dimex Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam, chciałbym połączyć laptopa w którym mam już sieciówkę wifi z pctem. Tylko czytam to forum i jednoznacznie nikt nie potrafi powiedzieć. A dokładnie chodzi mi o to żeby w całym domu jednorodzinnym był zasięg, czyli prosze o kilka wypowiedzi na tematjaką antenę kupić, bo czytałem że może być różnie. Antene ma być na pietrze bo tam jest PCet i chciałbym zasięg w całym domu. Dodanm że nie interesuje mnie router bo PC chodzi i tak 24 na dobę a ja z tym laptopem przebywam w domu nie za często. No i nie nawet jeśli nie mam na niego funduszy. Czyli podsumowując: - na co zwracać uwagę przy upnie kary wifi ( jak najtaniej) - jaka antena do domku jednorodzinnego bardziej chodzi mi o antenę niż o kartę więc jak możecie to pomóżcie w sprawie anteny, jak bęzie dobra to karta nawet słaba też powienna być ok Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez dimex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moro85 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Ja mam neostrade i też chciałem podzielić sygnał bezprzewodowo tak aby mieć neta na laptopie. Nie znam się na routerach i nie wiem na co zwracać uwagę przy ich kupnie. Słyszałem że niektóre mają dość skomplikowaną konfigurację a w dodatku nie mają instrukcji po PL. Jako że to forum jest najbardziej popularne to postanowiłem luknąć, ale widzę że sporo osób ma jakieś problemy z tymi routerami… Mógłbym was prosić o doradzenie jakiegoś taniego routera z niezbędnymi funkcjami w przystępnej cenie i łatwego łatwego konfiguracji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 (edytowane) 1. bez jakiegos acces pointa mozna zapomniec raczej zasiegu w domu o kilku kondygnacjach. 2. aby pokryc zasiegiem 1 pietro o o powierzchni do 100 m2 to praktycznie wystarczy sieciowka nie koniecznie droga i wyszukana polecam planety tanie i wmiare dzialaja :) 3. zasada umie3szczania accespointa prosta -= najwyzszy poziom w domu i tak jak wyzej ap na standardowych antenkach pokryje spokojnie dwie kondygnacje o powierzchni do 100, przynajmniej umnie tak dziala :) sa tez ap z takiem czyms jak MIMO ( smieszna technologia pozwalajaca na odbijanie sie fal od scian i innych praeszkod ) poprawia to zasieg oraz podbija cene na rachunku :) Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez HiPhO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenfollet Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Mam zrobione Wi-fi w trzypiętrowym domu. Jeden desktop podpięty kablem do AP z routerem, jeden laptop i desktop bezprzewodowo. Wybrałem Linksysa, może nie najtaniej ale śmiga aż miło. Na wszystkich 3 pietrach jakość znakomita (tylko w piwnicy bardzo dobra:P). Wziąłem AP Linksys WRT54G i karte do desktopa WUSB54G. Instalacja jakieś 4 minuty, konfiguracja 0 minut... Polecam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...