Stefanrsko Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) Siemka. Niedawno kupilem paste arctic ceramique, wczesniej mialem jakis silikon z plastkiowej saszetki :/ zdjalem wiec cooler( aluminium + i wiatrak z gory i jeden z boku, procek to Athlon XP TB 2200+. Przy okazji zdejmowania coolera zalozylem nowa paste, rozprowadzilem dosc cienka warstwe zapialem procka i wlaczam kompa. Temp po podkreceniu na 2000Mhz ok 80 stopni. Zdjalem cooler posmarowalem tym razem gesciej pasta zalozylem, odkrecilem procka i mam teraz temp windzie ok 54 stopnie,a w torture test w prime 95 skacze do 65 stopni po jakiejsc minucie grzania!!Na poprzedniej pascie(tej z saszetki) mialem jakies 42-43 (idle). Nie wiem czemu temp nagle tak wzrosla, czy ta arctic ceramique trzeba jakos wygrzewac, czy moze po prostu ta pasta jest taka slaba w co bardzo watpie. Prosze was koledzy o rade. Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez Stefanrsko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 zobacz, czy przypadkiem nie ukruszyles rdzenia, i napewno cooler dobrze zalozony? sprawdz palcem, czy radiator jest goracy, moze to awaria czujnika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanrsko Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) Ok ide sprawdzac byle by to nie byl rdzen... a jak ktos ma jakies inne pomyslu dlaczego tak sie dzieje to piszcie prosze. BTW te zapinki na amd cholernie ciezko sie odpina... Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez Stefanrsko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_Qomi Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Jednak coś źle zrobiłeś. Paste rozprowadza się tak, że prawie prześwituje rdzeń. Jeśli używasz podkładki pod radiator sprawdź czy nie ona jest winna. Możliwe że radiator źle założyłeś - nie styka się dokładnie rdzeniem. Kolejna możliwość ukruszenie rdzenia przy zdejmowaniu/zakładaniu radiatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanrsko Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) kurcze nie sadzilem ze nalozenie pasty moze byc takie wazne, nalozylem cieniutka warstwe jak radziles i temp idle mam 41 stopni. Kurcze dawno taki zestressowany nie bylem, myslalem, ba bylem w 90% pewnych ze ukruszylem rdzen ale na szczesci wszytko ok. Dzieki wielkie za rade!! Niedlugo powstanie moje 1 WC zobaczymy jakie wtedy beda tempreturki, jeszcze arz wielkie dzieki! Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez Stefanrsko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...