saLv Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Mam kłopot. Od niedawna mam do czynienia z przypadkowymi resetami. Nie są one napewno spowodowane zbyt wysokimi temp. czy zbyt słabym zasilaczem - trzyma napięcia. I nie ma znaczenia czy procesor jest obciążony czy np. mam odpaloną tylko przeglądarkę czy foobara. Pocek jest przetaktowany jak w podpisie, ale to raczej tez nie to, bo prime dziala ladnych pare godzin i wszystko było ok. Za to przy resecie wyłącza się HDD. Czy może to być oznaką padającego dysku ? Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walruss Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 a masz wylaczony automatyczny restart po wystapieniu bledu ? jesli nie to wylacz i moze jakis blad ujrzysz, ktory cos wiecej wyjasni. A jesli mialby to byc dysk to wydaje mi sie, ze jest to mozliwe jesli elektronika wnim szwankuje, bo bledy fizyczne takiego efektu raczej by nie daly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 To idz do kumpla i sprawdz dysk, mozesz tez zapuscic HDDregenerator..... Jaki zasilacz masz w tym konfigu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahu72 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Witam , wydaje się że jest to wina dysku (bad sectors) w poniższym linku masz narzędzia do dysków WD (WesternDigital) chyba o tym dysku piszesz co masz w podpisie? http://support.wdc.com/download/index.asp pozdrowienia B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saLv Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Tak, chodzi o dysk z podpisu. Przeskanowałem go tym programem od WD i wszystko jest ok. Jutro będę miał od kumpla pożyczony dysk i zobaczę, czy dalej będą podobe problemy. Z tym, że nie zwróciłem wcześniej uwagi, a mostek półnnocny dość mocno się grzeje ( może tu leży przyczyna resetów ? ). Jutro zmienię najpierw radiator na niebieskiego zalmana i przetestuję, a dopiero później sprawdzę z innym dyskiem. PS. Co do zasilacza to mam Modecoma 350 GTF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Kondensatory wporzadku ?Bo zazwyczaj one sa powodem resetowania się w idlu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Kondensatory wporzadku ?Bo zazwyczaj one sa powodem resetowania się w idluJak masz WD to na 99% on jest juz rypnięty moj robił tak samo wyłączał sie przy restartach i czasem przy właczaniu kompa zmienialem mobo grafe procka zasilacz i ciagle to samo no i zmienilem HDD i juz jest ok :) .A i przyczyną tego stanu rzeczy napewno lub raczej, nie sa bad-y na dysku moj mial ich zero poprostu WD sa jakies dziwne ja swojego mialem 1,5roku i teraz mam go nadal ale tylko jak dysk w kieszeni na USB a w kompie mam maxtora i jest narazie OK . pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saLv Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Kondensatory wporzadku ?Bo zazwyczaj one sa powodem resetowania się w idluKondziorki OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...