Skocz do zawartości
humax5400

Modernizacja Zestawu... Zobaczcie !?

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualnie posiadam taki sprzęt:

Athlon 3000+ s. 754

Epox 8KDA3J

1 GB Ram

GeForce 5500 Galaxy ;)

420W NeoTec

itp.

Mam pytanie, bo chcem zmienić karte graficzną. Zauważyłem że te karty na AGP są cholernie drogie. Co myślicie o tym gdybym wymienił sobie płyte główną na s. 754 z PCI-E i kupił jakąś dobrą karte graficzną ? Bo przesiadka na s. 939 mi sie nie widzi, bo za drogo. Jeżeli to dobry wybór to którą polecacie.

Kiedy można się spodzieważ procesorów TURION ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualnie posiadam taki sprzęt:

Athlon 3000+ s. 754

Epox 8KDA3J

1 GB Ram

GeForce 5500 Galaxy ;)

420W NeoTec

itp.

Mam pytanie, bo chcem zmienić karte graficzną. Zauważyłem że te karty na AGP są cholernie drogie. Co myślicie o tym gdybym wymienił sobie płyte główną na s. 754 z PCI-E i kupił jakąś dobrą karte graficzną ? Bo przesiadka na s. 939 mi sie nie widzi, bo za drogo. Jeżeli to dobry wybór to którą polecacie.

Kiedy można się spodzieważ procesorów TURION ?

Ja bym na twoim miejscu posrzedawał proca, płyte gł. , grafe i wymienił na semprona 3000 s939, płyte asrocka s939 lub epoxa ultra i grafe 6600 ge galaxy(ładnie się kręci do gt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zależności od ilości $$$ albo zrób to co radzi remiky albo też zmień mobo na coś z PCI-E i kup sobie GF6600GE. W AGP się nie pchaj bo po pierwsze drogo, a po drugie rozwiązanie to jest całkowicie nieprzyszłościowe!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie zastanawiam się nad zakupem czegoś takiego :

Epox EP-8NPA SLi nVidia nForce4 SLI

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=25680

Za dużo strace jak sprzedam procka itp. Czy mój zasilacz bez problemu będzie działał na tej płycie głównej ?

Zamierzam jakoś w wakacje zakupić Turiona + GeForce 7900GT (a później może drugi egzemplarz). Nie chcem się przesiadać na platforme s. 939 bo nie mam kasy na nowego proca, a na s.754 moge przeciez Turiona kupic.

Co o tym myślicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi