t00l Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 jak widac w podpisie mam 4 kości 512 ddr Kingston PC3200 [400] [CL3] chodzą na płycie GAK8N ultra SLI z prockiem winchesterem 1800mhz [aktualnie nie podkrecony], problem z ktorym sie zgłaszam do was to, to że bios automatycznie mi przestawia ddr na 333mhz i cl2,5 dość mocno zmniejszając ich wydajność, od dłuższego czasu zastanawiam się dlaczego tak jest, szczególnie że wcześniej tak się nie działo [tak mi się wydaje przynajmniej]. Reasumując bios jest nowiutki nic nie jest podkrecane temperatury ok, napiecia tez ... z jakiego powodu cos takiego sie dzieje i jakie na to lekarstwo ???? moge ewentualnie zrobic fotki z biosu zeby zoobrazowac jak to wyglada, no ale poza tym co napisalem to nic innego tot am chyba nie widac. dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t00l Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 hmm. podbiłem w biosie napięcie o 0,1v i zostawilem CL na 2,5 ale zegar podniosłem do 200 wrzuciłem goldmem'a żeby sprawdzic - 3 błędy :-| , co i tak jest nieźle chyba?? ale nadal mnie trapi to dlaczego te kości mi się przestawiają???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Może włączona opcja "Top Performance" ? GIgabyte ma takie coś, wtedy sam sobie podkręca... Moze według płyty 333mhz na cl 2.5 jest wydajniejsze niż 400mhz na cl 3 :| :mur: Spróbuj poszukać takie jopcji w biosie i ją wyłącz. NO chyba że nie masz to może zmień dzielnik pamięci na 1:1 ... Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t00l Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 jeszcze nie probowalem dzielnika pamieci ale nadal [gluteus maximus] przy każdej próbie... przy cl2,5 i 200 mhz okazało się że też nie jest stabilnie i arty są... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...