Skocz do zawartości
Gość

Mam nowego Durona

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Jest to 850. Wymienilem sie z kumplem za darmo :). Jak widac mam juz nowy podpis ;). Jak wc jutro zalorze to 1,2 wyciagne :).

PS:Lisek jak mogles!!!!?

Wiem, że teraz zbluźnię, jednak gdybym miał okazję wymienić mojego Athlon'a XP i płytke na KT333 na Northwood'a 1.6A + ASUS P4S533 to bym to zrobił :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta Soltek identyczna jak twoja i bios tez ten sam. Napiecie 1,825. Wszystko spoko chodzi. Serie to dam jutro bo teraz nie bede go rozbieral. Tobie ten Duron na wiecej nie idzie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta Soltek identyczna jak twoja i bios tez ten sam. Napiecie 1,825. Wszystko spoko chodzi. Serie to dam jutro bo teraz nie  bede go rozbieral. Tobie ten Duron na wiecej nie idzie??

Wstaje nawet na 1130 - ale stabilny jest tylko przy czestotliwosci 1030... mam poprostu za slabe chlodzenie...

W moim przypadku sprawa jest lekko skomplikowana - musze zawrzec kompromis pomiedzy O/C a cisza...

Jak bede maial jakos przyplyw gotowki - to chyba zainwestuje w WC...

Pisalem tez wczesniej - ze jakos nie podoba mi sie ten juz oficjalny bios K4...mam wyniki w przepustowosci pamieci minimalnie gorsze niz na K3.5...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez Tobie idzie tak samo. Ty masz 800 a PIT_er 850.

Tak - ale w moim przypadku ta czestotliwos jest nieuzyteczna - poniewaz system na "dzien dobry" wywala bledy - a zaczyna sie taka sytuacja od 1050MHz...

Gdybym zbil temperature do okolo 30*C mozliwe ze system bylby stabilny...przy 38*C niestety nie daje rady...

W przypadku PIT_er'a jest to stabila czestotliwosc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie dobrze LuckyLuck zauwarzyl najwarzniejasz jest stabilnosc. Nie jest warzne na ile sie uruchamia. Moj Duron 600 wstawal na 2,25V na 1100! Ten duron 850 na 1,85 wstaje na 1,3 ale pracuje stabilnie "tylko" na 1141.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może porównamy procki? Tylko ty bez przetaktowania. Oki? Jak cos to daj znac jaki program i wogole.

Ten post to do kaeresa, qrcze nie mogles sobie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> prostrzej ksywki :) ciagle mi sie myli karaes keres ueef.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może porównamy procki? Tylko ty bez przetaktowania. Oki? Jak cos to daj znac jaki program i wogole.

Ten post to do kaeresa, qrcze nie mogles sobie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> prostrzej ksywki :) ciagle mi sie myli karaes keres ueef.

A jak chcesz te procki porownac ?

I moze wytlumacze Ci moja xywe, bedzie latwiej do zapamietania :P

Mam na imie Krystian, w skrocie zapisuje KRS inaczej kaeres, jak PKS=pekaes :):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobilem test mojego bez przetaktowania. Celek 1200 (12x100), 256sdram. Wynik 4711- zamiescielem na stronie.

Zmierz jeszcze sisoftsandra 2002. Ja tez to zrobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to pytanie

dlaczego moj Duron

chodzi tylko na 7x133 (temp ok 45 napięcoe 1,750)lub 9,5x100(tu podobnie)

przy 7,5x133 nie wstaje - nawet przy zwiększeniu nap do 1,825

LuckyLuke przy jakim napięciu ten Duron?

chodzi niby stabilnie na 1,8V - ale dla pewnosci dalem mu 1,85V - jak narazie zadnych niespodzianek nie mam. Komputer chodzi im ponad 600h miesiecznie - czyli caly czas :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piter niezle!. Brawo! .Ale powiedz mi co z recenzjami prockow i kart ktore mialy sie pojawic na naszej www ;-))))))). PS dzis najprawdopodobniej bede mial juz Copper Shima XP to napisze jego recke , jak zwykle w expresowym tempie czyli 1dzien ;-)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piter niezle!. Brawo! .Ale powiedz mi co z recenzjami prockow i kart ktore mialy sie pojawic na naszej www ;-)))))))...

Wszystko w swoim czasie :). Procki już są gotowe i na 70% będą jutro :). Graficzne już dziś zrobiłem test GF i może się ukarzą razem?:). Zobaczymy a już w poniedziałek mam coolery do testowania. Nie wiem jak sobie dam rade :/.

PS: Kaeres dzieki za solucje do twojej xywki ;). Wyniki zamieszcze później.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o wc to się rozczarowałem :(. Zaobserwowałem na dwoch Duronach 600 i 850, że wc daje jedynie od 0 do 70MHz więcej. Czyli bez urzycia Paltiera jest to wogóle nie ołacalne jeśli chodzi nam tylko o podkręcanie bo te 70MHz to o kant ^@#$ rozbić ;). Dobrze wracajmy do osiągnięć mojego Durnia z 850 wycisnołem 1213,23MHz nawet dobrze. Na stronie overclockers.com zajołbym 4 albo trzecie miejsce. Co do wyników:

CCR2002rc1: 5009

Render : 4665

Integer : 4422

Float : 4637

Pamięć : 8440

MMX : 5009

Kaeres ja mam tylko Sandre2001SE, a 2002 nie mam z kad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>:(.

W 2001SE mam takie wyniki:

CPU Benchmark:

ALU 3354 MIPS

FPU 1636 MFLOPS

CPU Multi-Media Benchmark

IntegerMMX Enh 6537 it/s

Floating-Point 3DNow! Enh 8179

Memory Benchmark

IntALU/RAM Bandwidth 763 MB/s

Float FPU/RAM Bandwidth 985 MB/s

Taki komentarz do testów: Sandra to bardzo dziwny benchmark w CPU i MultiMedia moj Duron1213 jest szybszy od P4 1,6 oczywiście bez A! A to chyba nie mozliwe, i raczej się nie myle :). Procek pracował na takich ustawieniach 142x8,5(Soltek daje troche wyrzszą magistrale 142,73) w biosie ramy na max cl2 i bios na faster. Nie przeprowadziłem na ustawieniach 12x100 bo mam plombe i narazie nie chce zrywac.

Pozdrowionka jakieś pytania???

PS: Całość pracowała na temp 27C po wygrzaniu, ale to tylko tak dodałem ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o wc to się rozczarowałem :(. Zaobserwowałem na dwoch Duronach 600 i 850, że wc daje jedynie od 0 do 70MHz więcej. Czyli bez urzycia Paltiera jest to wogóle nie ołacalne jeśli chodzi nam tylko o podkręcanie bo te 70MHz to o kant ^@#$ rozbić ;). Dobrze wracajmy do osiągnięć mojego Durnia z 850 wycisnołem 1213,23MHz nawet dobrze. Na stronie overclockers.com zajołbym 4 albo trzecie miejsce. Co do wyników:

CCR2002rc1: 5009

Render : 4665

Integer : 4422

Float : 4637

Pamięć : 8440

MMX : 5009

Kaeres ja mam tylko Sandre2001SE, a 2002 nie mam z kad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>:(.

W 2001SE  mam takie wyniki:

CPU Benchmark:

ALU 3354 MIPS

FPU 1636 MFLOPS

CPU Multi-Media Benchmark

IntegerMMX Enh 6537 it/s

Floating-Point 3DNow! Enh 8179

Memory Benchmark

IntALU/RAM Bandwidth 763 MB/s

Float FPU/RAM Bandwidth 985 MB/s

Taki komentarz do testów: Sandra to bardzo dziwny benchmark w CPU i MultiMedia moj Duron1213 jest szybszy od P4 1,6 oczywiście bez A! A to chyba nie mozliwe, i raczej się nie myle :). Procek pracował na takich ustawieniach 142x8,5(Soltek daje troche wyrzszą magistrale 142,73) w biosie ramy na max cl2 i bios na faster. Nie przeprowadziłem na ustawieniach 12x100 bo mam plombe i narazie nie chce zrywac. 

Pozdrowionka jakieś pytania???

PS: Całość pracowała na temp 27C po wygrzaniu, ale to tylko tak dodałem ;).

Zrob wyniki w sisoftsandra 2002 bo w 2001 sa wieksze wyniki.

Na sisoft 2002 mam podobne wyniki do Ciebie :P

CPU:

Dhrystone - 3361

Whetestone - 1637

MULTI:

Integer - 6644

Floating - 8248

PAMIEC:

obie kolo 760

Wiec widac, ze bardzo podobne.

Zrob wyniki jeszcze w sisoft 2002- nie powinny sie roznic specjalnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CPU:

Dhrystone - 3160

Whetestone - 1570

MULTI:

Integer - 6213

Floating - 7921

PAMIEC:

2050

1980

Pamięci to cie miazdza co?:) Config taki jak nizej. Musialem zdjac wc :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamięci to cie miazdza co?

E, to wiedzialem od dawna , ze ddr sa jednak nie do pod<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia :P

Ale jednak wyniki spadly w porownaniu z sisoft 2001.

Hmm, a jak ja podkrecam to mam.

CPU:

Dhrystone - 4185

Whetestone - 2040

MULTI:

Integer - 8274

Floating - 10272

PAMIECI:

Obie kolo 960.

:):):):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musialem zdjac bo zaczelo cieknac [zlosc] :evil: Nic sie nie stalo ale musze jeszcze popracowac :twisted: Ty po podkreceniu to masz niezly sprzecik tylko zeby jeszcze te pamieci byly szybsze. To daj jakies rozdzialki moga byc od 640x480 do 1024x768. Tylko podaj jak poustawiales w opcjach zbuffer i w ilu bitach. Pytanie mam ten GF2MX jest jakis lewy... bo taktowanie pokazuje 174 na 334!!! Jak to morzliwe? Dzieje sie tak samo u mojego kumpla. Co jest ztym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musialem zdjac bo zaczelo cieknac [zlosc] :evil: Nic sie nie stalo ale musze jeszcze popracowac  :twisted:  Ty po podkreceniu to masz niezly sprzecik tylko zeby jeszcze te pamieci byly szybsze. To daj jakies rozdzialki moga byc od 640x480 do 1024x768. Tylko podaj jak poustawiales w opcjach zbuffer i w ilu bitach. Pytanie mam ten GF2MX jest jakis lewy... bo taktowanie pokazuje 174 na 334!!! Jak to morzliwe? Dzieje sie tak samo u mojego kumpla. Co jest ztym?

No pamieci to wiadomo (sdram sux). Wal testy w 3dmarku 2001 default a potem w 640x480x16 i zbufer tez 16 (ogolnie mowiac wszystko na low- test proca), w 3dmark2000 zrob to samo- default a potem wszystko na low.

A co do tego mx to pewnie jest mx400 i ma ddr. Moge se skoczyc z moim gf2mx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w temacie. Jest to 850. Wymienilem sie z kumplem za darmo :). Jak widac mam juz nowy podpis ;). Jak wc jutro zalorze to 1,2 wyciagne :).

PS:Lisek jak mogles!!!!?

Wiem, że teraz zbluźnię, jednak gdybym miał okazję wymienić mojego Athlon'a XP i płytke na KT333 na Northwood'a 1.6A + ASUS P4S533 to bym to zrobił :)

Pozdrawiam

A ja myslałem ze masz tego T.. no po polsku "konia czystej krwi" 0.13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...