SpiderMAN Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 http://www.nforcershq.com/forum/viewtopic.php?p=29368 Nic dodac nic ujac, jakbym mial kase to kupuje ASUSa A7N8X. Powaga poczytajcie sobie!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Pomyśl dobry człowieku o ludziech nie znających angielskiego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxDamage Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Bosz , ile oni maja siana aaaaaaaaaaaaa , w kazdym podpisie korsarze jeden 512 drugi 1gb nie no... koles 2400xp 1gb corsair i gf3 ti 500 to zaszalal , taka slaba grafa :D Naprawde oni maja za duzo siana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zastanawiałem się nad A7V8X, ale chyba teraz już wiem jaki jest "jedyny słuszny" wybór :) :D Niestety chyba na 2x DDR nie mam kaski, więc tylko jedna kosteczka będzie. DualDDR musi niestety poczekać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Oni nie tylko maja wiecej siana ale i podzespoly srednio 20-30% tansze (nasz kochany VAT).A7V8X niebierz ,wprawdzie plytka u mnie robi stabilne 195mhz fsb ale wydajnosc nie taka jakbym sie spodziewal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 SpiderMan co w tym nadzwyczajnego poprostu biosy do ASUSa ktory dla mnie jest cieniutki i nigdy bym go nie kupił!. Uznaje tylko Epoxy i niech tak zostanie! bo to naprawde niezawodne płyty i każda jest udana! (wiem co mówie miałem duzy kontakt z płytami). ASUS to już nie jeste ten ASUS który zrobił P2B :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 Vcore (1.1V - 1.85V z krokiem co 0.25V), AGP (1.5V, 1.6V, 1.7V) oraz pamięci RAM (2.6V, 2.7V, 2.8V) w tym ASUSie beczka smiechu hehehe nienawidze tej firmy! A7M266 magiczne zworki których nie było heeheh przez co w o/c była tak jak ECS , A7V266-E jedna z najgorszych płyt na KT266A, A7V333 niestabilne versje! produkt na KT400 zdecydowanie za słaby pod względem O/C! i Nforce też dla mnie daleko za 8RDA!! Ludzie dajcie spokój! Jakiś dzieciak na podwórku powiedział że do O/C to tylko Abit i Asus bo on ma Slot1 i SoftMenu jest super! TAK BYŁO ALE DAWNO TERAZ TO CO INNEGO! ,jeszcze ktoś ryknoł że ASUS to najstabilniejsze płyty lol! pokażcie mi stabilne FSB 200mhz na A7V333 :) ja wam pokaze na EPX 8K7A 200mhz to pikuś a jest na AMD 761 hehe drugi był chyba Kg7 z 155mhz :) (ale dziura!) a gdzie ASUS ?? w d.u.p.i.e! bo A7M266 nie miała możlwiości oc! , EPX 8KHA+ chipset teoretycznie gorszy dzielnik 1/4! a ja wyciskałem 200mhz! na KT333 w wydaniu ASUSa czyli niby o generacje wyzej tego sie nie da zrobić!!! podejzewam ze na KT400 by ASUS tez!. ASUS dla mnie to g.ó.w.n.o! do OC! a wszytsy sie podniecaja tym na Nforce2 ! przeciez w tej płycie tylko Nforce 2 daje dobre możliwości OC! bo moze ktos mi powie ze Vcore 1.85V to duzo?? albo Vdimm 2.8 to duzo??. Ludzie zapomnijcie ASUS to bajka... o oc! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zxc ,zgodze sie ale czesciowo ,fsb ma tym moim asusie dociagam 195mhz ultra stabilnie (testowane Prime95 i etc.) A7N8X wyciaga deczko ponad 200, i Epox 8RDA+ BEZ moda tesh, i zawshe plyty Epoxa byly dobre do OC z jednym malym ALE, przewaznie inne plyty przy trochu nizszych czestotliwosciach byly tak samo wydajne...Z jednym sie zgodze ,Vcore i Vdimm to jest podstawa (8RDA ma vdimm do 2.9 wiec tesh nie tak wysoko) dlatego zamieniam na Epoxa 8RDA ale gdyby Asus mial wiekshe vcore to wzialbym jednak Asusa.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 SpiderMan co w tym nadzwyczajnego poprostu biosy do ASUSa ktory dla mnie jest cieniutki i nigdy bym go nie kupił!. Uznaje tylko Epoxy i niech tak zostanie! bo to naprawde niezawodne płyty i każda jest udana! (wiem co mówie miałem duzy kontakt z płytami). ASUS to już nie jeste ten ASUS który zrobił P2B :) Ciekawe czy w Epoxie mozesz podniesc napiecie na chipset w Biosie( a to jak wiadomo pozwala na uzyskanie maxa z Nforce 2 ) . A i jeszcze jedno Epox jest swietna firma jak wiadomo do O/C , ale dla mnie jezeli chodzi o jakosc produkty i najnowsze technologie produkcji, najlepesze uklady z producentami podzespolow to Asus rzadzi ;)( najszybciej wydawane Biosy do nowych procow ) . A wracajac do Epoxa oni zawsze osiagaja lepsze wyniki w O/C ale jest to okupiane jedna znaczaca wada , wydajnosc jest podobna jak na nizej taktowanej plycie ktora wiekszego FSB nie wyciagnie . Mysle tez ze spokojnie pojawia sie Biosy ktore pozwola na wieksze ustawienia napiecia na Vcora i Vdimm . Pozatym nie zgodze sie z toba ze Epox nie ma wpadek , a i jeszcze jedno zobacz ze Epox jedynie jest tak dobry na platformie AMD z P4 jakos gorzej im idzie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 heheh kurde jakbym był moderatorem to by poleciał dissy :). Pierwsze słysze że Epox ma niższą wydajność na FSB 200mhz od np. ASUSa (który dopiero osiagnoł ją dzięki Nforce2 a nie konstrukcji :)). BTW. Epox 8KHA+ na FSB 200mhz wymiatał dostłowanie wszystko przy timmingach 2/2/2/5/2/1CMD dzięki PCI 1/4!. Epox 8K5A2+ najszybsza płyta na KT333 :) więc no comment! o wysokich FSB. Dla mnie zawsze Epox będzie najlepszym produktem do OC. BTw. xan lol z tym Biosem! nigdy ASUS tak nie zrobił i nie zrobi na 99%!. ASUS niestety nie stawia na overclocking dlatego mam go w d.u.p.i.e :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 heheh kurde jakbym był moderatorem to by poleciał dissy :). Pierwsze słysze że Epox ma niższą wydajność na FSB 200mhz od np. ASUSa (który dopiero osiagnoł ją dzięki Nforce2 a nie konstrukcji :)). BTW. Epox 8KHA+ na FSB 200mhz wymiatał dostłowanie wszystko przy timmingach 2/2/2/5/2/1CMD dzięki PCI 1/4!. Epox 8K5A2+ najszybsza płyta na KT333 :) więc no comment! o wysokich FSB. Dla mnie zawsze Epox będzie najlepszym produktem do OC. BTw. xan lol z tym Biosem! nigdy ASUS tak nie zrobił i nie zrobi na 99%!. ASUS niestety nie stawia na overclocking dlatego mam go w d.u.p.i.e :) Palko Bios wydal jakis koles ktory sie na tym zna , i zmienil w nim wszystko lacznie z Vdimm i Vcore . Czytaj zagraniczne serwisy lepiej a nie sie udzielasz( powiedzialem ze nie mam tej plyty bo bym byl w 100 % pewien ) . Pozatym Asus nikogo nie ma w [gluteus maximus] , tylko oni stawiaja na stabilnosc swoich plyt a nie na max O/C , ktore i tak jest bardzo duze( mozliwosc ustawienia FSB 250 Mhz chyba mowi samo za siebie ) . Jak ja nie lubie jak sie taki lafik odzywa ;) Masz tu cytaty . "allows you to change the voltage of the northbridge, allows you to change settings of HDD's and CD-Roms (ie, turning UDMA off) and stuff like that. It's all good " "you could try default is 1.6. It lets you take it up to 1.8 " I co na to powiesz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LevY Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Jednak EPOX i nic wiecej kazy wie ze to plyta jedyna do takotwania polecam z mila chcecia plyte EPOX 8RDA na NForce2.Sa pogloski ze plyty na nForce2 sa niestabilne i WIN startuje dluzej z jednym sie moza zgodzic startuje dluzje o jakies 5s a stabilnosc jest dosc stabilna ale niezapomnijmy ze to wina nie konstrukcji ale sterownikow ktore sa jeszcze niedopracowane wiec 8RDA starczy na dlugo a i za niedlugo wyjda nowe driver-y i wszystko bedzie cool 8). EPOX 8RDA, Athlon XP 2,0@2,6, 512DDR Samsung 333Mhz, SB Audigy, WC, WD Caviar 60GB,Maxtor 850MB :D , Winfast GeForce3 Ti 175@250Mhz 401@475Mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Jak ja nie lubie jak sie taki lafik odzywa no xan mocne słowa ja bym tristana lafikiem nie nazwał :wink: tris zna sie na oc jak mało kto na tym forum :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Jak ja nie lubie jak sie taki lafik odzywa no xan mocne słowa ja bym tristana lafikiem nie nazwał :wink: tris zna sie na oc jak mało kto na tym forum :D Hehe ;) , koles nawet Linka nie przeczytal , a ja nie lubie jak ktos tak tendencyjnie gada . Ja osobiscie do Epoxa nic nie mam tak samo jak do Asusa . A ba O/C tristan sie zna zgoda , tylko zawsze ma problemy z dokladnym czytaniem . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 heheh kurde jakbym był moderatorem to by poleciał dissy :). Pierwsze słysze że Epox ma niższą wydajność na FSB 200mhz od np. ASUSa (który dopiero osiagnoł ją dzięki Nforce2 a nie konstrukcji :)). BTW. Epox 8KHA+ na FSB 200mhz wymiatał dostłowanie wszystko przy timmingach 2/2/2/5/2/1CMD dzięki PCI 1/4!. Epox 8K5A2+ najszybsza płyta na KT333 :) więc no comment! o wysokich FSB. Dla mnie zawsze Epox będzie najlepszym produktem do OC. BTw. xan lol z tym Biosem! nigdy ASUS tak nie zrobił i nie zrobi na 99%!. ASUS niestety nie stawia na overclocking dlatego mam go w d.u.p.i.e :) 8KHA+ wymiata nadal, ja rowniez ustawialem fsb na 200MHz (200.81) na Duronie Morganie 1GHz, pamieci asynchronicznie, wszystko ladnie chodzilo ;), teraz sprzedaje i czekam na 8RGA+, chyba, ze nie wytrzymam i wezme 8RDA+ ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Eddy, a po uja ci wbudowany Gf mx z dzielona pamiecia?? dla wiekshego grzania northbridgea ? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 "]Eddy, a po uja ci wbudowany Gf mx z dzielona pamiecia?? dla wiekshego grzania northbridgea ? :P nie mam grafiki, na nowa mnie nie jest stac i dlatego wole miec chociaz wbudowana grafe, ktora zawsze bede mogl wylaczyc, jak juz sobie zakupie cos lepszego (w wakacje planuje), a teraz co mam zrobic? mam S3Trio3D/2x na AGP2x, ktora na 75% nie bedzie dzialac, a jakas inna moglbym miec, ale to by bylo chyba jeszcze gorsze od tego co mam :D, a NB, to sobie schlodze jakos lepiej, a nie bede mial przeciez super wydajnych pamieci, co by FSB ustawiac na 250MHz ;-)), przewiduje max 180-190 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Jak ja nie lubie jak sie taki lafik odzywa no xan mocne słowa ja bym tristana lafikiem nie nazwał :wink: tris zna sie na oc jak mało kto na tym forum :D Hehe ;) , koles nawet Linka nie przeczytal , a ja nie lubie jak ktos tak tendencyjnie gada . Ja osobiscie do Epoxa nic nie mam tak samo jak do Asusa . A ba O/C tristan sie zna zgoda , tylko zawsze ma problemy z dokladnym czytaniem . jakie problemy? topic był/jest głównie o biosach to go olałem przecież nie mam ASUSa dalej tam koleś sie chwalił jak mocno podkręcił B0 1800+ ale to kazdy robi nawet nie mając Nforce2 :). Wiesz kłutnia wyszła w ten sposób że ja patrze głównie na możliwości O/C płyty i to mnie tylko interesuje. Co do stabilności to tą niby wyższość ASUSa ogólnie można sobie włożyć między bajki każda renomowana płyta nie mówie o jakiś ECS czy noname jest stabilna jak skała! chyba że z.j.ebie się ją tak jak ASUS zrobił z niektórymi A7V333 ale naszczęście pozniej poprawił :). Co do stabilności płyty to rzeczami które wpływają na niestabilność jest przdewszytstkim potencjał ustawienia timmingów pamięci np. płyty Gigabyte niezbyt dobrze zachowują się z 2/2/5/2/1CMD Interloper może sie wypowie bo od niego to wiem... , nastepną rzeczą jest chipset nie wiem czy wierzyć Vegicie bo jak on pisze ze Abit NF7-S jest dobrze wykonany tylko że np. nie ma dziur wokół podstawki Soc.A i wokół chipsety i nie widzi jak jest ustawiona podstawka pod CPU po Abitowsku przez co w obudowach midi aby zainstlować lub wyjąć cooler musimy wyjomować zasilacz to nie wiem czy mu wierzyć czy nie :). Ale w kazdym razie napisał ze po przejsciu z KT400 na Nforce2 nie zboatrzyl jeszcze BlueScreena tak więc tą opcje zostawiam no comment. BTW. Kupiłbym se 8RDA+ :) i tylko i wylącznie ją :) ale po spaleniu 3ciego CPU to juz kaska mi zmarniał a jeszcze czeba sie w B0 zapoatrzyć :) .PS. fanie uczucie że ktoś mówi że sie znam na O/c :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Ale w kazdym razie napisał ze po przejsciu z KT400 na Nforce2 nie zboatrzyl jeszcze BlueScreena tak więc tą opcje zostawiam no comment.Moglbys to rozwinac ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 1800+ B0 ? :roll: ? :wink: gdzie ? :D ,a co do najszybszej plyty na KT333 to smiem sie niezgodzic, OPPAINTER i chociazby MRICEE twierdza co innego :wink: ,zreshta nie tylko oni ze najszybsza i najlepsza do OC jest KX7 Abita, a NF7 z kolei jush im tak nie pasuje, ogolnie jest stwierdzenie ze rewizja 2.0 bedzie przeznaczona dla overclockerow i beda jush na niej odpowiednie dziurki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 "]1800+ B0 ? :roll: ? :wink: gdzie ? :D ,a co do najszybszej plyty na KT333 to smiem sie niezgodzic, OPPAINTER i chociazby MRICEE twierdza co innego :wink: ,zreshta nie tylko oni ze najszybsza i najlepsza do OC jest KX7 Abita, a NF7 z kolei jush im tak nie pasuje, ogolnie jest stwierdzenie ze rewizja 2.0 bedzie przeznaczona dla overclockerow i beda jush na niej odpowiednie dziurki...tak więc może twiedzili! bo MrIce znam z również wysokich FSB i nie tylko więc dla niego PCI 33mhz napewno będzie lepsze niż KX7 333 dzielnik 1/5! również AGP. Abit Kx7 333 jest świetny ale dopiero po dwóch Vmodach (Vdimm i Vcore). BTW masz chyba stare dane choć może im coś odbiło :) bo oni jeszcze nie wycisneli ja w kazdym razie nie widzialem FSB 240mhz z KX7 333 a z 8RDA juz widziałem. Widze Rav666 ze skonczyly sie argumenty :) i piszesz o abitach :). No Abit jak zrobi dobre chłodzenie NB i zrobi dziurki w NF7 + wyzsze Vcore i inne niezmieskie rzeczy może być HIT! w końcu płyta robiona pod O/C zawsze jest najlepsza patrz Iwill XP333R :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Ale w kazdym razie napisał ze po przejsciu z KT400 na Nforce2 nie zboatrzyl jeszcze BlueScreena tak więc tą opcje zostawiam no comment.Moglbys to rozwinac ?Ty pewnie chcesz jak zwykle wyzszosc NVidi pokazac ze na VIA jest mniej stabilnie :). Nie prawda Vegita to chyba najwiekszy Feak'arz w Polsce :) nie raz sobie bajki swoje dowymyslał tak jak było z tym ze po modzie 9500@9700 zaczna sie psuc wsyztskie itp... hehe poprostu koles mnie rozwala. Kaeres pracuje na VIA KT333CF wczesniej KT333 i KT266A i musze ci powiedzieć że nigdy nie miałem jakiś BlueScreenów niewiadomo z kąd zawsze z przekrecenia lub przegrzania. tyle :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zxc, odwiedzalem ostatnio extremesystems dosc czesto i jak najbardziej sie bawia abitami, takze na wysokich FSB, 8RDA tesh sie ICee bawil ostatnio ale dwie poszly z dymem ;].A tak po modach ale jednak Abit KX7 ,wkazdym miejscu zaznaczali ze abit gora, zreshta oni sa czyms w rodzaju betatesterow Abita od jakiegos czasu... A wiesh ze istnieja sposoby obejscia dzielnika ? ;], sam sie w to bawilem na Asusie. Porownujesz 8RDA na nForce do KX7 na KT333?co do wysokiego fsb to bedzie cieshko ze wzgledu na dzielnik wlasnie.Wedlug mnie takie porownanie jest trochu bezsensu.Co do Iwill-a z kolei sie wogole niezgodze, owszem plyta jako jedyna posiada 1/6 i osiagala wysokie FSB ale boze kosztem jakiej wydajnosci....(tosh to na ALI jakims).Wedlug mnie ta plyta byla tylko pokazowka "Patrzcie jakie mam wysokie FSB.." ale wydajnosc dno. --Zreshta spojrz na ten thread i podpis MrIcee... http://www.xtremesystems.org/forums/showth...25&pagenumber=1 --Chyba jednak lubi Abita :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider__WAWA Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 "]Oni nie tylko maja wiecej siana ale i podzespoly srednio 20-30% tansze (nasz kochany VAT).A7V8X niebierz ,wprawdzie plytka u mnie robi stabilne 195mhz fsb ale wydajnosc nie taka jakbym sie spodziewal. Dlaczego mówisz że wydajność jest słaba ?? Ja jestem zadowolony... z Asusa A7V8x (ponad 15k 3DMark) wszystko stabilnie i pieknie...Wykręciłem na nim XP 2400 na 2,5GHz (stabilnie) a na 2592 MHz (max). Jednak zmieniam na dniach na nForce tylko dlatego że nie mam dalszej możliwości OC ponieważ fsb więcej mi nie podskoczy na tym asusie gdyż blokuje mi HDD (maxtorka ATA133 zwaliłem - zbyt wyskim fsb z brakiem rozdziału) i tu rodzi się dylemat ... kupić kolejnego Asusa ??? czy Epoxa ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Heh, wydajnosc pamieci byla dla mnie niska, teraz na nforce jest duzo lepiej ;]],odrazu mi wynik skoczyl na 11.2k w 3dmarku (na procu 2.035ghz i radku 8500) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider__WAWA Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 "]Heh, wydajnosc pamieci byla dla mnie niska, teraz na nforce jest duzo lepiej ;]],odrazu mi wynik skoczyl na 11.2k w 3dmarku (na procu 2.035ghz i radku 8500) Co do tego to masz absolutną racje - dual DDR robi swoje też na to liczę !! ale dlaczego mówisz że zawiodłeś się z wydajnością ?? Sprawdzałeś swoją konfigurację z inna płytą i było lepiej ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Porownujac to wynikow na necie oraz do solteka DRV4 na tych samych ustawieniach ,to tak asus nie byl jakos w czolowce :/.Niepowiem byla bardzo stabilna, odbrze trzymala napiecia,niezle sie krecila ale wydajnosc troszku do tylu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 "]Zxc, odwiedzalem ostatnio extremesystems dosc czesto i jak najbardziej sie bawia abitami, takze na wysokich FSB, 8RDA tesh sie ICee bawil ostatnio ale dwie poszly z dymem ;].A tak po modach ale jednak Abit KX7 ,wkazdym miejscu zaznaczali ze abit gora, zreshta oni sa czyms w rodzaju betatesterow Abita od jakiegos czasu... A wiesh ze istnieja sposoby obejscia dzielnika ? ;], sam sie w to bawilem na Asusie. Porownujesz 8RDA na nForce do KX7 na KT333?co do wysokiego fsb to bedzie cieshko ze wzgledu na dzielnik wlasnie.Wedlug mnie takie porownanie jest trochu bezsensu.Co do Iwill-a z kolei sie wogole niezgodze, owszem plyta jako jedyna posiada 1/6 i osiagala wysokie FSB ale boze kosztem jakiej wydajnosci....(tosh to na ALI jakims).Wedlug mnie ta plyta byla tylko pokazowka "Patrzcie jakie mam wysokie FSB.." ale wydajnosc dno. --Zreshta spojrz na ten thread i podpis MrIcee... http://www.xtremesystems.org/forums/showth...25&pagenumber=1 --Chyba jednak lubi Abita :P wiesz jak ktoś jest betatesterem Abita to zawsze będzie go wychwalał :) za to tez sie dostaje pieniazki :). Wiem ze KX7 333 to bardzo dobra płyta ale tak jak pisałem po kilku modach!.KT333 to dobry chipset ale i tak gorszy wydajnościowo i w możliwościach O/C od Nforce2! ehhe zauważ że narazie wszytsko co jest na Nforcei to rev1.0!! zawsze z płytami z rej revisji były problemy! (GA 7VRXP ,Abit KT7A , Epox 8K3A , ASUS A7V333) nastepne revizje zostają już udoskonalone i to właśnie one są lepsze do OC! a wiesz zę KX7 333 już chyba nie jest produkowany więc prawdopodobnie MrIce ma chyba najnowszą revizje jak jest beta testerem :) . Sposoby obejścia dzielnika?? słyszałem ale tytlko o płytach na BXie napisz coś więcej bo chetnie bym coś takiego sobie zrobił! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Heh ,co do obejscia dzielnika to ja to robilem w taki sposob ze bootowalem przy czestotliwosci FSB=149 (ostatni fsb z dzielnikiem 1/4 w biosie) poczym automatycznie cpufsb mi podnosil fsb przy starcie windy, a dzielnika zmienic nie potrafi, tak samo sie bawilem setFSB.Co do nforce i Kt333 dlatego wlasnie mowilem ze absurdalne jest porownywanie tych chipsetow, dwie rozne bajki.Co do tego ze nforce2 jest wydajnieszjy od via to jest chyba oczywiste. Kasy z tego nie maja zadnej, dlatego napisalem "tak jakby" ,na forum sie czasem udzielaja goscie z ABIT-a, maja latwiejszy dostep do nowinek bo wkoncu im reklame robia jak bija rekordy na ich plytach,maja tesh informacje ze NF7 aktualnie jest przeznaczony glownie na rynek OEM (stad brak dziurek i etc) i ma wyjsc revizja 2.0 z pelnym wypasem.Co do nforce i revizji 1.0 to niemozliwe bo wczoraj sobie sprawilem 8RDA revision 1.1 :P. BTW, AMD na drugim miejscu na ORBie ;], OPPAINTER NA 8RDA+, wyzej jest tylko P4 4.15ghz (OPP na 2.9 niecale) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...