erbs Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Witam. Od jakiegoś czasu zamieżam pomalować swoją budę na czarny mat. Mam tylko jeden problem, a mianowicie chcę zostawić "wystające" znaczki na obudowie /power, hdd, sleep, reset../. Ma ktoś może jakiś patent na to jak zrobić, żeby nie zamalować tych znaczków :?: Pragnę je zostawić gdyż uzyskam fajny efekt. Dodam, że będę malował spray'em. Poniżej zamieszczam zdjęcie tych "szczegółów" /jeden z nich zaznaczyłem gwiazdką/. A tak ma to mniej więcej wyglądać po pomalowaniu: Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Tutaj /jak zawsze/ zamieszczam linki jakby coś nie działało. http://members.lycos.co.uk/erbs/img/buda.jpg http://members.lycos.co.uk/erbs/img/buda%202.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 chyba musisz to czyms zakleic, ja tam nie mam innego pomyslu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Myślałem o nałożeniu czegoś tłustego /kremu lub wosku/ - Co o tym sądzicie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 nie musie być tłuste - ważne żeby potem zeszło - wosk / taśma klejąca wydają się być odpowiednie - wosk na wypukłe znaczki, taśma na diody (albo w ogóle diody na czas malowania wymontować) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Myślałem o nałożeniu czegoś tłustego /kremu lub wosku/ - Co o tym sądzicie :?:Ciekawy i dobry zarazem pomysł...sam go chyba wykorzystam... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Możesz jeszcze spróbować pomalować i delikatnie zeskrobas, ale nie ręcze za efekty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Możesz jeszcze spróbować pomalować i delikatnie zeskrobas, ale nie ręcze za efektyzeskrobac z napisami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 jesli sa to wystajace szczegoly to mozesz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> papier cierny i przejechac ze dwa razy i beda biale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Możesz jeszcze spróbować pomalować i delikatnie zeskrobas, ale nie ręcze za efekty Sredni pomysł :? diody wymontuj Znaczki siliconem, potem pomaluj, a potem zdejmij silicon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 18 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2003 Najlepiej(chyba) jest nakleić taśme papierową powycinaną w kształcie tych wzorków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Możesz jeszcze spróbować pomalować i delikatnie zeskrobas, ale nie ręcze za efektyzeskrobac z napisami Powinno bez problemu skalpelkiem sie zeskrobac 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeNeK Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Najlepiej(chyba) jest nakleić taśme papierową powycinaną w kształcie tych wzorków. tylko ciekawe czy uda Ci sie tak powycinac tą tasme. te wzorki nie sa zbyt duze ... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Ja bym przed malowaniem zeszlifowal te wzorki - po co one komu i tylko komplikują malowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emilopez Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Zamalować całość a potem zmyć zmywaczem do paznokci lub denaturatem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 jesli sa to wystajace szczegoly to mozesz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> papier cierny i przejechac ze dwa razy i beda biale :arrow: wedlug mnie najlepszy i najprostrzy sposob. nie trzeba bawic sie w obklejanie tasma itp. rzeczy. po prostu - papier scierny w reke i juz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 jesli sa to wystajace szczegoly to mozesz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> papier cierny i przejechac ze dwa razy i beda biale :arrow: wedlug mnie najlepszy i najprostrzy sposob. nie trzeba bawic sie w obklejanie tasma itp. rzeczy. po prostu - papier scierny w reke i juz ;) taaaa, a potem jak zetrze farbe okarze sie ze starl farbe ale razem z tymi wystajacymi elementami, Tasma i tylko tasma !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 [...] taaaa, a potem jak zetrze farbe okarze sie ze starl farbe ale razem z tymi wystajacymi elementami, Tasma i tylko tasma !!! :arrow: zalezy jak sie do tego zabierzesz. dla chcacego, nic trudnego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 A ja sądzicie da się taką obudowę pomalować w lakierni proszkowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 19 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2003 w mojej budce zakleiłem taśmą klejącą i po pomalowaniu zerwałem. Działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...