Skocz do zawartości
saLv

Resety - Padający Dysk ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kłopot. Od niedawna mam do czynienia z przypadkowymi resetami. Nie są one napewno spowodowane zbyt wysokimi temp. czy zbyt słabym zasilaczem - trzyma napięcia. I nie ma znaczenia czy procesor jest obciążony czy np. mam odpaloną tylko przeglądarkę czy foobara. Pocek jest przetaktowany jak w podpisie, ale to raczej tez nie to, bo prime dziala ladnych pare godzin i wszystko było ok. Za to przy resecie wyłącza się HDD. Czy może to być oznaką padającego dysku ? Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a masz wylaczony automatyczny restart po wystapieniu bledu ? jesli nie to wylacz i moze jakis blad ujrzysz, ktory cos wiecej wyjasni. A jesli mialby to byc dysk to wydaje mi sie, ze jest to mozliwe jesli elektronika wnim szwankuje, bo bledy fizyczne takiego efektu raczej by nie daly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, chodzi o dysk z podpisu. Przeskanowałem go tym programem od WD i wszystko jest ok. Jutro będę miał od kumpla pożyczony dysk i zobaczę, czy dalej będą podobe problemy. Z tym, że nie zwróciłem wcześniej uwagi, a mostek półnnocny dość mocno się grzeje ( może tu leży przyczyna resetów ? ). Jutro zmienię najpierw radiator na niebieskiego zalmana i przetestuję, a dopiero później sprawdzę z innym dyskiem.

PS. Co do zasilacza to mam Modecoma 350 GTF.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kondensatory wporzadku ?Bo zazwyczaj one sa powodem resetowania się w idlu

Jak masz WD to na 99% on jest juz rypnięty moj robił tak samo wyłączał sie przy restartach i czasem przy właczaniu kompa zmienialem mobo grafe procka zasilacz i ciagle to samo no i zmienilem HDD i juz jest ok :) .A i przyczyną tego stanu rzeczy napewno lub raczej, nie sa bad-y na dysku moj mial ich zero poprostu WD sa jakies dziwne ja swojego mialem 1,5roku i teraz mam go nadal ale tylko jak dysk w kieszeni na USB a w kompie mam maxtora i jest narazie OK . pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi