Skocz do zawartości
deadfrog

Dwa Problemy Z Windowsem 2003

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatm. Zainstalowalem Windowsa Server 2003 Enterprise Edition, potem doinstalowalem service pack 1. Do tego normalne programy do domu. Windows został przerobiony na Workstation. Ale mam dwa problemy. Pierwszy to taki ze zaraz po starcie systemu pojawia sie taki komunikat >>>>KOMUNIKAT<<<< i nie wiem jak sie go pozbyc. Drugi to taki ze nie chce mi sie właczyc 3dmark 05 pomimo ze "inne gry" działaja. wyskakuje >>>>TAKI<<<< komunikat. Da sie go jakos właczyc?

A! Pierwszy bład pojawia sie od samego poczatku, nawet jak nic nie bylo instalowane czy modyfikowane.

Prosze o pomoc szczegolnie z pierwszym bledem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do pierwszego to wejdź w podgląd zdarzeń i zobacz co to za usługa powoduje kołopoty i wyłącz ją.

Nie znajdzie. To się zwykle robi po zmianie na Workstation, a w podgladzie nic nie ma.

http://technet2.microsoft.com/WindowsServe...c697da1033.mspx

Co do drugiego, to z DX9 z Sp1 jest taki problem że niektore programy zamiast wykrywac dx9 widzą dx6.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszedłem. Nie wiem czy dobrze dalej zrobilem bo zaznaczylem "system" i cos tam jest 2067908[/snapback]

Nie znajdzie. To się zwykle robi po zmianie na Workstation, a w podgladzie nic nie ma.

http://technet2.microsoft.com/WindowsServe...c697da1033.mspx

Co do drugiego, to z DX9 z Sp1 jest taki problem że niektore programy zamiast wykrywac dx9 widzą dx6.

Zakladam ze ta wartosc ma sie nazywac "NoPopUpsOnBoot" tak?

I w jakim systemie szesnastkowym czy dziesietnym?

EDIT2: OK. Pierwszy problem rozwiazany :)

A z tym directem da sie cos zrobic czy zastaje sie tylko pogodzic?

Edytowane przez deadfrog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciągnij sobie instalke DX9b i dx9c, rozpakuj i w instalce 9c zamien pliki DSETUP.dll i dsetup32.dll na te z wersji 9b. Po instalacji DX bedzie dzialał normalnie(mozna sprawdzic na 3dmarku2001se bo normalnie widzi DX6).

Jezeli nie pomoze to problemem moze byc tylko 3dmark lub sterownik od grafiki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszedłem. Nie wiem czy dobrze dalej zrobilem bo zaznaczylem "system" i cos tam jest >>>TAKIEGO<<< ale skad mam znalezc co to konkretnie?? Jestem poczatkujacy i nie wiem za bardzo...

a może byś podał co się kryje pod tym wpisem w dzienniku (ten błąd) nikt tu wróżką nie jest ?

parametr "NoPopUpsOnBoot", ma tylko dwa stany 1 lub 0 nie ma znaczenia w jakim systemie Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(......)

(......)

EDIT2: OK. Pierwszy problem rozwiazany :)

A z tym directem da sie cos zrobic czy zastaje sie tylko pogodzic?

Dzieki za pomoc ale problem juz rozwiazany :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi