Skocz do zawartości
t00l

333 Cl2,5 ? 400 Cl3

Rekomendowane odpowiedzi

jak widac w podpisie mam 4 kości 512 ddr Kingston PC3200 [400] [CL3] chodzą na płycie GAK8N ultra SLI z prockiem winchesterem 1800mhz [aktualnie nie podkrecony], problem z ktorym sie zgłaszam do was to, to że bios automatycznie mi przestawia ddr na 333mhz i cl2,5 dość mocno zmniejszając ich wydajność, od dłuższego czasu zastanawiam się dlaczego tak jest, szczególnie że wcześniej tak się nie działo [tak mi się wydaje przynajmniej]. Reasumując bios jest nowiutki nic nie jest podkrecane temperatury ok, napiecia tez ... z jakiego powodu cos takiego sie dzieje i jakie na to lekarstwo ???? moge ewentualnie zrobic fotki z biosu zeby zoobrazowac jak to wyglada, no ale poza tym co napisalem to nic innego tot am chyba nie widac. dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm. podbiłem w biosie napięcie o 0,1v i zostawilem CL na 2,5 ale zegar podniosłem do 200 wrzuciłem goldmem'a żeby sprawdzic - 3 błędy :-| , co i tak jest nieźle chyba?? ale nadal mnie trapi to dlaczego te kości mi się przestawiają????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może włączona opcja "Top Performance" ? GIgabyte ma takie coś, wtedy sam sobie podkręca... Moze według płyty 333mhz na cl 2.5 jest wydajniejsze niż 400mhz na cl 3 :| :mur: Spróbuj poszukać takie jopcji w biosie i ją wyłącz. NO chyba że nie masz to może zmień dzielnik pamięci na 1:1 ...

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi