Skocz do zawartości
killah

Jak mocno pzykręcić blok....

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dzisiaj blok przykrecilem "na chama" tylko z lekkim wyczuciem. Najlepiej zobaczysz sam jak zaczniesz go przykrecac.

Swiete slowa :P

W zasadzie to trzeba tak w sam raz dokrecic, zebys zapinka nie oderwal przy okazji tych cycoow z gniazda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krec kluczem francuskim

Czy ty zawsze musisz udzielac tak "pomocnych" rad ? :?

Daj se siana czlowieku. :x

To przeciez typowe postojebstwo :evil:

moze nei pamietasz ze kiedys byl facet ktory przykrecal kluczem francuskim?na CS-sie

Jak sie swiezy kolega pyta o takie rzeczy, to nie podpowiadaj prosze podobnych OK :?:

Moze to i smieszne, ale ktos moze cie posluchac i sobie spzret zjebie. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krec kluczem francuskim

Czy ty zawsze musisz udzielac tak "pomocnych" rad ? :?

Daj se siana czlowieku. :x

To przeciez typowe postojebstwo :evil:

moze nei pamietasz ze kiedys byl facet ktory przykrecal kluczem francuskim?na CS-sie

Jak sie swiezy kolega pyta o takie rzeczy, to nie podpowiadaj prosze podobnych OK :?:

Moze to i smieszne, ale ktos moze cie posluchac i sobie spzret zjebie. :?

juz nie bede , ale tak ktos przykrecil WB :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam zapinke taka dziadowska wlasnej roboty i nie dokrecam...ale trzeba uwazac i nic nie na chama

przykrec wejdz do biosu patrz na temp i dokrecaj jak sie bedzie zmiejszac to dobrze ale do pewnego poziomu jak bedzie juz dalej tak samo to lekko odkrec i zostaw :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dokręcałem palcami zapinkę własnej konstrukcji.

Dołączona grafika

Jak już Paluchami nie mogłem to było dość

Teraz mam blok montowany do otworów w płycie, procedura podobna,

Najważniejsze to mie przesadzać ( to niech robią ogrodnicy :wink: )

Kręć z wyczuciem, tak by nie puściło soku :) :D :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja przykrecilem kluczem 8, i jak pozniej odkrecilem to na bloku byl "odcisk" jadra procesora (nawet numery sie odcisnely). Dodam ze mam CS firmy Tt :/ .

Ja przykrecalem paluchami (zapinka od Mate i CS od TT)) i tez odbily mi sie slicznie wszystkie oznaczenia proca 8)

Zaje....fajnie to wyglada :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przykrecalem paluchami (zapinka od Mate i CS od TT)) i tez odbily mi sie slicznie wszystkie oznaczenia proca  8) 

Zaje....fajnie to wyglada  :)

Heh to ciekawe jak bedzie u mnie bo ja przykrecilem na full (juz mi sie palce slizgaly na tym koleczku ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec moje pytanie brzmi jaki jest rozmiar rdzenia tudzierz jadra procesora bo cs'a chyba musze wykonac sam bo moj nowy bloczek jest ciut maly (przykrywa tylko rdzen i troszke wystaje) musze zrobic cs'a idealnie dopasowanego i potrzebuje wymiarow jadra i co najwazniejsze grubosci z duza dokladnoscia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja przykrecilem kluczem 8, i jak pozniej odkrecilem to na bloku byl "odcisk" jadra procesora (nawet numery sie odcisnely). Dodam ze mam CS firmy Tt :/ .

Ja przykrecalem paluchami (zapinka od Mate i CS od TT)) i tez odbily mi sie slicznie wszystkie oznaczenia proca 8)

masz numery seryjne :D bloku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz numery seryjne :D bloku
Mam dokładnie tak samo :D.

Zapinka Mate'a TT CS i blok przypiętnowany 8).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mam podobny problem. mianowice: musialem na chwile zdjac WC, jak zalozylem je ponownie ku mojemu zdumieniu tem na prcku podnosla sie o 2'C 8O . postanowilm dkrecic mocniej, hmmm tem. nie ulegal zamianie no tera zastanawiam sie czy "troche" nie odkrecic.? zapinak jet mojej konstrukcji (juz dawno powinienm ja zamienic).

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi