Plextor, mam te nagrywarki i są świetne jeśli chodzi o korekcje błędów, nagrywanie filmów na dvd i cziszę.

Dysk samsunga będzie dobrym wyborem pod względem ciszy i temp. (jest naprewde niska) ale to wszystko kosztem wydajnosci, o wiele szybszymi dyskami są maxtorki ale tutaj juz nie ma ciszy i niskiej temp. Więc musisz wybrać czy zalezy ci na wydajnosci czy ciszy. Pozdro

Edytowane przez andrzej_men

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Więc musisz wybrać czy zalezy ci na wydajnosci czy ciszy.

Odpowiedź brzmi seagate ;) Ale jeśli chodzi o 250 to polece samsunga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie co do dysku nie ejstem jeszcze przekonany. Chyba skłonie sie w kierunku seagate. A co do nagrywarki powiedzcie co sadzicie o BenQ DW1650 OEM głośnoś mi nie przeszkadza tylko żebym wkońcu trafił na nagrywarke która sensownie nagrywa. Mam obecnie lite-on i jedna wielka porazka zupełna loteria raz działają raz nie działają ale przeważnie sie tną :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi