Skocz do zawartości
shogo23

Zaskakujacy Komunikat Po Flash-u Nowego Bios-u

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Wyjasnij mi moze ktos bardziej przejzyscie :lol: ?? 3 dni temu wrzucilem w plyte ASUS K8N4-E nowy bios ze strony producenta, po update wszedlem do BIOS-a zeby ustawic ustawienia jak wczesniej, gdy tylko ukazal sie ekran z BIOS-em wyskoczyl mi komunikat o tresci: the system intruded, chassis opened or tempered before, please check the system. dziwnie to przetlumaczylem :? ale chce jeszcze was zapytac czy mial ktos podobny przypadek? oczywiscie przy nastepnych wejsciach do BIOS-a komunikat sie nie pojawil ale dla pewnosci sprawdze jeszcze raz :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

jeśli sobrze przetłumaczyłem to masz otwartą obudowę, i sprawdź sobie temperatury.

Nie martw sie tym prawdopodobnie po wgraniu nowego biosu opcie dotyczące opcji czujnika otwarcia były właczone i stąd ten alert, a po ustawieniu opcji w biosie wyłaczyłeś je i wiecej sie nie alert nie pojawił to samo dotyczy temperatur, być moze były ustawione na niższe wartości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus pewnie wyposazyl ta plyte w gadzet polegajacy na monitoringu obudowy, trzeba do plyty podlaczyc przelacznik/czujnik otwarcia obudowy, poniewaz 99% obudow ktore sa w handlu takiego bajeru nie ma poszukaj w instrukcji ktora zworka wylacza ta security innowacje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi