Cersax Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 (edytowane) moja karta graficzna to radeon x1800xl a monitor to Fujitsu siemens p 19 Mam tu taki problem ze obraz wyglada strasznie nieostro itp na wszystkich rozdzielczosciach z wyjatkiem 1280 x 1024, zastanawiam sie czemu tak jest, moze mi ktos wyjasnic dlaczego w mniejszych rozdzielczosciach strata jakosci wyswietlanej grafiki na monitorze jest dosc zauwazalna. Przy 1280 x 1024 obraz jest ostry, barwy zywe wszystko jak nalzezy. Sterowniki mam najnowsze, biosy tip. rozdzielczosc w windowsie to rowniez 1280 x 1024 i odswiezanie 120hz, monitor podlaczony do wyjscia dvi juz przy rozdzielczosci 1280 x 960 wszystko staje sie rozmyte, czcionki niewyrazne itp. Edytowane 8 Kwietnia 2006 przez Cersax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 bo monitory LCD maja jedną natywą rodzielczość (fizyczną rozdzielczość matrycy) - w twoim przypadku jest to 1280x1024 - każda mniejsza rodzielczość powoduje że punkty generowane przez karte odwzorowywane są przez 2-3 sąsiadujace punkty matrycy stąd rozmycie i starta jakości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cersax Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 bo monitory LCD maja jedną natywą rodzielczość (fizyczną rozdzielczość matrycy) - w twoim przypadku jest to 1280x1024 - każda mniejsza rodzielczość powoduje że punkty generowane przez karte odwzorowywane są przez 2-3 sąsiadujace punkty matrycy stąd rozmycie i starta jakości. Niema zadnej rady na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Niema zadnej rady na to? Kupić inny monitor najlepiej CRT :lol: Innej rady nie ma niestety ;] Przyzwyczaj się do 1280x1024 :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...